In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Coface Nederland
PGB Pijnenburg Groothandel
STAC
Fondas
Klusbedrijf Verschoor B.V.
Breda Bouw
Schildersbedrijf Van Der Made
Livingstone
STAC
STAC gaat voor mens en arbeid

Heel wat wetten - op het brede terrein van reïntegratie en ziekteverzuim - zijn de laatste jaren gepresenteerd. Deze hebben nogal wat rigoureuze gevolgen voor zowel werkgevers als werknemers met zich meegebracht. Langzamerhand is ons land aan het veranderen van een 'Zorgmaatschappij' in een 'Zorg-voor-jezelf maatschappij'. Dit klinkt misschien een beetje cru, maar het stimuleren van deze eigen verantwoordelijkheid - personen worden gedwongen sneller actie te ondernemen - heeft er wel toe geleid, dat zij weer eerder de werkvloer op kunnen.


Zo is vanaf 1 april 2002 de wetgeving inzake langdurig ziekteverzuim ingrijpend veranderd. Werkgever en werknemer zijn verplicht om na zes weken ziekteverzuim van de werknemer een plan van aanpak op te stellen, dat gericht is op terugkeer van de werknemer binnen het arbeidsproces. Het niet meewerken van één der partijen heeft financiële consequenties tot gevolg. Per 1 januari 2003 is de werkgever verder verplicht om te zorgen voor ander werk voor die werknemers, die niet meer in staat zijn hun oude functie uit te oefenen. Al deze maatregelen zijn genomen om instroom in de WAO zoveel mogelijk te beperken. Een bedrijf dat op dit brede terrein werkzaam is en hierbinnen een uitstekende partner voor u kan zijn, is Training en Reïntegratie Centrum STAC.

Uiterst gerespecteerde instelling
In zijn tienjarig bestaan is STAC op het gebied van rugtraining en reïntegratie - in de regio Bergen op Zoom - een bekende en bovenal uiterst gerespecteerde instelling geworden bij huisartsen, bedrijfsartsen, het bedrijfsleven en ook zorgverzekeraars. Naast de vestiging in Lepelstraat is op 1 juli 2000 een samenwerkingsverband met Revalidatiecentrum Leijpark in Tilburg en Mytylschool Tilburg aangegaan, onder de naam STAC/LDC. Tevens beschikt STAC over een trainingslocatie in Goes, die binnen afzienbare tijd uit zal groeien tot een derde volwaardige vestiging.

Herstel van functioneren
STAC steunt op een drietal pijlers, te weten 'Paramedisch Centrum STAC', 'Trainingscentrum STAC' en 'Reïntegratiebedrijf STAC'. "Hierdoor zijn wij in staat patiënten en cliënten gedurende het volledige reïntegratie- en revalidatieproces te begeleiden," licht algemeen directeur Rien Bakx toe. "STAC traint, begeleidt en behandelt mensen met problemen aan het bewegingsapparaat - al dan niet in combinatie met psychische problemen - en dat gericht op herstel van functioneren en/of arbeid." Om dit gehele traject te kunnen doorlopen heeft STAC de nodige specialisten in huis; van fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen, tot trainers en arbeidsdeskundigen. "Personen worden hier individueel behandeld, volgen fysieke en/of mentale trainingen, groepstrainingen, groepsbijeenkomsten op bijvoorbeeld het terrein van pijnmanagement en stressmanagement en worden (fysiek) getest op lichamelijke- en arbeidsbelastbaarheid," begint vestigingsmanager Frank Quaytaal de opsomming van het brede dienstenpakket. "Verder vinden er de nodige werkbezoeken plaats, er worden trainingen op werkplekken gegeven en we maken preventieprogramma's voor bedrijven."

De gehele range
Dat STAC een bijzondere positie op deze markt inneemt mag duidelijk zijn. Enerzijds is het een volwaardig paramedisch bedrijf, anderzijds een volwaardig reïntegratiebedrijf - met een eigen arbeidsdeskundige - hetgeen zonder enige twijfel uniek genoemd mag worden. STAC bemiddelt dus niet alleen, maar pakt de gehele 'range' aan, waardoor - in een tijd waarin verzuimbegeleiding steeds belangrijker wordt - hij voor het bedrijfsleven een nog rechtstreeksere rol kan vervullen. STAC staat voor de mens en zijn arbeid, stelt beiden centraal in haar producten en dienstverlening en u kunt hier de vruchten van plukken!

Meer informatie
STAC
Training en Reïntegratie Centrum
Antoniusplein 2
4664 BK Lepelstraat
Tel: 0164 - 630145
Fax: 0164 - 687766
E-mail: info@stac-lepelstraat.nl
Internet: www.stac-lepelstraat.nl


...informeert
"West-Brabant is te bescheiden"

...start
Opgelucht ademhalen?

...verschilt
Bijeenkomst voor Nederlandse en Belgische ondernemers

...stimuleert
Netwerk voor regionale Voedings- en Genotmiddelen- industrie van start

...verduidelijkt
'Ik wil weten waar ik mee bezig ben'

...netwerkt
Ondernemers welkom op Eindejaars- bijeenkomst KvK

...leert
Internationale opleiding interessant voor MKB

...wint
Uitzendorganisatie winnaar Etten-Leurse BOV-trofee

...organiseert
Een gigantisch feest voor Queens

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...behartigt
BouwNed behartigt bouwbelangen in de regio

...verbouwt
De VerBOUWgarantie voor extra zekerheid

...spreekt
In 't kort

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...reikt uit
Uitreiking promotieprijs leerlingbouwplaatsen

...bedenkt
Innovatieve wateroplossingen

...volgt
Met argusogen volgt de NVB de huidige wetgeving

...ontwikkelt
Het ambitieuze karakter van West-Brabant

...tipt
Tips voor regionale advocatuur

...doceert
Perfetti van Melle en ABN/AMRO doceren studenten

...onderzoekt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...helpt
Stichting De Consularis: ervaren wegwijzers in ondernemersland