In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Concepts-ICT
BVR-Groep
Gemeente Oosterhout
Tulip Inn Keyser Breda
West-Vitaal
Veel meer dan alleen WestBrabantNet
Concepts ICT levert het totale internet product

E-commerce bedrijf groeit in 2000 naar omzet boven de É 10 miljoen

Concepts ICT is in 1994 opgericht en is een van de snelst groeiende internetbedrijven van Nederland. In zes jaar tijd is het bedrijf gegroeid van vier naar 60 medewerkers, die werkzaam zijn op drie vestigingen in Nederland en binnenkort Éen in België. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda.

Uniek totaalproduct
Concepts ICT, het grootste internetbedrijf van Brabant en nog steeds niet beursgenoteerd, is een veelzijdige, zelfstandige onderneming. Het bedrijf wordt aangestuurd vanuit de Concepts ICT Holding. Daaronder vallen de 3 werkmaatschappijen:

Concepts ICT Acces
Concepts ICT WeB-Factory
Concepts ICT Publishing

Aan het woord is Managing Director Henk de Hooge die met nog twee collega's de leiding van het bedrijf op zich heeft. Zij richtten zich naast internet momenteel vooral op de ontwikkeling van het mobiele internet en Broadband, (internet via de tv, ofwel WEB-TV), daarnaast houdt Concepts ICT zich voornamelijk bezig met Business Research en Development.

Henk de Hooge: "Concepts ICT onderscheidt zich van haar collega's, doordat de activiteiten van de drie bedrijfsonderdelen kunnen worden gecombineerd, waardoor het totale internetproduct kan worden geleverd". Het werkgebied bestrijkt de Euregio van Antwerpen, Zeeland, Brabant en Limburg tot aan Keulen.

Kernactiviteiten
Concepts ICT is een jong en innovatief bedrijf dat beschikt over een brede expertise op het gebied van internet en dat continu in ontwikkeling is. De kernactiviteiten van Concepts ICT zijn:

- het verlenen van toegang tot het internet
- het bouwen van strategische portalen voor thematische
  of regionale doelgroepen
- het bouwen van hoogwaardige internet-sites voor het
  bedrijfsleven en overheid
- het ontwikkelen en uitgeven van elektronische magazines
- het ontwikkelen van het mobiele internet
- het ontwikkelen van breedband WEB-TV

Dit alles wordt gedaan met de snelheid van het internet!


Concepts ICT Acces
Concepts ICT Acces regelt het hele internetverkeer via de bekendste regionale portalen WestBrabantNet, FlevoNet, NoordBrabrantNet en Limburg On Line. Daarnaast is een landelijke inbelstructuur ontwikkeld voor portalen, die gericht zijn op speciale landelijke doelgroepen, zoals StudentenNet en de nieuwste portalen SchoolPlaza en Plusplaza. Concepts ICT Acces verzorgt ook de gratis interactieve informatieservice voor zowel particulieren als het bedrijfsleven. De klanteninformatiedienst (www.kid.concepts.nl) is 7 dagen per week beschikbaar.


Concepts ICT WeB-Factory
De 25 full time medewerkers van werkmaatschappij Concepts ICT WeB-Factory ontwikkelen, bouwen en activeren naast de eigen portalen de meest uiteenlopende websites voor met name het regionale bedrijfsleven. Ook diverse gemeentes zijn inmiddels klant van Concepts ICT.

Henk de Hooge: "Bij het bouwen van een site verdiepen wij ons in de wensen van onze opdrachtgevers en leveren een product dat bij hen past en waar zij zich bij thuis voelen. Wij gaan dan ook altijd een samenwerking aan voor langere tijd. Op die manier is de combinatie van de knowhow van de klant met onze knowhow op internetgebied zinvol en kunnen we de klant dan ook verder begeleiden in zijn eigen visie, want we doen meer! Wij leveren onze opdrachtgevers namelijk ook software en kennis, onze zogenaamde Admin Toolkit, waarmee zij de sites zelf gemakkelijk kunnen onderhouden en waarmee zij hun klanten leren kennen. Op deze manier krijgt de site niet alleen de meerwaarde, waarvoor hij juist bedoeld is, maar is hij ook zijn investering waard. De prijzen van websites kunnen namelijk oplopen van 2000 gulden tot ver boven de ton. De Admin Toolkit hebben wij om twee redenen geïntroduceerd. Ten eerste omdat de klant daardoor zelf actief met zijn site is en ten tweede omdat wij op deze wijze zeer kostenbewust met onze klanten verder kunnen ontwikkelen. Uiteraard zijn wij wel altijd voor hem beschikbaar. Als belangrijke aanvulling op onze dienstverlening kunnen wij ook de verdere NetMarketing van onze klanten voor onze rekening nemen. Het alleen hebben van een website is immers nog geen garantie voor succes op het internet, aldus de Hooge. Alle contacten met onze klanten lopen via het internet, wat grote tijdbesparing oplevert of, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen: "If you need the brains, you don't need the body!"

Naast domeinregistratie kunnen wij verder hosting verzorgen. Zo kunnen bedrijven waarvoor wij internetsites bouwen, er bijvoorbeeld voor kiezen dat ook hun gehele personeel of hun klanten on line zijn. Concepts ICT WeB-Factory heeft ook een aantal special interest sites gebouwd zoals
www.plusplaza.nl
een internetsite voor de actieve 50-plusser,
www.digikaart.nl
waarmee een digitale wenskaart kan worden verstuurd,
















www.autostrada.nl
waarmee misschien net die ene zeer exclusieve cabrio kan worden gevonden,
www.happytravel.nl
waarvan de inhoud voor zich spreekt
















www.internieuws.nl
een elektronisch magazine.


Concepts ICT Publishing
Concepts ICT Publishing is de internetuitgever, die de regionale, thematische en special interest portalen exploiteert naast het mobiele internet, de mobiele en draadloze portalen. De Hooge: "Het mobiele internet zal in de toekomst een van de belangrijkste pijlers van ons bedrijf worden. Om daarop nu al in te springen hebben wij inmiddels alle portalen dusdanig gebouwd, dat ze voor het mobiele internet gereed zijn". Tevens exploiteert Concepts ICT Publishing vanaf 1 november a.s. het zogenaamde Banenpark, www.banenpark.nl, een geheel nieuwe vorm van personeelswerving via het internet, die afwijkt van de traditionele wijze van adverteren, waarbij bedrijven voor de advertenties zelf betalen. Bij het Banenpark kopen zij een positie in hun database, die dan van hen is. Het maakt niet uit hoeveel advertenties ze daarin plaatsen. Andere landelijk opererende portalen zijn www.schoolplaza.nl, www.studenten.net en www.plusplaza.nl.


Schoolplaza en Chips bezorgen scholen gratis computers
Schoolplaza is een internet-site en e-zine dat binnenkort uitkomt. Dit betreft een strategische samenwerking met Chips Collections Holland bv in Maastricht. Chips is een project waarbij scholen met het inzamelen van lege inktcartidges punten kunnen verdienen die zij kunnen inwisselen voor printers, computers en andere computerapparatuur. De speciaal voor de cartrigdes bestemde dozen worden gratis bij de scholen afgeleverd en weer opgehaald. Dit project is zeer succesvol. Inmiddels zijn veel bedrijven "sponsors" van de scholen geworden en sparen met hen mee. Uiteraard zijn meer sponsors van harte welkom! Alle details van het project kunnen worden gevonden op www.chips.nl. Henk de Hooge: "Het internetportaal Schoolplaza, www.schoolplaza.nl,, is in eerste instantie ontwikkeld voor de basisscholen en in tweede instantie voor het middelbaar onderwijs, zowel voor leerkrachten en leerlingen als voor de ouders van de leerlingen. Hiermee hebben al ca. 1200 basisscholen in Nederland toegang tot het internet en inmiddels ook al 150 middelbare scholen".


Plus Plaza
Onze kinderen zijn onze toekomst. Dat is waar, maar dat internet alleen voor jongeren is, is klinkklare onzin! De Hooge: "Daarom starten wij per 1 oktober 2000 met een nieuw portaal dat in principe bestemd is voor 50-plussers. Uiteraard wordt hier ook weer een e-zine bij uitgeven. Deze categorie groeit het snelst onder internetgebruikers in Nederland. Naast het magazine gaan we speciale diensten leveren aan de 50-plussers, zoals cursussen voor starters en gevorderden. Wij verwachten heel veel van PlusPlaza, dat wij samen met onder andere Seniorenmagazine, Spott en een aantal andere samenwerkingsverbanden introduceren. Meer informatie wordt gegeven op www.plusplaza.nl.


Klant staat altijd voorop
Klanten en goed personeel zijn voor het voortbestaan van bedrijven onmisbaar. Zo ook voor Concepts ICT. Henk de Hooge: "Met onze kennis en knowhow op het gebied van internet zijn wij in staat hoogwaardige, klantgerichte oplossingen te leveren. Onze klanten zijn ons visitekaartje. Wij zijn niet voor niets "the special interest provider !"


St. Ignatiusstraat 265
4803 ES Breda, Postbus 4705
Telefoon 076 - 522 15 55
Fax 076 - 531 05 31
www.concepts-ict.nl



...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang