In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijven vinden Beursvloer

Vrijdag 8 juni werd in het Bredase stadskantoor de tweede Bredase Beursvloer gehouden. Vorig jaar nog waren de maatschappelijke organisaties nog oververtegenwoordigd, nu was ook het bedrijfsleven stevig aanwezig.

door Karin Fleur


Breda-Actief helpt Stichting Sprintcross Breda met het opstellen van een communicatieplan.
Foto: Beursvloer

BREDA - Al voordat wethouder Marja Heerkens met een krachtige slag op de grote gong het startsein geeft, worden de eerste onofficiële deals gesloten. Een minuut of vijf na de gong zijn er al zestien matches gesloten en geregistreerd. Daarna is het twee uur lang wealen en dealen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Annemiek Beckers van IKEA Breda biedt producten uit de catalogus ter waarde van 2500 euro aan. "Nee, we hoeven er niks voor terug te hebben. We doen dit louter en alleen vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen." Kinderboerderij Breda-Noord is de eerste gegadigde. Speelgoed, kindermeubels en eetkamerstoelen kunnen ze uitzoeken.

Training
Ad Verrest, directeur van Uitgeversmaatschappij Zuidwest Nederland, waartoe BN/De Stem en de Ondernemer behoren, biedt een training Omgaan met de media aan. Hij lacht: "Eigenlijk een training hoe om te gaan met mijn eigen mensen." Maar dan ernstiger: "Ook heel praktische vaardigheden als het schrijven van persberichten en hoe breng je een boodschap over, komen aan bod." Hij heeft ook specialisten in de aanbieding die maatschappelijke organisatie wegwijs kunnen maken in verschillende marketingstrategieën.

Een vertegenwoordiger van Van Lanschot Bankiers zit om de tafel met twee dames van de Stichting Hulp aan Antillianen en rubanen. De stichting heeft statuten en een bestuur maar hoe kunnen ze aan geld komen? "We hebben niks, alleen veel moed." Bankier Mertens gaat met de vrouwen rond de tafel zitten om een plannetje te maken.

Een vertegenwoordiger van Rassers Advocaten en Notarissen vertelt maatschappelijke organisaties met adviezen bij te willen staan. Op de vraag of hij daarmee geen dief van zijn eigen portemonnee is, reageert hij: "Dit zijn doorgaans niet de organisaties die bij ons op de stoep staan. We zien het maatschappelijke belang van de Beursvloer en willen daar als Rassers graag een bijdrage aan leveren."

Matches
Paulien Rutgers en Loes de Jong van De Klimop, animal assisted therapy, hebben via Fortis een pc kunnen bemachtigen. "IKEA doen we maar niet. Daar hebben we pasgeleden al een prachtige nieuwe keuken van gekregen." Kruisvereniging Breda scoort bij diezelfde Zweedse meubelgigant voor haar vrijwilligers tweehonderd bonnen voor koffie met gebak. Stichting Sprintcross heeft belangstelling voor het aanbod van BN/De Stem. Binnenkort dus getrainde woordvoerders van deze stichting!

Een vertegenwoordigster van Amarant ziet haar kans schoon om banen te scoren voor haar cliënten met een verstandelijke of lichamelijke beperking. "We zijn altijd op zoek naar werk in het vrije bedrijf. Hier zijn veel voor ons interessante bedrijven bijeen én ook nog eens díe organisaties die maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel hebben!"

Het is duidelijk dat de Beursvloer niet enkel en alleen om het sluiten van matches draait, maar ook om het netwerken. Afspraken worden gemaakt, nieuwe contacten gelegd en nieuwe ideeën opgedaan. De beurs sluit met 110 matches die een gezamenlijke handelswaarde van 67.865 euro vertegenwoordigen. Geen gek resultaat. De organisatoren Breda-Actief, Fortis, KMPG en Rotary Mark en Aa, kunnen tevreden terug kijken op een geslaagde beursvloer.

Meer informatie
Internet: www.beursvloerbreda.nl


...investeert
Student brengt nieuws op internet

...went
Bio-producten hebben de toekomst

...schaft af
KvK: van instelling tot bedrijf

...zit
De stoel

...bekijkt
De stand van zaken

...beveiligt
Succesvolle aanpak inbraak, diefstal en vandalisme

...ontwikkelt
'Je kunt niet alles zelf doen'

....schreeuwt
Ruimteplanner geeft behoefte van ondernemers weer

...snuffelt
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...compenseert
Nadeelcompensatie: een lange weg te gaan

...vangt
Haring voor het goede doel

...vertegenwoordigt
Bedrijven vinden Beursvloer

...belegt
De beleggingsadviseurs

...vliegt
Skydiving: vliegen zonder vleugels

...verwent
De gast wil verwend worden

...campeert
Van camping tot multinational

...sport
De Stok, daar gebeurt het

...reist
Brabants 'reisbureau van het Jaar'

...winkelt
Breda is een toeristisch product

...kiest
Uitzendbureau van het jaar

...studeert
Hbo- opleiding voor campingbaas

...werkt
Werk maken van vakantie

...bouwt
Een perfecte opknapbeurt

...revitaliseert
Majoppeveld: Een terrein met potentie

...peilt
Nog steeds een dikke zeven

...rijdt
Zakelijk onderweg

...herstructureert
NVB zoekt naar mogelijkheden om herstructurering te bekostigen