In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Syntens Innovatiekracht Tour

Ondernemers aanzetten tot succesvol innoveren, dat is de missie van Syntens. Om zoveel mogelijk bedrijven te bereiken, organiseert Syntens dit jaar de Innovatiekracht Tour. Hiervoor werken we samen met ondernemingsverenigingen uit West- en Midden-Brabant. Op locatie krijgen ondernemers de kans een workshop te volgen over een actueel thema. Dat door hen zelf is aangedragen.In 2006 hield Syntens samen met ondernemersvereniging Spitz uit Waalwijk een drietal workshops over innovatieve internettrends. Onderwerpen waren onder andere: e-commerce, digitaal factureren en Voice over IP. Na de interactieve workshops kregen de deelnemers tijdens een warm buffet de kans om te netwerken met collega-ondernemers. Niels van der Pluijm, secretaris van Spitz, vertelt waarom zij de samenwerking met Syntens zijn aangegaan. "Een aantal leden bleek behoefte te hebben aan onafhankelijke informatie over internet en e-commerce. Via workshops van Syntens konden we hen die informatie bijbrengen. Tegelijkertijd konden we deze middag combineren met het informele karakter van het avondprogramma. Dat sprak ons aan." Van der Pluijm geeft toe dat voor veel bedrijven Syntens onbekend was. "Ze kregen een uitnodiging en vroegen zich af wat het voor hen kon opleveren." Toch wist hij de leden van zijn vereniging ervan te overtuigen om zich in te schrijven voor de workshops. Een veertigtal ondernemers kwam op de bijeenkomst af.

Van der Pluijm: "Het is ons goed bevallen, waarschijnlijk krijgt deze samenwerking dit jaar een vervolg." Roland van de Pas en Alain Dirven van Syntens zijn de initiatiefnemers van de Syntens Innovatiekracht Tour. Ze vertellen wat het voordeel is van deze opzet: "De Ondernemersverenigingen hoeven alleen hun leden enthousiast te krijgen voor de bijeenkomst. De organisatie ligt volledig in handen van Syntens. We sluiten aan bij de wensen en de informatiebehoeften van de vereniging." De thema's van de workshops worden in samenspraak met de vereniging bepaald. Ze hebben een algemeen karakter waarbij innovatie centraal staat. "Bij deze verenigingen heb je vaak te maken met veel verschillende soorten bedrijven, je kunt dus geen onderwerpen behandelen die zeer technologisch gericht zijn. We gaan bijvoorbeeld in op ondernemerschap of nieuwe strategieën," licht Dirven toe. Ook noemt hij nog een ander voordeel: "Ondernemers kunnen vijf minuten voor aanvang weg, omdat de workshops plaatsvinden bij hen op locatie."

Naast Syntens is ook de Kamer van Koophandel West-Brabant bij de Innovatiekracht Tour betrokken. Dirven: "Andere partijen worden ook uitgenodigd om aan de workshops deel te nemen. Ondernemers kunnen hier terecht om hun specifieke vragen te stellen die wij als Syntens innovatieadviseurs niet direct kunnen beantwoorden. Het gaat bijvoorbeeld om vragen over vergunningen of subsidies."

Heeft u als ondernemersvereniging interesse in een samenwerking met Syntens, dan kunt u contact opnemen met

Syntensadviseur Roland van de Pas
Telefoon 06-22907462
E-mail: [email protected]

of Syntensadviseur Alain Dirven
Telefoon 06-53412911
Mail: [email protected]

Internet: www.syntens.nl


...spreekt
MKB Netwerk Roosendaal organiseert netwerkavond met bergbeklimmer Edmond Öfner

...organiseert
'Het evenement moet meer dan perfect zijn'

...vernieuwt
Een nieuw gezicht voor de Ondernemer

...beveiligt
Ondernemers tevreden over gezamenlijke aanpak met REWIN en Kamer van Koophandel

...innoveert
Syntens Innovatiekracht Tour

...visualiseert
Vernieuwen met Verstand

...groeit
Enorme kansen voor zorgeconomie West-Brabant

....verdedigt
Een advocaat moet gezonde afstand houden

...voorkomt
Voorkomen is beter dan genezen

...bewijst
Meer dan een kostenpost

...onderneemt
Ondernemen met Netwerk Notarissen

...in't kort
Rijken rijden harder

...belegt
De beleggingsadviseurs

...rijdt
zakelijk onderweg

...kijkt vooruit
Goede vooruitzichten kantorenmarkt maar aanhoudende zorg over leegstand