In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




NVM: Nota Ruimte geeft onvoldoende uitwerking van beleid naar uitvoering

De NVM onderschrijft het uitgangspunt van de Nota Ruimte: regel decentraal wat decentraal kan en beperk de centrale regie tot het noodzakelijke.

Algemeen voorzitter van de NVM, Oscar Smit, is echter kritisch of dit in de praktijk ook haalbaar is. Nog niet alle provincies zijn volledig ingericht op het uitvoeren van een sterk en meer decentraal beleid. Volgens Smit zal de centrale regie vanuit de overheid zich moeten concentreren op het concreet aanwijzen van gebieden waarbinnen ontwikkeling mogelijk is.

NVM BOG
De NVM afdeling Bedrijfs Onroerend Goed is duidelijk: "Herstructurering van bestaand bebouwd gebied (bedrijfsterreinen én woonwijken) is een lastige, maar zeer noodzakelijke opgave die een maximale krachtsinspanning van velen vraagt. Alleen op deze manier zijn de doelstellingen in de Nota Ruimte haalbaar. Nieuwe terreinen ontwikkelen is immers vaak goedkoper en dus een verleidelijk alternatief. Herstructurering is een investering in onze toekomst die zichzelf op de lange termijn zeker terugverdient." De rol van de NVM-bedrijfsmakelaar wordt steeds belangrijker bij de herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden waarbij meerdere functies een invulling dienen te krijgen. Smit: "NVM-bedrijfsmakelaars zijn graag bereid om in goede samenwerking met andere marktpartijen mee te denken met de markt en een stimulans te zijn voor nieuwe ontwikkelingen."

NVM AOG
NVM Agrarisch Onroerend Goed (AOG) geeft in een aparte visienota 'Herbestemming van het buitengebied' aan dat maatwerk mogelijk moet zijn om de gewenste kwaliteitsverbetering van het buitengebied tot stand te brengen. "Al jaren is er door vele partijen en de politiek over dit onderwerp gesproken, maar er zijn nooit concrete voorstellen gedaan." Uitgangspunt voor een vitaal platteland (met voldoende draagvlak voor de aanwezige voorzieningen) is volgens de NVM dat agrarische ondernemers moeten kunnen blijven ontwikkelen. Verder is vergroting van de economische vitaliteit en verbetering van de ruimtelijke kwaliteit alleen mogelijk met nieuwe economische dragers. Daarbij blijkt wonen de belangrijkste en meest duurzame drager te zijn en op lange termijn ook de best beheersbare. Een beleid van alle partijen samen dat daarop gericht is, biedt de meeste kans van slagen. Vooral gemeenten moeten in hun bestemmingsplannen ruimte creëren voor de herbestemming van het buitengebied. NVM-leden willen daar een belangrijke rol in spelen door met regionale en lokale overheden in gesprek te gaan en ze te begeleiden en te adviseren, bijvoorbeeld over de manier waarop steden en dorpen zich ten opzichte van elkaar willen profileren.


...werkt
Cor van Zadelhoff, Nederlands bekendste bedrijfsmakelaar

...start
"Outsourcing is strategisch gezien de beste keuze"

...steunt
Helikopterview over
uw onderneming

...bundelt
Avans, Syntens en KvK bundelen krachten

...proeft
Gun een scholier een kijkje in de keuken

...huisvest
Over bedrijfs onroerendgoed gesproken...

...onderneemt
Immocom. Kennis
van zaken

...verschijnt
Kantorenproject op goede locatie

...realiseert
Voorspoedige ontwikkelingen op Borchwerf II

...informeert
Twaalfde kantoorstad van Nederland

...bekritiseert
NVM: Nota ruimte geeft onvoldoende uitwerking van beleid naar uitvoering

...stijgt
Zeeland: waarde utiliteitsbouw stijgt

...spreekt
Samenwerking tussen de drie O's is van groot belang

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De beleggings- adviseurs