In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Immocom. Kennis van zaken

Als ondernemer zit u nooit stil. En de markt is ook voortdurend in beweging. Is het niet door een veranderende of vernieuwende economie dan wel door de gebruikelijke dynamiek van het bedrijfsleven. De vraag naar passende bedrijfshuisvesting blijft steeds actueel. Gevraagd wordt een bedrijfsmakelaar die actief meedenkt met de ontwikkeling van uw onderneming. Immocon is een gloednieuwe organisatie van actieve bedrijfsmakelaars in ons land.

"De markt van bedrijfsonroerend goed staat sinds enige tijd duidelijk onder druk. We weten helaas niet wanneer de markt weer zal aantrekken. Een vaststaand feit is wel dat in een laagconjunctuur veel aanbieders afhaken. Dit leidt automatisch tot een herschikking van marktaandelen, waardoor grote partijen dus zullen groeien. Alleen aanbieders die kwaliteit bieden en financieel sterk zijn, overleven een dergelijke dip in de conjunctuur," stelt Robert van der Werf, initiatiefnemer van Immocom Bedrijfsmakelaars. Gesteld wordt verder dat makelaars in bedrijfsonroerend goed nu een strategische keuze moeten maken. "Veel makelaars zullen moeten kiezen voor een eigen merknaam of aansluiting bij een groter geheel. Gevolg van dat laatste zijn schaalvoordelen en dus kostenvoordelen," preekt Van der Werf voor zijn eigen parochie Immocom.

Regionaal geworteld
Doelstelling van Immocom is te komen tot een landelijk netwerk van zo'n vijftig kantoren. Momenteel hebben al twaalf ondernemers 'ja' tegen Immocon gezegd. De formule opereert dus landelijk, maar is zeer zeker regionaal geworteld. Piet van Alten, makelaar bij Van Alten & Van Hoeve uit Terneuzen, is deelnemer van het eerste uur en heeft het exclusieve recht voor heel Zeeland. Hij vertelt: "We staan actief in de markt en zijn op de hoogte van alle zakelijke objecten in onze regio. Dankzij deze kennis weten we wie potentiële kopers, verkopers, huurders en verhuurders zijn. Daarnaast kennen wij ook de lokale en regionale marktpartijen zoals projectontwikkelaars, institutionele beleggers, woningcorporaties en overheden." Van Alten kent nog een sterk punt: "Dankzij de samenwerking kunnen wij de markt zowel lokaal, regionaal als landelijk bewerken. Het maakt overigens geen verschil of het nu om een bedrijfspand van 100 of 10.000 vierkante meter gaat. Voor elk object zoeken wij doelgericht en op alle mogelijke manieren contact met potentiële marktpartijen en doelgroepen."

Voordelen
De dienstverlening van Immocom houdt niet op bij de normale procedure van aan- of verkoop, huur of verhuur. Een voorbeeld daarvan is de Immocom Taxatie Service. Piet van Alten: "Het bepalen van de juiste waarde van bedrijfsonroerend goed kan heel belangrijk zijn. Voor de herfinanciering van een pand bijvoorbeeld. Of voor het opmaken van de jaarrekening. Tegen aantrekkelijke voorwaarden bieden Immocon makelaars periodieke taxatie op maat." Robert van der Werf somt nog een voordeel op: de Immocom Contract Service. "Wij herinneren ondernemers aan belangrijke deadlines in hun huurcontracten. Wij kunnen verhuurders bovendien altijd een relevant indexpercentage en een prijsherziening adviseren." Piet van Alten verwacht veel voordelen van zijn aansluiting bij Immocon. "Het gaat zeker veel voordelen bieden. Op het gebied van marketing heb je een landelijke dekking en ook de verschillende marketinginstrumenten worden door deskundigen gehanteerd. Daarnaast zal het ook eenvoudiger zijn om bovenregionaal zaken te doen. Immocon heeft zodadelijk overal vestigingen en is natuurlijk goed voor onze klanten om ook over andere regio's te kunnen worden geïnformeerd."


...werkt
Cor van Zadelhoff, Nederlands bekendste bedrijfsmakelaar

...start
"Outsourcing is strategisch gezien de beste keuze"

...steunt
Helikopterview over
uw onderneming

...bundelt
Avans, Syntens en KvK bundelen krachten

...proeft
Gun een scholier een kijkje in de keuken

...huisvest
Over bedrijfs onroerendgoed gesproken...

...onderneemt
Immocom. Kennis
van zaken

...verschijnt
Kantorenproject op goede locatie

...realiseert
Voorspoedige ontwikkelingen op Borchwerf II

...informeert
Twaalfde kantoorstad van Nederland

...bekritiseert
NVM: Nota ruimte geeft onvoldoende uitwerking van beleid naar uitvoering

...stijgt
Zeeland: waarde utiliteitsbouw stijgt

...spreekt
Samenwerking tussen de drie O's is van groot belang

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De beleggings- adviseurs