In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




"West-Brabant heeft eenduidige missie nodig"

"West-Brabant heeft een eenduidige missie nodig. De visie voor West-Brabant van de Sociaal Economische Samenwerking West-Brabant (SES) is daarom een goed initiatief. Nu de uitwerking nog." Dat zei voorzitter Jan Schipper van de kamer van koophandel in een reactie op de visie die hij uit handen van SES-voorzitter Adank ontving.



Volgens het SES moet de regio zich gezamenlijk inzetten voor de aanleg van het ontbrekende stuk A4 tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. Daarnaast zal de regionale aandacht zich direct richten op verbetering van de doorstroming op de A27 en het plaats bieden aan bedrijvigheid, onder andere op Moerdijkse Hoek en Borchwerf 2. Ook moeten bestaande bedrijventerreinen worden opgeknapt. Schipper: "Het is goed dat er zo'n nota is. Het is een discussiestuk dat we samen kunnen uitwerken en waar we, als het aan ons ligt, prioriteiten aan hangen. Want het zijn zware tijden voor de industrie." Recent onderzoek van Bureau Berenschot laat zien dat veel Brabantse en Limburgse productiebedrijven overwegen Nederland te verlaten. " De West-Brabantse economie heeft te maken met structurele problemen. Deze problemen vragen om heel andere oplossingen dan een conjuncturele dip," aldus Schipper. "Ik wil niet meedoen aan doemdenken, maar juist denken in kansen. "Ik geloof sterk in de toekomst van onze industrie," aldus Schipper. "We zijn creatief en een groot aantal grote en kleine bedrijven kan de concurrentie in de sector aan. De vraag waar West-Brabant voor staat is of alle genoemde losse acties voldoende zijn om de uitdaging aan te gaan. De uitwerkingen in het SES-rapport kunnen wat ons betreft nog concreter. Als bedrijfsleven willen we de handschoen graag oppakken."

...informeert
BZW gaat voor krachtige ondernemerslobby

...start
Koopjes kopen via het net

...patenteert
Rodenburg Groep patenteert vinding wereldwijd

...onderneemt
"Lijkt me leuk om zelfstandig ondernemer te zijn"

...initieert
"West-Brabant heeft eenduidige missie nodig"

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...bereikt
"Ik was geen natuurtalent, maar heb er veel aan gedaan om de top te bereiken"

...organiseert
Inschrijven voor Brabantse Internet Trofee tot 1 februari 2004

...spreekt
Eendracht maakt nog steeds macht

...leest
In 't kort

...wenst
Gemeenten wensen voor 2004
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen

...start door
Voor faillissement al bezig zijn met doorstart

...zoekt
Regionale samenwerking beste instrument tegen tekort bedrijfs- terreinenmarkt

...steunt
NVM Vastgoed management staat achter nieuw huurbeleid VROM

...concludeert
Menselijke maat terugbrengen in retail