In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




De kracht van regionale samenwerking

Onder de naam 'AdvieZ' werken belastingadvies- en administratiekantoren samen. De formule AdvieZ staat sinds begin september op de markt. De zelfstandige kantoren hebben veel gemeen: de ondernemers hebben kennis van de regio, ze hebben gevoel voor ondernemerschap en ze zijn gespecialiseerd op de financiële en administratieve aspecten van het MKB. En... ze hebben allen dezelfde opvattingen over optimale persoonlijke service.


Bart Mijnster.

Dit unieke initiatief is van Bart Mijnster (45 jaar), die met zijn bedrijf in Breda gevestigd is. Het idee is ontstaan door de vraag van ondernemers, die zich realiseerden dat uit samenwerking enorme kennis en vaardigheden kunnen voortvloeien. De gezamenlijke aanpak van de AdvieZ administratiekantoren zorgt ervoor dat ondernemers in het MKB met raad en daad worden bijgestaan, zodat hun bedrijf in topconditie blijft.

Het begin
Voordat Mijnster als ondernemer aan de slag ging, werkte hij bij Euretco. Bij deze full-service organisatie zijn meer dan 2500 ondernemers aangesloten bij de diverse samenwerkingsverbanden in de non-fooddetailhandel. Na verschillende interim-activiteiten is hij, acht jaar geleden, met zijn eerste bedrijf 'Maximum Management' gestart. Het bedrijf is gespecialiseerd in strategisch en operationeel management en het stimuleert bedrijven die willen groeien. Hier is veel voorbereiding voor nodig en een plan van aanpak. 'Maximum Management' adviseert op het gebied van: interim-management, projectmanagement en organisatiestructuren. Naast nog vijf andere bedrijven, is AdvieZ Mijnsters laatst opgezette onderneming.

Een gat in de markt
Mijnster legt uit wat hij precies doet: "AdvieZ is een samenwerkingsverband van ondernemers, voor ondernemers. Eigenaren van administratie- of belastingkantoren kunnen zich aansluiten. Momenteel maken al vijftien kantoren in de provincie Noord-Brabant gebruik van de service. Het formulekantoor ontwikkelt een aantal middelen om bedrijven en ondernemers te helpen met het uitvoeren van hun activiteiten. De aangesloten AdvieZ ondernemingen werken pro-actief. Bij klanten worden hoge kosten van een administratie en een financiële organisatie beheersbaar gemaakt door de collectiviteit van de aangesloten kantoren. Zo ben je een gewaardeerde sparringpartner voor je klanten. De bedrijfsnaam AdvieZ zegt het al: we verlenen van A tot Z service. In het logo zie je ook twee pijlen. Deze geven aan dat je als ondernemer continu keuzes moet maken. Welke richting volg je? Welke kant ga je op?"

Wat zijn de voordelen van de formule?
Bedrijven die zich bij AdvieZ aansluiten, kunnen gebruik maken van de diensten die het formulekantoor levert. Deze diensten zijn heel divers. Je kunt kiezen voor advies op het gebied van marketing, communicatie, promotie, management, automatisering en human resources. Zo maakt de AdvieZ-groep collectieve reclamecampagnes. Onder de gemeenschappelijke naam adverteert de groep in dag- en weekbladen en geeft verschillende brochures uit. De leden gebruiken de meest geavanceerde computersystemen. Ook kunnen ze gebruik maken van de gemeenschappelijke salarisadministratie, want door samen te werken besparen ze aanzienlijk op de kosten. Een ander voordeel is dat de aangesloten bedrijven nergens meer naar hoeven te kijken en kunnen zich richten op de kerntaken. Bart Mijnster: "Bedrijven hebben er soms al een dagtaak aan om alle aanpassingen en veranderingen in wetten of regels bij te houden. AdvieZ verstrekt regelmatig essentiële informatie aan de leden met behulp van moderne communicatietechnieken. En op de 'AdvieZ academie' krijgen medewerkers van de verschillende kantoren regelmatig cursussen, waardoor hun kennis steeds bijgespijkerd wordt." De aangesloten administratie- en belastingkantoren behouden wel hun identiteit en zelfstandigheid, maar ze maken gebruik van het logo en de huisstijl van AdvieZ.

Lidmaatschap binnen de regio
Bart Mijnster: "De krachtenbundeling heeft vele voordelen voor de MKB-ondernemer. Ook betaalt deze een heldere prijs. In de regio Noord-Brabant zijn er in totaal 1000 administratie- en belastingkantoren. Het is een utopie te denken dat ze allemaal lid worden. Dus variatie zal er altijd blijven bestaan. En omdat de aparte kantoren hun persoonlijke aanpak behouden, blijft diversiteit behouden."

Meer informatie
E-mail: info@adviez.nl
Internet: www.adviez.nl


...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ú.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bárstte van het nieuws

...promoot
Ideeën te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt