In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Concepts-ICT
BVR-Groep
Gemeente Oosterhout
Tulip Inn Keyser Breda
West-Vitaal
Oosterhout, daar kun je als ondernemer ook niet aan voorbij!

Oosterhout heeft vele kwaliteiten. Een daarvan is dat de stad fraai gelegen is; omringd door groen. Het aantal inwoners groeide van 18.000 vlak na de tweede wereldoorlog tot zo'n 52.000 nu. Zij kunnen beschikken over een uitstekend voor-zieningenniveau.

Oosterhout, is centraal gelegen tussen beide wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. De gemeente heeft uiteenlopende mogelijkheden voor vestiging van uw onderneming. Wij nodigen ondernemers van harte uit om het licht eens op te steken in Oosterhout.

Oosterhout biedt onder meer:

- uitstekende mogelijkheden voor alle categorieÎn van bedrijven
- toplocaties direct gelegen aan de A27
- grootschalige locaties met prima ontsluiting op de A27 en de A59
- rechtstreekse goederenspooraan-sluiting
- insteekhaven bereikbaar voor schepen tot 2000 ton
  (via Hollands Diep en de Amer)
- hoogwaardige terreinen
- snelle en klantgerichte begeleiding.

Naast de diverse vestigingsmogelijkheden die via de makelaardij te koop dan wel te huur worden aangeboden, waaronder een bedrijfsverzamelgebouw op Bedrijvenpark De Wijsterd en nieuwe kantoorverzamelgebouwen op het Kantorenpark Hoevestein, beschikt de gemeente nog over een klein aanbod aan bedrijfslocaties. Die bevinden zich met name op de bedrijventerreinen Everdenberg, Weststad III en De Wijsterd.

Inlichtingen
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met de relatiebeheerders van de gemeente. Zij vormen het centrale aanspreekpunt voor ondernemingen en zorgen ervoor dat u niet langs vele loketten binnen het stadhuis hoeft te gaan als u uw bedrijf in onze gemeente wil vestigen. U kunt terecht bij de volgende personen:
- de heer mr. Wim van Kempen
  (Weststad III), tel. 0162 - 48 94 01;
- mevrouw Dolly van Dijk
  (Everdenberg), tel. 0162 - 48 98 10;
- mevrouw drs. Jolien de Vries-Springer
  (De Wijsterd), tel. 0162 - 48 98 11.

Bedrijvenpark De Wijsterd
Op Bedrijvenpark De Wijsterd zijn kleinschalige milieuvriendelijke bedrijven gevestigd. Het park beslaat in zijn totale omvang circa 24 ha. bruto (netto 17,8 ha.). Het overgangsgebied tussen het bedrijventerrein en de naastgelegen woonwijk wordt opgevuld met woonwerkkavels.


Kantorenpark Hoevestein
Voor de vestiging van kantoren en kantoorachtige activiteiten heeft de gemeente direct aan de afslag Oosterhout-Zuid van de A27 Kantorenpark Hoevestein ontwikkeld. Dit gunstig gelegen terrein heeft een grootte van bruto 6 ha. De uitgifte van dit terrein heeft de verwachtingen overtroffen. Met de inmiddels in aanbouw zijnde "America-tower", een kantoorgebouw van negen verdiepingen, wordt een laatste imposant gebouw aan het fraaie bedrijventerrein toegevoegd. Samen met de Benelux Boulevard Oosterhout en het AC Hotel heeft Oosterhout-Zuid een geheel nieuwe verbeterde entree gekregen.


Everdenberg
Eind 1996 ging de gemeenteraad akkoord met de aankoop van het zogenaamde Monoliet-terrein, thans de naam Everdenberg dragend (bruto circa 20 ha., netto 18 ha.). Gelet op de in de directe nabijheid (voormalig Jamin-complex) reeds gevestigde bedrijven in de voedings- en genotmiddelenindustrie dienen de zich vestigende bedrijven hiermee niet strijdig te zijn. De buitenste zone van het terrein zal, mede als overgangsgebied naar het aangrenzend gelegen agrarische buitengebied, met kleinschaliger bedrijven uit de lichtste milieucategorieën worden ingevuld. De gemeente is momenteel volop in gesprek met vestigingskandidaten voor dit terrein.

Weststad III

Sinds begin 2000 biedt de gemeente op het bedrijventerrein Weststad III ruimte aan de wat grotere bedrijven (kavelgroottes vanaf circa 4.000 m²) in de middelzware milieucategorieën. Weststad III bevindt zich tussen het huidige bedrijventerrein Weststad II en de A59 (Maasroute). De oppervlakte bedraagt circa 125 ha. bedrijfsgrond beschikbaar. Weststad III vervult een regionale functie voor de opvang van (middel-)zware bedrijven. In de directe nabijheid - op Weststad II - zal een openbare laad- en loswal worden aangelegd. Belangrijk voor Weststad is namelijk naast het vervoer over de weg het vervoer over water. In Ooster-hout is de jaarlijkse aanvoer van met name grondstoffen per schip maar liefst ruim twee miljoen ton. Niet alleen vanuit milieu-overwegingen, maar ook vanwege logistieke over-wegingen, is er in de distributiesector in toenemende mate sprake van een herwaardering voor het railvervoer. Weststad III beschikt over een dubbele goederenspooraansluiting.


...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang