In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl
www.sitesupport.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Congres West- en Midden-Brabant
Netwerken en inspiratie opdoen

Op donderdag 8 november opent het Chassé Theater in Breda haar deuren voor het Ondernemers Congres West- en Midden-Brabant. Naar verwachting zullen zo'n 650 ondernemers uit de regio het congres met als thema De weg naar succes bezoeken. Het hele programma is erop gericht ondernemers een entertainende maar vooral inspirerende dag te bezorgen.

door Karin Fleur


Netwerken en eten in de pauze van het ondernemerscongres.
Foto: archief BN/DeStem

BREDA - De initiatiefnemers zijn ING Bank, MKB Brabant, en Synpact Project Management. Met steun van de Kamer van Koophandel hebben zij een interessant en afwisselend programma bedacht. Kernwoorden van het congres zijn kennis, inspiratie en netweken. De verschillende programmaonderdelen springen daar interactief en afwisselend op in. Er zijn themasessies, workshops, masterclasses, inspiratiesessies en diverse netwerkactiviteiten.

Zo organiseert Delta Lloyd het 'Niets is zeker- debat', waarbij deelnemers aan de hand van stellingen met elkaar á la Het Lagerhuis in debat gaan. AKD Prinsen Van Wijmen biedt een sessie aan onder de titel 'Nieuw wetgeving nieuwe kansen'. De drempel voor het oprichten van een B.V. is lager komen te liggen. Welke voordelen biedt het nieuwe B.V.-recht? Maar ook welke risico's loopt u? ArboNed geeft tips hoe dreigende conflicten bij uw organisatie in de kiem te smoren en verzuim aan te pakken. Daarnaast kunnen ondernemers een adviesgesprek aanvragen aan de hand van een lijst met onderwerpen. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor een netwerklunch om met andere ondernemers kennis te maken.


Loek Hermans gastspreker in Breda.
Foto: ING

Topondernemers
Verschillende topondernemers uit de regio leveren hun bijdrage, in de vorm van lezingen, workshops of een Masterclass. Het programma staat bol van klinkende namen als Carel van Bemmelen (Neerlands Glorie), Jan Hoppen (Heja Projectontwikkeling), Loek Hermans (MKB Nederland), Robert Benninga en dagvoorzitter Ben Tiggelaar.

Paul Termeer van de succesvolle schoenenketen Sacha is één van de West-Brabantse topondernemers die een bijdrage leveren aan het congres. Begin van de vorige eeuw opende de grootvader van Paul Termeer een schoenenfabriek. Ambacht en passie vormen de fundering van het succes en dit gaat door van vader op zoon. In de jaren '30 wordt de eerste schoenenwinkel geopend. In de jaren '70 nemen Paul en zijn broer Bert het directiestokje over en zorgen voor de echte groei. Inmiddels telt de Sacha-keten bijna 60 vestigingen in Nederland, België en Duitsland en 400 medewerkers.

Zijn inspiratie haalt Termeer uit de jaren '60 en '70. "De tijd van vernieuwing, zelfstandig denken en onafhankelijk. Maar ook de nieuwe ontwerpers weten mij enorm te inspireren." Het feit dat hij deel uitmaakt van een ondernemersfamilie helpt hem in het ondernemer- zijn, vindt hij. "De wijze van denken, de handelsgeest zeg maar, zit er in gebakken. Ons gezin bestond uit zes kinderen. Ze zijn allemaal zelfstandig hun weg gegaan en hebben op hun eigen terrein successen behaald."

Verrassing
Termeer heeft ervaren dat netwerken een belangrijk onderdeel van het ondernemersschap. "Netwerken geeft je de mogelijk om kennis te delen en ideeën te ventileren. Ik hou niet zo van commerciële netwerken. Dan bedoel ik: netwerken om het netwerken. Ik netwerk liever in een vriendschappelijke sfeer. Met andere ondernemers kan je prima delen zonder dat het meteen je concurrenten zijn."

Om de vraag of hij als ondernemer van een grote schoenenketen dan let op de schoenen van zijn gesprekspartner, moet hij lachen. "Ja, daar betrap ik mijzelf wel op. Ik kijk of de schoenen bij de persoon passen en of mensen aandacht aan hun schoenkeuze hebben besteed." Over wat hij op het ondernemerscongres gaat vertellen, wil hij nog niet veel kwijt. "Dat moet ook een beetje een verrassing blijven anders komen de mensen niet meer luisteren. Ik wil in ieder geval vertellen wat mij inspireert en het thema Fusion aansnijden. Meer wil ik er niet over zeggen."


...onderneemt
Nooit meer naar de baas

...vraagt
Vraagbaak voor bedrijven

...zit
De stoel

...bekijkt
de Stand van Zaken

...ontwikkelt
Van stille leverancier tot innovatieve kennispartner

...vervoert
Grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van transport

...groeit
Industrie goed op zijn plek in West-Brabant

....start
3 November Startersdag

...presenteert
Contacta in nieuwe hallen

...organiseert
MKB Festival in RBC- stadion

...bereikt
Idee goed, uitvoering minder

...verplaatst
Nassaulezing in voorjaar

...kiest
Dubai in trek bij Toppers

...zoekt
Op zoek naar goede werknemers

...bekijkt
de Stand van Zaken

...wint
Klok is de beste starter

...biedt
Gemeente is Brabant in het klein

...leeft
Lekker leven in Halderberge

...bouwt
Borchwerf II ligt voor op schema

...bepleit
Dat gaat naar Den Bosch toe

...adviseert
Politiek belangrijk voor landbouw

...bouwt
Halderberge bouwt voor de toekomst

...verkoopt
Goedkoop en veilig bedrijventerrein

...rijdt
Zakelijk onderweg

...peilt
Pas op de plaats

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...netwerkt
Netwerken en inspiratie opdoen

...spreekt
Topmanager geeft gastcollege

...doneert
Netwerken in monumentale kerk van Raamsdonk

...snoeit
Hoog in de bomen

...klaagt
Spannende terreinen

...denkt
Vastgoedwereld moet nadenken over klimaat