In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

MKB Netwerk Roosendaal organiseert
Netwerkavond met klimmer Edmond Öfner

'Op naar de top' geldt voor de voetbalclub RBC die momenteel in de bovenste regionen van de Jupiler League staat. Maar de MKB ondernemer streeft die top óók na!. Het is het thema van de netwerkavond dat het MKB Netwerk Roosendaal in het stadion van diezelfde club organiseert. Op donderdag 8 maart houdt Emond Öfner een inspirerend verhaal over teamspirit en de overeenkomsten tussen teams en doorzettingsvermogen. Hij weet verrassende parallellen te trekken tussen het bedrijfsleven en zijn Mount Everest- en Noordpoolexpedities.


Marc Brekoo, Cees Dekkers, Dick Jan Albers en Raymond Smulders.

De Ondernemer spreekt met vier enthousiaste vertegenwoordigers van de Roosendaalse netwerkvereniging: Marc Brekoo van Target Vision, Cees Dekkers van Liton, financieel-bedrijfskundig advies, Dick Jan Albers, Switch re-integratie en Raymond Smulders van Studio I-Bizz.

Brekoo vertelt dat het MKB Netwerk Roosendaal jaarlijks vier info-tainmentavonden houdt, waar ondernemers door inspirerende sprekers aan het denken worden gezet. Dekkers: "Een avond over de techniek achter het nieuwste computersysteem vinden we een stuk minder interessant. Het gaat erom dat we elke keer weer ondernemers willen inspireren met interessante sprekers die een verfrissende kijk of vernieuwende visie op het bedrijfsleven hebben." Albers vult hem aan: "en natuurlijk bieden onze avonden uitstekende mogelijkheden tot netwerken! Onze club heeft een vaste kern, maar ik zie elke keer weer nieuwe gezichten. Erg leuk."

Het netwerk heeft inmiddels een aantal klinkende namen op bezoek gehad, zoals: Jort Kelder,Youri Mulder, advocaat Plasman. Dit jaar hoopt het netwerk bijvoorbeeld Marianne en Henk Timmer, IJsbrand Chardon te verwelkomen op een van al geplande netwerkavonden. Het MKB netwerk heeft als vaste thuisbasis het stadion van RBC. Smulders vindt:"Uitstekende locatie, prima catering en zeer goed bereikbaar." Hij lacht: "Vorige keer waren we helemaal uitverkocht!" Albers relativeert:"Da's niet waar: in het uitvak was nog plek." De kwinkslagen over en weer illustreren de prettige sfeer binnen het ondernemersnetwerk.

Variëteit aan ondernemers
Het MKB Netwerk Roosendaal groeit gestaag. Het netwerk heeft meer dan 175 leden en kent een rijke variëteit aan ondernemers. Brekoo: "Bouw, industrie, horeca, dienstverlening, transport, noem maar op. Maar allemaal uit Roosendaal en omgeving." Het netwerk is ooit gestart als initiatief van een aantal ondernemers. De reeds bestaande MKB vereniging had behoefte aan vernieuwing: een club waar ondernemers zich thuis voelen en waar ze niet alleen kennis maar ookkennissen kunnen opdoen. Smulders: "Daarnaast komt ons netwerk ook op voor de belangen van de ondernemers." Albers: "We zijn inmiddels een serieuze gesprekspartner van de gemeente Roosendaal en trekken vaak samen op met de Roosendaalse Ondernemers Federatie ROF. Zo zijn we momenteel in gesprek met de gemeente over de koopzondagen. Wij onderkennen dat projecten als het Rosada Outlet Centre positieve impulsen voor de lokale economie kunnen opleveren." Dekkers:"We willen graag onze krachten bundelen en, liefst tezamen met de regionale ondernemersverenigingen op termijn, één platform naar de gemeente vormen."

Opleiden in Roosendaal
Op de vraag of Roosendaal een goed ondernemersklimaat heeft, reageren de heren eensgezind. "De detailhandel in de binnenstad draait momenteel minder door de bouwperikelen, maar in het algemeen gaat het goed met ondernemend Roosendaal. De werkloosheid is onder het landelijke gemiddelde, vacante functies worden snel opgevuld." Waar de ondernemers zich wel zorgen over maken is het ontbreken van vervolgonderwijs ná de middelbare school. Brekoo:” Jongeren vertrekken uit Roosendaal om elders te studeren en komen minder snel weer terug. Op termijn kan dat problemen opleveren. In overleg met de politiek en werkgevers zouden we daar wat aan willen doen. Een universiteit zit er natuurlijk niet in maar een Hbo-opleiding zou zeer welkom zijn."

Ondernemersbeurs
Dekkers vindt dat het 'samen optrekken' afneemt. "De maatschappij individualiseert. Daarom vind ik het netwerk ook zo belangrijk. Zeker voor de kleinere MKB'er, is het belangrijk om medeondernemers te ontmoeten en van gedachten te wisselen, ervaringen te delen. Maar ook voor managers die een grotere onderneming leiden is het uiterst nuttig om via de netwerkavonden wat andere geluiden te horen, inspiratie en ideeën op te doen. " Albers: "Tijdens de avonden begeven de bestuurs- en commissieleden zich onder de bezoekers om van gedachte te wisselen over bijvoorbeeld actualiteiten en toetsen of we met de programma-ideeën en beleidsvoornemens op de goede weg zitten.

Daarnaast krijgen we informatie door via onze site." Het MKB Netwerk Roosendaal heeft ambitieuze plannen. Smulders: "In het najaar gaan we in het RBC stadion een grote ondernemersbeurs organiseren. Sprekers, workshops, presentaties, noem maar op." Ondernemers kunnen zich bij het netwerk aansluiten voor ongeveer honderd euro per jaar. Smulders: "Daar krijgen ze een prima netwerk voor terug dat vier keer per jaar een bijzonder aangeklede avond organiseert." Aanmelden voor de netwerkavond met Edmond Ofner op donderdag 8 maart vanaf 20.00 uur kan via de website.

Aanmelden als lid van
het MKB netwerk Roosendaal kan ook via de site.

Internet:
www.mkbroosendaal.nl


...spreekt
MKB Netwerk Roosendaal organiseert netwerkavond met bergbeklimmer Edmond Öfner

...organiseert
'Het evenement moet meer dan perfect zijn'

...vernieuwt
Een nieuw gezicht voor de Ondernemer

...beveiligt
Ondernemers tevreden over gezamenlijke aanpak met REWIN en Kamer van Koophandel

...innoveert
Syntens Innovatiekracht Tour

...visualiseert
Vernieuwen met Verstand

...groeit
Enorme kansen voor zorgeconomie West-Brabant

....verdedigt
Een advocaat moet gezonde afstand houden

...voorkomt
Voorkomen is beter dan genezen

...bewijst
Meer dan een kostenpost

...onderneemt
Ondernemen met Netwerk Notarissen

...in't kort
Rijken rijden harder

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...kijkt vooruit
Goede vooruitzichten kantorenmarkt maar aanhoudende zorg over leegstand