In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
www.sitesupport.nl
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

De Sasse Poort:
Wonen en werken in een landelijke omgeving

Op het voormalige terrein van de CSM suikerfabriek in Sas van Gent zullen binnenkort de contouren zichtbaar zijn van een bijzonder multifunctioneel bedrijventerrein, 'De Sasse Poort'. Veilig wonen gaat er gepaard met relaxt ondernemen in een groene en waterrijke omgeving.

door Henk van de Voorde


Unieke woon-werkcombinaties in 'De Sasse Poort'.
Foto: Faasse - Fermont

SAS VAN GENT - Het project aan de zuidrand van Sas van Gent wordt in drie fasen uitgevoerd. De eerste fase is half april gestart. Deze omvat de realisatie van tien unieke combinaties van bedrijven met woningen en n bedrijfshal van 600 m zonder woning. De ruime woningen in dertiger jarenstijl, ontworpen door Architectenbureau Van Mierlo uit Teteringen, vormen met de bijbehorende bedrijfshallen het overgangsgebied tussen de bestaande landelijke woonomgeving en de achterliggende bedrijventerreinen. Alle woningen hebben een tuin op het zuidwesten. De woon- werkcombinatie is uniek voor Zeeuws-Vlaanderen. Dergelijke projecten hebben in andere delen van Zeeland hun bestaansrecht inmiddels ruimschoots bewezen.

Veiligheid
Namens de Ontwikkelingscombinatie Sasse Poort C.V. verzorgen Paul Fermont BRE, directeur van Faasse & Fermont Makelaars uit Goes en belast met Bedrijven, Beleggingen en Projecten en Pieter Nienhuis, bedigd makelaar en taxateur in onroerende zaken bij Synchro Bedrijfsmakelaardij uit Hoogvliet Rotterdam de verkoop van elf kavels. "Onze bedrijven werken bij diverse projecten al enige tijd samen. Daardoor is ons totale werkterrein heel Zuidwest Nederland met soms marktdekking tot in Belgi. Gezamenlijk netwerken heeft bij andere projecten inmiddels geleid tot succes. Ook voor De Sasse Poort is ruime belangstelling vanuit ons hele werkgebied. De woon- werkzone biedt een optimale en veilige omgeving. In de bestaande toegangsweg tot het terrein is dit voorjaar een rotonde aangelegd om de doorstroming van het verkeer te bevorderen. Bovendien zijn de bedrijfshallen voor (vracht)auto's slechts aan de achterzijde bereikbaar. Daardoor kunnen kinderen in een veilige woonwijk spelen", vertellen beide heren enthousiast.

Uitstekende kansen
Kopers hebben de keuze uit kavels van 1.100 tot 2.000 m eigen grond, waarop diverse typen vrijstaande woningen mogen komen. Zij worden traditioneel gebouwd met hoogwaardige materialen. Meerwerk opties zijn mogelijk. De bijbehorende bedrijfshallen variren in oppervlakte van 200 - 350 m. Hierin kunnen allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals technische dienstverlening, productiewerkzaamheden, groothandel of showroom. De ligging van het project direct aan de route Goes- Gent is ideaal ten opzichte van de Westerscheldetunnel, de omliggende infrastructuur en het Nederlands- Belgische grensgebied. Dit biedt uitstekende kansen aan ondernemers die kiezen voor het gemak van wonen en werken op dezelfde locatie. "Momenteel worden de aannemers geselecteerd", vervolgen Paul Fermont en Pieter Nienhuis. "De voorkeur van de eigenaar, de Ontwikkelingscombinatie Sasse Poort C.V., gaat uit naar de bouw van zowel de woning als de hal door dezelfde aannemer. Zodra de eerste combinatie is verkocht, start de bouw daarvan. Die zal vier tot vijf maanden duren.

De ondernemer kan de BTW over de woning, afhankelijk van zijn eigen fiscale situatie, eventueel terugvorderen van de fiscus. De prijzen starten bij e 398.000 exclusief BTW vrij op naam. Indien alle woningen door n aannemer worden gerealiseerd geldt hiervoor bovendien de aantrekkelijke GIW-garantie. Voor de bedrijfshallen geldt de normale garantie van de staalbouwer. Gezien het grote aantal belangstellenden verwachten wij dat de verkoop voorspoedig zal verlopen."

Fase 2 en 3
De ontwikkeling van de resterende twee fasen van het in totaal 9,3 hectare grote bedrijventerrein De Sasse Poort, is in volle gang. De acquisitie daarvan sluit naadloos aan op die van de eerste fase. Fase twee, 30.000 m groot, omvat bedrijfsruimten in alle soorten en maten, die eventueel zelfstandig kunnen worden gerealiseerd. In de slotfase van de ontwikkeling van het multifunctionele bedrijventerrein, groot 20.000 m, worden eveneens uitsluitend bedrijfsmatige panden gebouwd. "De bedrijvigheid in de kern Sas van Gent, onderdeel van de gemeente Terneuzen, krijgt een stevige impuls met dit ambitieuze project. Naast een goed ondernemersklimaat, biedt de kern een aantrekkelijk winkelbestand, goede faciliteiten, een rijk verenigingsleven, veel groen en water. Met de steden Terneuzen, Goes en Gent op slechts enkele autokilometers afstand, is het relaxt wonen, werken en recreren in het 'rustpunt tussen Walcheren en Vlaanderen", aldus Paul Fermont en Pieter Nienhuis.

www.faasse-fermont.nl
www.synchromakelaardij.nl


...begint
Tackler tackelt arbeidsconflicten

...feest
Een nieuw begin

...zit
De stoel

...toekomst
Studenten techniek hebben de toekomst

...groeit
Bedrijf uit Halsteren krijgt ondersteuning van REWIN bij uitbreiding

...ontwikkelt
Innovatieve ondernemers uit West-Brabant in MKB Top 100

...werkt samen
Unieke samenwerking onderwijs en bedrijfsleven in West-Brabant

...innoveert
30 mei innovatiecongres

...vraagt
Gratis themadag: Levert uw bedrijf straks wat op?

...ontwerpt
Marlies Dekkers wil imperium

...netwerkt
Netwerken is soms net werken

...samen sterk
BZW wil vooral samen sterk zijn

...peilt
Het eerste cijfer van de barometer: 7,2

...lift
Internationale handel in de lift

...coacht
Het draait toch vooral om economische onafhankelijkheid

...verlangt
Techniek wil ambachtschool terug

...leert
Shell: Leerlingen enthousiast

...schakelt
De verbindende schakel tussen bedrijfsleven en student

...begeleidt
Goede vakmensen aan de slag in de techniek

...vult
Technisch personeel headhunten

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...betekent
'Ondernemers moeten iets betekenen voor de samenleving'

...kijkt
De stand van zaken...

...onroerend goed
Wateroverlast en de gevolgen voor het Nederlands vastgoed

...woont
Wonen en werken in een landelijke omgeving

...slaagt
Wonen en werken in een landelijke omgeving