In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Wildhage planontwikkeling:
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

"Vaak interessante invul-oefeningen", kwalificeert Wim Snoeren inbreidingslocaties. Hij en zijn zakenpartner Pierre Peeters gaan met dat soort trajecten creatief om. Beide heren zijn door de wol geverfd, hebben veel ervaring en zien de regelgeving nog steeds als een vertragende factor in het traject. Desalniettemin zetten ze hun schouders onder een nieuwe uitdaging: Wildhage planontwikkeling/ beleggingen. Vanuit een monumentaal pand in 's- Gravenmoer verlenen ze hun diensten en kijken voor de lezers van de Ondernemer naar de regionale markt."In mijn carrière is het te doorlopen traject alleen maar moeilijker geworden." Snoeren heeft als directeur van een architectenbureau heel wat obstakels moeten omzeilen voor zijn opdrachtgevers. Peeters onderschrijft de woorden van zijn compagnon. Als 'fusiedier' zag hij alles in de wereld van het onderwijs en haalde heel wat objecten onder de slopershamer vandaan om er een passende bestemming aan te geven.

Slagvaardig
De achtergronden van beide heren smelten samen in Wildhage en vanuit die samenwerking wordt slagvaardig geregisseerd in de vastgoedwereld in Nederland. "We zoeken naar locaties en kijken wat die locaties voor mogelijkheden in zich hebben." Uiteraard komen zaken als bouwen voor starters en de metamorfose van kantoorpanden naar appartementengebouwen aan de orde tijdens het gesprek. De heren zijn vooral over dat laatste niet zo enthousiast. "Vaak wordt 'wonen geschikt maken' in een adem genoemd met verouderde kantoren. Maar meestal laat de ligging en de structuur van het gebouw die aanpak niet toe."

Voorbeelden
Peeters geeft aan dat Wildhage zich liever richt op inbreidingslocaties. Met succes, zo blijkt als de voorbeelden op tafel komen. Aan de Dr. Struyckenstraat in Breda ging een pand van de hogeschool over in de handen van Snoeren en Peeters en met een woningbouwcorporatie werden er appartementen in ontwikkeld.

Een ander visitekaartje van Wildhage is de Pauluskerk in Dongen. Door middel van het kerkbestuur werden van het Bisdom Breda twee kerken aangekocht. Een ervan werd voor een symbolisch bedrag van een euro doorverkocht aan de gemeente in ruil voor de bouwrechten van een aantal woningen. In het andere kerkgebouw werden voor mensen met een beperking wooneenheden gecreëerd. Het voormalige Ignatius Ziekenhuis in Breda is nu een parel om te zien en geschikt als onderwijsinstelling en van de ontwikkeling van Trivium in Etten-Leur plukt ROC nu de vruchten.

Oog hebben voor
Snoeren: "Voor ontwikkelaars is een netwerk van immens belang. Koppel dat een veel ervaring en kennis en het resultaat is slagvaardigheid."
Vanuit hun ervaring hebben Snoeren en Peeters oog voor de mogelijkheden van een locatie of pand en voor wie het geschikt zou kunnen zijn. Uiteraard weten zij dat ze afhankelijk zijn van maatschappelijke en economische ontwikkelingen zoals rentestanden. "Lastig om daar op te anticiperen." Bouwen is volgens de heren van Wildhage de laatste jaren overigens steeds gecompliceerder geworden. Daarom zien ze voor henzelf een rol weggelegd in het voortraject. "Inspraakprocedures en MER, om maar eens wat te noemen. Het is er in de voorbije dertig jaar niet eenvoudiger op geworden." Desalniettemin zien de heren voor binnenstedelijke locaties in Brabant nog voldoende kansen. "Ontwikkelen betekent de markt scherp volgen.

Oog hebben voor demografische ontwikkelingen en vooral realist blijven. Seniorenconcentraties zijn een mogelijkheid", noemt Peeters een belangrijke doelgroep voor de toekomst. "Seniorensteden zoals die in Amerika worden ontwikkeld, dicht ik ons land weinig kansen toe. Laat kortzichtigheid varen en probeer met een brede view het seniorenprobleem op te lossen."


...stimuleert
Prioriteiten in Bergen op Zoom

...promoot
Je kunt alle uitdagingen aan gaan

...is echt
Ondernemers zijn net echte mensen

...onderzoekt
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

...verft
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...exporteert
Zaken doen met het buurland?

...introduceert
KvK introduceert pasje voor starters

....raadpleegt
Handelsregister nu ook internationaal

...biedt
Geld geven is uit de tijd

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...vormt
Breda zet er de schouders flink onder

...combineert
Breda, stad met karakter

...monitort
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

...verzilvert
Economische Impulsnota 2006-2010

...kenmerkt
Samenwerking tussen twee bedrijventerreinen

...ontwikkelt
KVO traject boekt succes

...revitaliseert
Bedrijventerrein met potentie

...staat samen sterker
De kracht van een bedrijvenvereniging

...sluit zich aan
Alliantie BZW en BIC: ondernemers vormen een sterk platform

...plant
Unieke evenementenlocatie weer een stap dichterbij

...doet zijn voordeel
Bedrijvig Brabant wetenschappelijk op de kaart gezet

...spreekt
In 't kort

...vult in
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg