In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
Concepts-ICT
BVR-Groep
Gemeente Oosterhout
Tulip Inn Keyser Breda
West-Vitaal
Ingrijpende verbouwing Tulip Inn Keyser Breda bijna voltooid
Prinsheerlijk slapen en keizerlijk dineren in hartje Breda

Op 20 oktober zal de Commissaris van de Koningin in Friesland en oud-burgemeester van Breda, de heer Ed Nijpels, de officiële opening verrichten van de verbouwde en vergrote Tulip Inn Keyser Breda. Dit zal die dag met een groot aantal genodigden en op 22 oktober met een open huis van 14.00-18.00 uur feestelijk worden gevierd.

Van tourist tot business en royal class kamers
Sinds mei 1999 wordt het hotel verbouwd en aanzienlijk vergroot. Met de verplaatsing van de keuken naar de voormalige parkeergarage is het verbouw- en nieuwbouwproject gestart. De eerste paal voor de nieuwbouw, op de plaats van de oude keuken, is in oktober 1999 geslagen door de Burgemeester van Breda. De totale verbouwing is nagenoeg gereed en de nieuwe kamers zijn inmiddels in gebruik. Joop en Els zijn met recht trots op het resultaat van een jaar breken, bouwen, kabaal en stof. Joop: "Dat is zeker ook het werk van Els, zij heeft het grootste aandeel gehad in de sfeervolle en gastvrije aankleding van de kamers, zalen, de lounge en het restaurant". Het hotel beschikt nu over 79 hotelkamers. De 52 nieuwe business class kamers zijn voorzien van alle denkbare gemakken. Verder zijn er 6 comfortabele royal class suites en een keizerlijke bruidssuite. De bestaande 20 kamers zijn tourist class gebleven. Mede door hun kleine afmetingen is Tulip Inn Keyser een 3-sterren hotel, terwijl de nieuwe kamers ruim voldoen aan de eisen voor 4-sterren. Joop en Els zijn tevreden met hun 3 sterren, temeer daar zij hun drempel niet te hoog willen leggen. Verder biedt het hotel 280 m² zaalruimte, verdeeld over 5 zalen, voorzien van de modernste communicatiemiddelen en geschikt voor multifunctioneel gebruik. Tenslotte zijn er het Provençaals Specialiteiten Restaurant Orange, een gezellige bar en een terras met 50 zitplaatsen.

Voormalig PTT-kantoor
In 1991 namen Joop en Els Sweere hun intrek het huidige pand. Daarvoor zijn zij ruim 10 jaar eigenaars geweest van Hotel Van Ham, dat met zijn 15 kamers en 1 ster ook wel de "huiskamer van Breda" wordt genoemd. Vanwege een structureel tekort aan kamers en geen mogelijkheid tot uitbreiding, zijn zij gaan zoeken naar een locatie in de binnenstad, waar dat wel kon. Die werd gevonden in een voormalig PTT kantoor op Keizerstraat 5. Het nieuwe pand werd eerst grondig verbouwd. Van de bestaande kantoorruimtes werden 20 hotelkamers en 1 zaal gemaakt en op de begane grond kwam een restaurant. Direct daarna zijn Joop en Els begonnen met het uitwerken van hun persoonlijke ideeën voor verdere uitbreiding. Het duurde echter nog 8 jaar, voordat zij hun plannen konden realiseren.


Golden Tulip
Els en Joop hebben hun hotel bewust aangesloten bij de wereldwijde Golden Tulip organisatie. Joop: "Voor ons heeft deze hotelketen de beste uitstraling van Nederland". Golden Tulip heeft haar 370 hotels op 250 locaties in 50 landen verdeeld in 3 categorieën de Barbizon Hotels, de deluxe hotels, de Golden Tulip Hotels met 4 sterren en de typische stadshotels de Tulip Inns met 3 sterren.



Centrale ligging en eenvoudig te bereiken
Tulip Inn Keyser ligt zeer centraal in de Bredase binnenstad. Op minder dan 5 minuten lopen van het autovrije centrum met zijn prachtige winkels en gezellige cafeetjes en terrassen en nog geen honderd meter vanaf het Chassé Theater en het nieuwe Bredase museum, waar altijd iets te beleven is. Ook zal binnenkort het grootste Holland Casino in Nederland op oopafstand van Tulip Inn Keyser haar deuren openen. Tegenover het hotel is voldoende parkeergelegenheid en vanaf volgend jaar kunnen de gasten gebruik maken van de nieuwe overdekte en bewaakte gemeentelijke parkeergarage achter het hotel. In de voormalige Chassé Kazerne, eveneens achter het hotel gelegen, worden 850 appartementen en woningen gebouwd, ontworpen door de bekende Rotterdamse architect Rem Koolhaas.


Arrangementen
Joop Sweere: "Tulip Inn Keyser Breda doet méér met haar centrale ligging. Zo verzorgt het restaurant een "Theater Menu". De theaterbezoeker gaat om 17.30 uur aan tafel en heeft tot 19.15 uur ruimschoots de tijd om te genieten van dit speciale menu. Daarna kan hij op zijn gemak naar het Chassé Theater lopen, waar de voorstelling doorgaans om 20.00 uur begint. Verder zijn er iedere eerste zondag van de maand van 14.00-17.00 uur een High Tea en elke laatste zondag van de maand van 12.00-15.00 uur een Brunch. Iedere vrijdag is er een gratis tapasbuffet voor mensen, die onder het genot van een drankje de week willen afsluiten aan de bar van restaurant Orange. Ook biedt het hotel verscheidene andere arrangementen. Er zijn mogelijkheden te over, van winkelen en stadswandelingen, tot fiets- en autotochten in de prachtige bosrijke omgeving van Breda. Topper is de zogenaamde culinaire fietsroute rond de Baroniestad.


Theater Menu
Voor de prijs van ƒ 45,00 voor 3 gangen en ƒ 52,50 voor 4 gangen serveren wij u: Salade Méditerranée (een salade waarin o.a. olijven, feta, tomaten en paprika zijn verwerkt) of Provençaalse paté met mandarijnen marmelade; Fluweelzachte tomaten crèmesoep of romige, rijk gevulde vissoep; Roodbaars met sinaasappelsaus of gesauteerde limousine biefstuk met Provençaalse tuinkruidensaus; Het dessert van de dag of een kopje koffie.


Klantgerichtheid
Het personeelsbestand bestaat uit 28 personen. Daarnaast doen in het hotel altijd leerlingen van de Horecaschool Rooi Panne en stagiaires van de NHTV (Nederlandse Hogeschool voor Toeristische Vorming) hun praktijkervaring op. Joop: "Als de verbouwing achter de rug is bezien we of het personeelsaantal nog voldoende is. Bij het werven van nieuw personeel verwacht ik geen problemen. Wie wil er niet werken in nieuw en modern hotel?

Stilstand is achteruitgang
Tenslotte merkt Joop op dat deze verbouwing de allerlaatste is, maar voegt daar direct aan toe: "Hoewel .................... stilstand is achteruitgang en dat is iets, wat wij beslist niet willen!"


Keizerstraat 5
4811 HL Breda
Telefoon 076 520 51 73
Fax 076 520 52 25
E-mail info@hotel-keyser.nl


...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang