In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Columns
Barend Hohmann
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Micheal Renssen
Virus ALERT!
Barend Hohmann
SiteSupport Online Communicatie



Wat is het internet toch gevaarlijk en wat moeten we toch oppassen. Dat weet iedereen met een beetje gezond verstand. Want zelfs de eerste de beste scholier uit Sneek kan tegenwoordig geautomatiseerd Nederland platleggen. En als beloning krijgt hij een baan aangeboden door de burgemeester. Was hij echt slim geweest dan had hij geen Kournikova- maar een Krajicek-virus gemaakt om er ook nog een sponsorcontract van de KNLTB aan over te houden.

Maar wie is er nu verantwoordelijk voor de schade die dit soort virussen aanricht? Veel vingers wijzen naar Microsoft, omdat het software maakt die dit soort acties uitlokt. Ik wil in deze Bill Gates toch enigszins in bescherming nemen. (for the record; ik werk zelf op een Mac; het laatst gesignaleerde virus daar is al weer van 1998, dus blijkbaar hebben Mac-users betere manieren)

Mijn inziens ligt de meeste schuld bij de verspreiders van dit soort virussen. En naast een script-kiddy uit Sneek zijn dat al die mensen die zo'n virus doorsturen naar een ander. Door een email-attachment te openen waarvan ze zelfs zonder multimedia PC kunnen ruiken dat er een kwalijk luchtje aan zit. Anti-virus software? Nooit van gehoord. Gezond verstand gebruiken? Welnee, de belofte van een goed gevormde tennisster is te sterk. Het grootste gevaar op internet wordt gevormd door dit soort onnozelaars.

Komt u binnenkort iemand tegen die moord en brand schreeuwt omdat hij getroffen is door een virus? Vergeet dan vooral niet te vragen of de belangrijkste beveiliging wel aan stond; een beetje gezond verstand.


...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers