In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
Festivak eerste keer in buitenlucht
Inspiratie voor een geslaagd evenement

Ondanks verschillende bezuinigingsronden blijven bedrijfsfeesten een vanzelfsprekendheid voor de medewerkers. Veel ondernemers nemen de organisatie van hun bedrijfsfeesten momenteel zelf ter hand. Een belangrijke inspiratiebron is de aanstaande Festivak die volgende week voor de eerste keer in de buitenlucht zal worden georganiseerd.


Landgoed Velder, het toneel voor de eerste 'outdoor' Festivak.

OGZ (Organisatiegroep Zuid) uit Geldrop is organisator van de jaarlijkse Festivak. "Het is een vakbeurs voor de totale evenementenbranche die zich richt op de diensten en producten van toeleveranciers. Alles wat je nodig hebt voor het organiseren van een evenement - denk aan licht, geluid, podia, beveiliging - wordt er gepresenteerd. Meer dan 225 bedrijven met 1001 producten staan op de Festivak," vertelt de enthousiaste Jill Oomen van OGZ. De eerste zeven edities van Festivak werden gehouden in Ahoy Rotterdam, maar dit jaar is voor een nieuwe locatie gekozen. Landgoed Velder in Liempde is nu op woensdag 8 en donderdag 9 oktober het toneel voor de eerste 'outdoor' Festivak. Voorheen werd de beurs in februari gehouden, maar ook daar is OGZ vanaf gestapt. "Februari is te kort voor het evenementenseizoen. Vaak waren budgetten al ingevuld en werden alleen de sluitposten nog geregeld. In oktober zitten we na het evenementenseizoen en hopen we dat er voldoende tijd is om zaken goed met elkaar te bespreken," vertelt Jill Oomen.


Jill Oomen van OGZ.

Zelfredzaam
Op het terrein in Liempde wordt geen gebruik gemaakt van enige infrastructuur, maar enkel van de diensten van de exposanten. "Dat is een bewuste keuze. We kwamen er achter dat sommige exposanten zich in een normaal hallencomplex niet optimaal konden presenteren. Een tentenleverancier kon zijn vaak enorme tenten alleen op plaatjes laten zien. Maar denk ook aan toeleveranciers van water en elektra. In een bestaande hal is dat allemaal al geregeld. Op Landgoed Velder kunnen die bedrijven hun toepassingen laten zien," aldus Oomen. De zelfredzaamheid van de beurs zal snel merkbaar zijn. "Dat begint al op de A2 waar de ANWB bewegwijzering plaatst. Na de afslag neemt vervolgens Traffic Services Van Strien uit Kerkdriel de verkeersborden over," weet Jill Oomen. Uiteraard worden ook op het beursterrein de diensten van de exposanten getoond. De tentenleveranciers zetten een paviljoen van 4000 vierkante meter en een van 2400 vierkante meter. Sita Event Services zorgt dat het terrein netjes blijft en ook de horeca ontbreekt uiteraard niet. "Verschillende cateraars plaatsen tijdelijke accommodaties om daarmee de horeca te exploiteren. Dat is uniek, omdat normaal horeca bij een beurs door de bestaande cateraar wordt verzorgd," vindt Oomen.

Mobiele squashbaan
Het bezoekersprofiel van Festivak is zeer divers. "Iedereen die te maken heeft met de organisatie van een evenement kan - of eigelijk liever moet - de beurs bezoeken voor de laatste trends. Veel bedrijven regelen tegenwoordig steeds meer hun bedrijfsfeesten. Festivak is daarvoor een goede mogelijkheid om ideeën op te doen. Ook organisatoren van festivals, braderieën, buurtfeesten kunnen er hun voordeel doen. Ik sprak onlangs een man die een jaarlijks wijkfeest organiseert voor een paar duizend bezoekers en zocht naar een tent zonder palen in het midden. Er moest namelijk in die tent country- en western worden gedanst en dat was nogal lastig met die palen. Voor zo'n relatief kleine organisator is Festivak ook bedoeld," vertelt Oomen. Op Festivak worden plaatjes ook zicht- en tastbaar gemaakt. "Er is een mobiele squashbaan. Dat is een glazen pui van twintig meter die je zo van een trailer op bijvoorbeeld het dorpsplein kunt plaatsen. Misschien heb je daar nu weinig voorstelling van, maar als je daadwerkelijk een racket en een balletje krijgt, heb je meteen een goed beeld. Dat is precies de bedoeling van Festivak," besluit Jill Oomen. Op www.festivak.nl kunnen geïnteresseerden gratis kaarten aanvragen en meer informatie over de beurs vinden.


...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ķ.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bŠrstte van het nieuws

...promoot
IdeeŽn te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt