In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

REWIN ondersteunt innovatief bedrijf met groeiplannen
InPEC: Bredaas klinisch onderzoeksinstituut met grenzeloze ambitie

"Nederland is een land waarin van oudsher veel aandacht is voor onderzoek naar de werking van nieuwe medicijnen. De markt staat echter onder druk van Oost-Europese en Aziatische landen. Dankzij onze innovatieve bedrijfsopzet kunnen we de concurrentie blijven aangaan.



West-Europese landen hebben namelijk nog steeds een voorsprong als het gaat om onder andere opleidingsniveau en infrastructuur. Daar maken wij graag gebruik van!" Ronald van der Geest, general manager van InPEC uit Breda, licht met deze woorden toe waarom zijn bedrijf vanuit West-Brabant opereert. Mét grenzeloze ambitie, want een gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats in Zuid-Spanje.

Van der Geest, gepromoveerd biofarmaceutisch wetenschapper, is zijn hele leven al werkzaam bij farmaceutische bedrijven, waar hij zich bezig hield en houdt met de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, onder andere tegen HIV. En met succes, want dat medicijn is onlangs geregistreerd. Op basis van zijn ervaringen kwam hij op het idee om een nieuw bedrijf op te zetten, samen met zijn compagnon Jan Otto Landman, gepromoveerd arts en woonachtig in Spanje. Van der Geest: "Wij verzamelen de data digitaal en kunnen die na afloop direct doorsturen naar de klant. Dat levert aanzienlijke tijdswinst op. Hierin onderscheiden wij ons van onze concurrenten."

Onderzoek in Spanje
"Opdrachtgevers van InPEC zijn voornamelijk farmaceutische bedrijven. Zij ontwikkelen nieuwe medicijnen en willen de werking ervan testen. Hiervoor schakelen ze ons in. In een eerste fase testen wij de medicijnen op vrijwilligers. Zijn de resultaten positief, dan wordt vervolgens gekeken naar de werking bij patiënten. Veiligheid is hierbij aandachtspunt nummer één natuurlijk". InPEC voert alle onderzoeken uit in een ziekenhuis even buiten Málaga (Zuid-Spanje). Van der Geest: "Mijn verwachting is dat zowel vrijwilligersonderzoek als patiëntenonderzoek in de toekomst uitsluitend nog binnen de setting van een ziekenhuis zal gaan plaatsvinden. Hier zijn we dus al op voorbereid".

Ondersteuning en bewustwording
In 2003 begon Van der Geest met het schrijven van het businessplan. "Tijdens het oriënteren kwam ik uit bij REWIN. Ik had een heel prettig gesprek met Michael Bakker. Dat ging onder andere over de vraag waar je de juiste adviezen vandaan haalt als startend ondernemer. Mensen als Kees Groen en Jan van der Hoeven - twee van de weinige 'vrij rondlopende farma-autoriteiten' in Brabant - worden nu regelmatig als klankbord gebruikt. Dat stimuleert enorm". Van der Geest vervolgt: "Ook heeft REWIN mij geholpen bij het uitvoeren van een marktonderzoek. Als kennis-intensieve starter keek ik vooral naar de technische kant van het verhaal en minder hoe mijn idee zou aanslaan. Dankzij het marktonderzoek heb ik mijn plannen kunnen bijsturen, zodat ze beter aansluiten op de behoeften van de markt".

Vooruit kijken
Van der Geest besluit met een blik in de toekomst: "We zijn nu op een punt aanbeland dat we klaar zijn om verder te groeien en moeilijkere onderzoeken en studies uit te voeren. Momenteel zijn we in onderhandeling over een twintigtal studies. Niet alleen met bedrijven uit Nederland, maar ook uit België, Israël, de V.S. en Italië. Opdrachtgevers zien dat we kwaliteit leveren. Én dat we sneller zijn dan concurrenten. Dat geeft ons vertrouwen richting de toekomst. Daarnaast kijken we naar toepassingsmogelijkheden in sterk gelieerde branches zoals de food industrie, waarvoor we ook al het nodige werk hebben verricht. Kortom: onze ambitie blijft grenzeloos!"

www.inpec-clinical.com


...spreekt
Minister-president Jan Peter Balkenende te gast

...helpt
Italië is hot

...plaatst
Personeelsadvertentie, werving én selectie in één moeite door

...confronteert
Metanoia boort bij ondernemers nieuwe kracht aan

...organiseert
Hergebruik Producten: hype of kans?

...concurreert
InPEC: Bredaas klinisch onderzoeksinstituut met grenzeloze ambitie

...combineert
West-Brabant telt 5.500 parttime ondernemers

....ontwerpt
'We zijn een verzameling Willie Wortels'

...start
Ook voor jezelf beginnen?

...initieërt
Maatschappelijk ondernemen op de Bredase Beursvloer

...voorspelt
In 2008 ploffen bureaucratische organisaties uit elkaar

...exploiteert
Zeeland Seaports: samenwerking erg belangrijk

Sports Utitlity Vehicle revealed

SUV's Populair maar ook verguisd
Frank van Doorn: "Ik kies in extremen."
Sander van Houten: "Ik vind die Tucson wel stoer..."
Audi
BMW
Cadillac
Chevrolet
Hummer
Hyundai
Jeep
Kia
Land Rover
Mercedes-Benz
Mitsubishi
Nissan
Opel
Subaru
Suzuki
Toyota
Volkswagen
Volvo

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...participeert
Personeelsselectie en assessment; de emancipatie van de kandidaat

...begeleidt
Uitstekende locatie voor het bedrijfsleven én leerplek voor jongeren

...ontmoet
Groeiende belangstelling van buiten Zeeland

...rapporteert
Vastgoedmarkten zijn weer in beweging

...wil inzicht krijgen
NVM BOG presenteert marktonderzoek onder winkeliers in zestig gemeenten