In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

Marie-Cecile Roovers (40) is sinds twee jaar actief in de organisatiebranche. Het was haar idee om tijdens de Regio Business Dagen een Jonge Ondernemers Plein (JOP) in te richten. "Nee, geen startende ondernemers. Dat klinkt alsof het nog geen volwaardige onderneming is." Het plein biedt jonge ondernemers de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief zich te presenteren tussen de meer gevestigde bedrijven en organisaties.

Marie-Cecile Roovers.

Marie-Cecile Roovers vertelt enthousiast over haar eigen bedrijf, MCR organisatie en ondersteuning van evenementen, feesten en partijen."Alles is te organiseren voor elk prijskaartje." Tijdens een sabbatical besloot ze de stap te wagen en te gaan voor haar eigen bedrijf. "Mijn achtergrond is directiesecretaresse en managementassistent. Ik heb onder andere gewerkt bij Ingenieursburo Oranjewoud, Publicis van Sluis Consultants en de ING-bank Breda. Binnen deze organisaties heb ik diverse evenementen georganiseerd. Dat heb ik met veel plezier en voldoening gedaan. Bovendien kreeg ik altijd veel positieve feed-back." De stap naar het zelfstandig ondernemerschap is een weloverwogen keuze geweest. "Ik wil niet als ik oud ben op mijn leven terugkijken en spijt hebben dat ik nooit de stap heb gewaagd om een eigen bedrijf te starten. Dus ik heb een financieel plan en een bedrijfsplan opgesteld en ben gewoon begonnen." Haar eerste opdrachten bestonden uit een aantal feestelijke openingen van nieuwe bedrijfspanden, een feest voor zakenrelaties en een zakenreis voor relaties naar Parijs.

De onderneemster heeft haar eigen visie op het organiseren van evenementen. "Ik pak het organiseren gestructureerd aan. Na een uitgebreide inventarisatie maak ik een plan van aanpak en vervolgens maak ik een offerte. Ik ga uit van het beschikbare budget en maak in samenspraak met de opdrachtgever een actieplan." Ze heeft ervaren dat opdrachtgevers, juist voor complexe evenementen, het prettig vinden om één contactpersoon in te schakelen die alles regelt. "Ik organiseer de publiciteit, catering, muziek, alles. Mij inhuren betekent vaak een kostenbesparing omdat alles in één hand ligt en de medewerkers niet belast worden met de organisatie. Vaak lijkt het goedkoper om een feest helemaal zelf te organiseren maar vergis je niet. Organisatiewerk is tijdrovend en energieverslindend. Bovendien zorgt een gezicht 'van buiten' voor frisse originele ideeën."

Netwerken en opdrachten gunnen
Op de vraag hoe ze aan haar opdrachten komt, antwoordt ze: "Ik stap gewoon overal op af. Ik stuur mijn informatiemateriaal niet per post of e-mail maar maak een afspraak om te vertellen wat ik doe. Mensen moeten een gezicht zien, moeten zich een voorstelling kunnen maken van wat je kan en wat je doet." Zo heeft ze ook spontaan de organisatie van de Regio Business Dagen opgezocht. "Ik kende de beurs, weet dat vaak dezelfde bedrijven de stands bemannen en dat het voor jonge ondernemers een kostbare zaak is om een stand te huren. Dat is heel jammer want deze business dagen zijn voor jonge ondernemers dé gelegenheid om te netwerken. En netwerken is weer dé manier om aan opdrachten te komen. Ondernemers moeten nieuwkomers opdrachten gunnen. Aan het 'ons kent ons'-denken heb ik een hekel. Probeer eens wat anders en geef een jonge ondernemer een kans!"

Haar idee om jonge ondernemers tegen gereduceerd tarief op een speciaal plein tijdens de regio business dagen een stand aan te bieden, sloeg aan bij de organisatie. "Ik heb vervolgens bij verschillende netwerken, JOS Breda en Gaia, een netwerk voor vrouwelijke ondernemers, een presentatie verzorgd over het JOP-plein en ook zij waren enthousiast. Tevens heb ik contact gehad met de netwerkorganisaties, Jong MKB en Jong Management. Zij hebben binnen hun organisaties ook de nodige aandacht gegeven aan het JOP-Plein.

Ik heb inmiddels al heel wat aanmeldingen binnen. Maar er is nog plaats!"

Ze vertelt dat het zeker niet de bedoeling is om het JOP een beurs binnen een beurs te laten zijn. "Het is een manier voor jonge ondernemers om in contact te komen met de gevestigde bedrijven." Zelf heeft ze ook een stand gehuurd. "Ik ben druk bezig met de voorbereiding. Ik wil mij op een originele manier presenteren en hoop dat ik een aantal prospects in de wacht kan slepen. Dat zou mooi zijn." Maar Marie-Cecile Roovers zit niet stil en denkt hardop: "Ik weet dat er in Breda verschillende organisaties bedrijfsbeurzen organiseren. Ook hier heb ik mijn gedachte en ideeën over. Dat is de volgende stap waarop ik actie zal ondernemen."

Meer informatie
Meer informatie over MCR, organisatie en ondersteuning van evenementen, feesten en partijen via www.mcrevenementen.nl


...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers