In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
BVR-Groep
Kwaliteit is het uitgangspunt voor de BVR-Groep

De BVR-Groep combineert bouw en projectontwikkeling. Door kwaliteit steeds als uitgangspunt te nemen bij alle activiteiten, groeide de BVR-Groep in twintig jaar tijd uit tot een toonaangevend bedrijf in de branche. Tijdens een uitgekiend traject worden de wensen van de klant nauwkeurig beschreven. Het resultaat: aantoonbaar lagere kosten, optimale kwaliteit en vijf jaar aanvullende garantie en onderhoud.



De BVR-Groep bestaat sinds 1984 en is in Zuidwest-Nederland actief in woningbouw, utiliteitsbouw, particuliere woningbouw, projectontwikkeling, herstructurering, renovatie en stadsvernieuwing. De afgelopen jaren bouwde de BVR-Groep tal van aansprekende projecten. In Etten-Leur werden een nieuw stadskantoor, ruim driehonderd woningen, 16.000 vierkante meter winkelruimte en een parkeergarage voor zo'n duizend auto's gerealiseerd. In 's Gravenzande ontwikkelde de BVR-Groep basisschool De Driekleur, in Roosendaal werd het voormalige Belastingkantoor volledig gerenoveerd. In Breda bouwde de BVR-Groep zeshonderd woningen in de wijk Nieuw Wolfslaar, in Roosendaal zo'n 380 woningen in de wijk Zwanehof. Stuk voor stuk aansprekende projecten van hoge kwaliteit. De combinatie van bouwbedrijf en projectontwikkeling brengt dan ook een aantal grote voordelen met zich mee.



Een goed begin is het halve werk
"De zogenaamde faalkosten in de bouw bedragen volgens een landelijk onderzoek minimaal tien procent van de omzet. Sommige deskundigen schatten het zelfs op twintig of dertig procent. Dat is natuurlijk vreselijk veel, want dat betekent dat de klant per definitie veel te duur uit is. Faalkosten worden bijvoorbeeld veroorzaakt doordat architecten te weinig rekening houden met wat mogelijk is, of omdat de logistiek op de bouwplaats niet op orde is. Veel van die fouten zijn makkelijk te voorkomen. Bij de BVR-Groep zetten we alles op alles om die faalkosten te minimaliseren. Dat levert grote kostenbesparingen op voor onze klanten," legt directeur Jack Vromans uit. Hoe doet BVR dat? "We begeleiden de bouw vanaf het allereerste begin. Samen met de klant stellen we een zeer duidelijk programma van eisen op." In dat programma van eisen wordt precies omschreven waar het nieuwe kantoorgebouw of de nieuwe woning aan moet voldoen. Vromans: "Het gaat dan bijvoorbeeld ook om het afwerkingsniveau. Als iemand een directiekamer wil met een zeer luxe uitstraling, moet je dat wel vooraf weten."



Ontwikkeling en uitvoering in ÈÈn hand
Doordat de BVR-Groep alles ook zelf bouwt, hebben Vromans en zijn medewerkers optimaal inzicht in de kosten die een bepaalde keuze met zich meebrengt. Ook weten ze precies wat mogelijk is en wat niet. "We werken met een softwarepakket dat geldt als de internationale standaard.
Daarmee tekenen wijzelf alles nauwkeurig in. Daarnaast vragen we ook onze leveranciers hun deel in te tekenen. Zij weten immers precies hoe de leidingen of bedrading van bijvoorbeeld verwarming, airco of alarminstallatie moeten lopen. Ook daarin optimaliseren we het ontwerp vooraf." Deze aanpak werpt duidelijk zijn vruchten af. "Vorig jaar hebben we in Rilland-Bath zes woningen opgeleverd. Normaal gesproken wordt een woning opgeleverd met landelijk gemiddeld 25 opleveringspunten. In Rilland-Bath telden we er niet meer dan drie in een woning. Dat is extreem laag."

Vijf jaar garantie, onderhoud en showroom
Op een project geeft de BVR-Groep maar liefst vijf jaar aanvullende garantie, wat uniek is in de branche. Daarmee gaat de betrokkenheid van de BVR-Groep ook na de bouw gewoon door. "Daarnaast verzorgen we bij al onze projecten voor ten minste vijf jaar het onderhoud. Het gaat dan om bijvoorbeeld onderhoud aan verwarmingsinstallaties, mechanische ventilatie en alarminstallaties. Ook ander klein onderhoud, zoals klemmende deuren of een kapotte ruit, kunnen onze klanten vijf jaar lang bij ons melden. Wij zorgen er dan voor dat het wordt opgelost." Om de klant optimaal van dienst te kunnen zijn, opende BVR-Groep in 1995 een showroom. "Wie een woning of kantoor bouwt, moet normaliter naar tal van bedrijven toe om tegels, sanitair, radiatoren, deuren, plafonds of een keuken te kiezen.
Dat kan natuurlijk veel handiger. Daarom hebben we in samenwerking met een aantal aanbieders van dergelijke materialen deze showroom geopend. Dat betekent one-stop-shopping voor onze klanten. En door de betere logistiek in het gehele bouwproces leidt dat ook hier weer tot kostenbesparingen", sluit Vromans af.


...borrelt
Bedrijven­bijeenkomst Stadskantoor Breda

...verbruikt
Gestart met een brok ervaring

...stept
Bredase Stepafette 2006 zoekt sponsoren

...verbetert
FashionUnited.com koppelt emotie aan ratio in de modebranche

...verdiept zich
Workshops digitaal ondernemen

...maakt kennis
Bedrijven voor snuffelstage gezocht

...vestigt
West-Brabant in trek bij bedrijfsleven

....en zijn handtekening
Verscherpte legitimatie bij KvK

...kiest
Junior Kamer Etten-Leur verkiest de "meest in 't oog springende ondernemer"

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...is klantgericht
Al 25 jaar op zoek naar kwaliteitsverbeteringen

...discussieert over bedrijfsonroerend
'Overheid moet coöperatiever worden'

...huurt flexibel
Toenemende vraag naar flexibele bedrijfsruimte

...ervaart
Gevolgen bouwenquête: vertrouwen en imago geschaad

...kiest voor nieuw
Vraag naar nieuwbouw bedrijfsruimte groeit

...concludeert
Prinslandse Polder voor grootschalige glastuinbouw

...profiteert
Aanvangsrendementen voor commercieel vastgoed verder gedaald