In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

De Regio Business Dagen zijn in aantocht en dat betekent een uitgelezen mogelijkheid voor organisaties om hun activiteiten te promoten. Eén van de deelnemers is ROC West-Brabant. Na de grootscheepse fusie van begin dit jaar treden de regionale opleiders zelfbewust naar buiten. Naast de reguliere scholing is er P3 Transfer BV dat zich profileert als de partner voor ondernemers die werk willen maken van hun (bij)scholing.

Jacques Ermen (links) en Bert Bos in gesprek.

Op 1 januari van dit jaar fuseerden ROC West-Brabant en het Baronie College. Met deze fusie werd ook besloten om alle commerciële activiteiten van de 'oude' ROC's te concentreren in een nieuwe BV: P3 Transfer. Bert Bos werd al snel aangesteld als directeur. Hij vertelt: "P3 staat voor People, Planet en Profit, terwijl Transfer refereert naar het idee om vanuit commerciële activiteiten innovaties mee te nemen naar het reguliere beroepsonderwijs. Onderwijs en bedrijfsleven zijn helaas nog steeds twee verschillende werelden en wij proberen met onze activiteiten die kloof mede te dichten." Bedrijven kijken in toenemende mate naar toegepaste scholing voor hun medewerkers.

De wereld verandert snel en werknemers moeten blijven leren. "Wij richten ons op de doelgroep van 25+. Soms is een korte bijscholing voldoende, maar als je 10 of 15 jaar bij een bedrijf zit, heeft de wereld om je heen zeker niet stilgestaan. Soms is de scholing heel vakgericht, maar dat kan ook heel algemeen zijn. Voorbeelden daarvan zijn cursussen in sociale vaardigheden, communicatie of managementvaardigheden," vertelt directeur Bos die bedrijven maatwerk wil leveren met P3 Transfer. "Groot voordeel is dat we als beroepsonderwijs dicht bij het bedrijfsleven staan. Het blijft echter de kunst om de vraag van bedrijven helder te formuleren. Als de exacte wens duidelijk is, kunnen wij onze cursussen daar op aanpassen."

Maatwerk
ROC West-Brabant wil met haar P3 Transfer marktgericht werken. Om de vraag vanuit bedrijven zo helder mogelijk te krijgen, werkt P3 Transfer bovendien met accountmanagers. Bos legt uit: "Dat gaat prima. In het verleden werden docenten ingeschakeld, maar dat bleek niet ideaal. Als je werk wilt maken van je commerciële marktwerking zul je dat professioneel moeten aanpakken. Een soort verkoper die met bedrijven praat en de vraag duidelijk boven tafel krijgt."

P3 Transfer ondervindt concurrentie van commerciële collega's. Opdrachtgevers vragen dan ook vaak meerdere offertes aan. Een reden voor ROC West-Brabant om zich tijdens de Regio Business Dagen eens goed te presenteren. "Uiteraard tonen we de activiteiten van P3 Transfer, maar daarnaast laten we alle scholen van onze regio zien. Onder de ROC-koepel vallen acht zelfstandige instituten die onderwijs vanuit verschillende invalshoeken bieden.

Wij zullen daarnaast aangeven wat onze regionale ambities zijn. Aan de ene kant willen we de regio graag laten zien welke reguliere scholing we bieden en daarnaast het maatwerk van P3 Transfer voor het voetlicht brengen," vertelt Jacques Ermen, hoofd van het Servicecentrum Studie & Beroep.

ROC West-Brabant richt zich ook op bepaalde doelgroepen in de markt. Loopbaanbegeleiding is daarin een belangrijke term. "We hebben instrumenten om leerlingen te ondersteunen bij loopbaanbegeleiding. Dat is in feite de rode draad die door het ROC loopt.

Niet alleen via het reguliere onderwijs en de doorstroming naar bijvoorbeeld het HBO, maar ook via onze mogelijkheden om mensen met een uitkering opnieuw op de rails te helpen," aldus Ermen. Niet zonder trots maakt hij vervolgens melding van de aanwezige kennis binnen ROC West-Brabant. "We hebben hier erkende beroepskeuzeadviseurs en erkende trainers en begeleiders.

Door de bundeling van deze krachten kunnen wij een gevarieerd aanbod bieden." Bedrijven investeren steeds meer in personeel en ROC West-Brabant kan daar een belangrijke partner in zijn. Bert Bos besluit: "Onze uitdaging is om onze meerwaarde hard te maken voor opdrachtgevers. Dat is niet altijd even simpel, want toegenomen kennis bij werknemers is lastig in geld uit te drukken.

Toch heeft onderzoek aangetoond dat bedrijven die ook in mindere tijden in hun personeel investeren uiteindelijk beter renderen. Het menselijk kapitaal wordt steeds belangrijker. Wij kunnen daar een bijdrage aan leveren."


...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers