In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl








'Musicals en muziek moeten weer een familieproduct worden'

Aad Ouborg van Princess lanceert vandaag zijn eigen platenlabel. De ondernemer in huishoudelijke apparatuur gaat zich met Princess Records vooral richten op familiemuziek en -musicals op cd en dvd. Bij de presentatie van het nieuwe platenlabel zei topman Ouborg dat muziek weer een 'familieproduct' moet worden. Volgens de directeur moet de aanschaf van een cd 'weer als het kopen van een cadeau zijn.'

Musicals
Princess sponsorde jarenlang musicals en evenementen door het hele land onder het motto: ondernemen is entertainment. Op dit moment is het onder andere hoofdsponsor van de musical 'Kunt u mij de weg naar Harmelen vertellen meneer.' Het label werkt met musicalsterren als Joke de Kruijf en Tony Neef. Ouborg zegt nieuwe concepten te willen bedenken om het platenlabel uit te bouwen, ondanks de dalende cd-verkopen in Nederland.

Bron: zibb.nl






Stijging productie verwacht voor komende maanden

Producenten zien de toekomst weer met iets meer vertrouwen tegemoet. Ze zijn vooral optimistisch over de verwachte productie voor de komende maanden. Het aantal orders in augustus is wel wat gedaald.

Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Nog steeds zijn producenten negatief over de toekomst (-4,8); de score ligt inmiddels ver boven het dieptepunt van juni (-10,1). Dat was de laagste score in de laatste tien jaar. Vooral producenten van consumptiegoederen verwachten goede maanden.

De ontvangen orders in augustus zijn licht gedaald, vooral door een daling van de ontvangen binnenlandse orders. Sinds het begin van dit jaar vertoont de orderontvangst een dalende tendens.

Minder personeel
Voor de komende maanden verwacht per saldo 16 procent van de ondernemers een daling van het aantal personeelsleden. Al sinds juli 2001 voorzien meer ondernemers in de industrie een afname van het aantal werknemers dan een toename.

Bron: zibb.nl






...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ú.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bárstte van het nieuws

...promoot
Ideeën te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt