In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Avans Academie voor ICT en Media presenteert:
Business Innovation 2006 voor MKB

Op woensdag 25 januari staat de Avans Hogeschool aan de Lovensdijkstaat in Breda van 14.00 uur tot 22.00 uur in het teken van innovatie. Vierdejaars studenten van de opleiding Bedrijfskundige en Technische Informatica laten via diverse workshops de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van ICT en innovatief ondernemen.


Foto (v.l.n.r) Jos Molnar, Remco Verhulst, Frederike de Jonge, Dre Jaspers

In samenwerking met toonaangevende bedrijven is een achttal workshops te bezoeken. Bovendien is een innovatieve marktplaats ingericht waar het MKB en de studenten elkaar onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ontmoeten. Zo'n 15 tot 20 bedrijven waaronder Syntens, Capgemini, Starterslift, Dynomic en Sensorpartners verzorgen een presentatie op de infomarkt.

MKB ontmoet studenten
Christian van Doorn: "We willen het MKB de gelegenheid geven om te netwerken en de studenten te ontmoeten. Vorig jaar hebben een aantal bedrijven aan onze innovatiedag leuke contacten en zelfs een aantal leads overgehouden." Remco Verhulst denkt dat de aanwezigheid van studenten ook interessant kan zijn voor het MKB. Frederike de Jonge beaamt: "Het is ook zeker de bedoeling dat de studenten zich profileren. Vorig jaar hebben een aantal studenten er een afstudeeropdracht aan over gehouden." ,br>Docent Dre Jaspers vertelt dat de innovatiedag bedoeld is om het bedrijfsleven kennis te laten met de academie. "Informatietechnologie maakt het mogelijk om verschillende bedrijfsprocessen gemakkelijker, beter en meer klantvriendelijk aan te pakken. Onze studenten kunnen ervoor zorgen dat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden." De studenten verzekeren dat de innovatiedag geen zuiver technisch verhaal wordt. "Het gaat ons vooral om de praktische toepassingen." Remco Verhulst: "Zeker voor ondernemers is het programma van de Innovatiedag aantrekkelijk, denk ik. Technieken worden steeds gecompliceerder. Studenten van onze academie kunnen helpen om de bedrijfsdoelstellingen door middel van ICT te ondersteunen. Daarmee kunnen bedrijven zich onderscheiden in de markt."

Van Horeca-automatisering tot domotica
De workshops handelen over de toepassingsmogelijkheden van nieuwe en innovatieve technieken in de praktijk van alledag. De workshops zijn interessant voor ondernemers, studenten en andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in de nieuwste snufjes op het gebied van informatietechnologie. Trouw aan hun imago verwachten de studenten veel van de workshop barautomatisering. Een real-time -lees: vers getapt bier-demonstratie. In samenwerking met ETC en Interbrew laten studenten zien dat een geautomatiseerde bar en geïntegreerd kassasysteem een ideale oplossing kan zijn voor de horeca. In de workshop Smartphone demonstreren studenten samen met PocketPartner de nieuwste generatie smartphones. Wifi, VoiP en synchronisatie met pc worden gepresenteerd.
Bijzonder is de workshop Open Source CRM. Deze demonstratie laat een nieuwe visie op relatiebeheer (CRM) zien. En alles kan via Internet. De workshop Mediamall toont dat je je naast het bekijken van je omgeving op televisie, je ook zelf digitale beelden kan opnemen, bewerken en uitzenden. Met MediaMall wordt een gewone televisie een entertainmentsysteem. Zeer actueel is de workshop Domotica Zorg. Domotica betekent kort gezegd woningautomatisering: de integratie van allerlei technische systemen in en rond het huis, inclusief de communicatie met de buitenwereld. Ook op dit terrein zijn de studenten van de ICT Academie actief.
Meer informatie over alle workshops is te vinden op de website van de Innovatiedag: www.businessinnovation.nl De workshops duren ongeveer vijf kwartier en worden een keer 's middags gegeven en 's avonds herhaald.

Euregionale samenwerking
De Academie schenkt tijdens de Business Innovation 2006 ook aandacht aan de innovatieve euroregionale proeftuin. Dre Jaspers legt uit: "In het gebied Vlaanderen en Zuid-Nederland hebben verschillende hogescholen en het MKB de handen in een geslagen. Aan de ene kant om de samenwerking te bevorderen op het gebied van ingebedde systemen. Een ander doelstelling is het euregionale netwerk van bedrijven rond grensoverschrijdende innovatieve samenwerking in de ontwikkeling van micro-electronische en ingebedde software systemen. Bedrijven leren van de hogescholen en de hogescholen van de bedrijven."

Business Innovation 2006
Datum: 25 jan. van 14.00 - 22.00
Plaats: Avans Hogeschool, Lovensdijkstraat Breda
Informatie en inschrijven via www.businessinnovation.nl


...spreekt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...begint
Arthur Kok wil zich vooral richten op bestuur en organisatie

...vestigt
West-Brabant heeft een goede reputatie als vestigings­plaats voor logistieke bedrijven

...evalueert
'Dan is het prettig om een klankbord te hebben'

...start
Hoge opkomst weerspiegelt stijgende belangstelling ondernemerschap

...betaalt
Kosten inschrijving onderneming omlaag

...wint
Wie wint de bronzen baksteen 2005?

....innoveert
Avans Academie voor ICT en Media presenteert Business Innovation 2006 voor MKB

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...debateert
Regeltjes en wetten van de overheid vertragen het ondernemerschap

...regelt
De voors en tegens van de levensloop­regeling

...onderzoekt
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...rijdt
Zakelijk onderweg

...adviseert
Zonder deskundig advies is internationaal zakendoen gedoemd te mislukken

...proeft
Met een glas in de hand is het goed netwerken

...wint
John Goverde van Pelikaan Reizen beste ondernemer 2005

...organiseert
Regionaal Ondernemers Congres slaat aan

...concludeert
Service Level Agreement, een kwestie van vertrouwen

...meldt
Het aanbod bedrijfs­onroerendgoed is licht gestegen