In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Syntens Summer Experience
Workshops digitaal ondernemen

's Ochtends een inspirerende workshop volgen, 's middags lekker naar het strand, een eindje fietsen of de gewoon weer aan de slag. De Syntens Summer Experience biedt ondernemers twee maanden lang de mogelijkheid om zich via verschillende invalshoeken te verdiepen in de ontwikkelingen van ICT. De workshops worden gegeven in de vestigingen Breda, Eindhoven, Middelburg en Roermond.

Juli en augustus zijn voor veel ondernemers rustige maanden. De meeste klanten of opdrachtgevers zijn met vakantie, evenals het gros van de werknemers. Een goede periode dus om tot reflectie te komen, meent Henk van Dijk, Regionaal Innovatie-manager bij Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers. „Er zijn nog steeds nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT die voor de bedrijfsvoering heel interessant kunnen zijn. Maar gewoonlijk hebben ondernemers niet veel tijd om zich daarin te verdiepen. Wij denken dat juist de zomer een goed moment is om op efficiënte wijze de nieuwe mogelijkheden te presenteren.”

Syntens biedt in juli en augustus op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend een keur aan korte workshops aan. Voor die spreiding over twee maanden is gekozen om zoveel mogelijk ruimte te bieden in het aanbod. Van Dijk: „Ook ondernemers gaan met vakantie. Op deze wijze is er eigenlijk altijd wel een gelegenheid.”
Er zijn drie hoofdthema's: Digitalisering van bedrijfsprocessen (geld verdienen door slim ICT gebruik), Marketing en verkoop (meer omzet met ICT), en Toekomstige technologieën (nieuwe ICT kansen voor uw bedrijf). Deze hoofdthema's zijn weer onderverdeeld in subthema's. „Uiteindelijk presenteren de vier vestigingen in die twee maanden samen bijna honderd workshops”, zegt Van Dijk. „Deze worden door de Syntensadviseurs gegeven, soms met een externe deskundige.”
Elke workshops staat op zich zelf, het hoofdthema bindt hen. De ondernemer kan dus elke combinatie maken die hij of zij interessant vindt. Ook kunnen de workshops in verschillende vestigingen gevolgd worden, als dat beter uitkomt. Van Dijk: „De Syntens Summer Experience is eigenlijk anticyclisch. In de zomer is er nauwelijks aanbod aan workshops. We zijn dan ook heel benieuwd naar de ervaringen van deze proef.”

Een workshop kost vijftig euro. Aanmelden kan via www.syntens.nl. Op deze site zal ook het volledige programma te vinden zijn. Wie drie workshops boekt, kan gratis deelnemen aan een masterclass met een ICT deskundige. Deze masterclass wordt in het laatste kwartaal van 2006 gehouden. De workshops beginnen om 8.30 uur met koffie, krant en croissant en eindigen om elf uur. Vroeg genoeg om die dag nog iets leuks te gaan doen!

Workshops...
Kijk voor diverse workshops op www.syntens.nl/agenda of neem contact op met ons kantoor in Breda.
Mozartlaan 7
4837 EH BREDA
Tel. 076-564 67 00
Fax. 076- 564 67 36
E-mail: breda@syntens.nl
Internet: www.syntens.nl


...borrelt
Bedrijven­bijeenkomst Stadskantoor Breda

...verbruikt
Gestart met een brok ervaring

...stept
Bredase Stepafette 2006 zoekt sponsoren

...verbetert
FashionUnited.com koppelt emotie aan ratio in de modebranche

...verdiept zich
Workshops digitaal ondernemen

...maakt kennis
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...vestigt
West-Brabant in trek bij bedrijfsleven

....en zijn handtekening
Verscherpte legitimatie bij KvK

...kiest
Junior Kamer Etten-Leur verkiest de "meest in 't oog springende ondernemer"

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...is klantgericht
Al 25 jaar op zoek naar kwaliteitsverbeteringen

...discussieert over bedrijfsonroerend
'Overheid moet coöperatiever worden'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...ervaart
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald