In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Burgemeester Hoogendoorn
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

In de Middeleeuwen was Steenbergen een zeehaven voor de zoutwinning. Daarna deed hij dienst voor de landbouw. Nu is het een unieke jachthaven die middenin het stadscentrum ligt. De ligging aan het water en de grootschalige landbouw kenmerken Steenbergen.


Burgemeester J.J. Hoogendoorn.

De gemeente Steenbergen bestaat uit de kernen De Heen, Dinteloord, Kruisland, Steenbergen en Nieuw-Vossemeer. Met 16.000 hectare is het de op één na grootste gemeente van Noord-Brabant. Burgemeester J.J. Hoogendoorn: "Na een beheersmatige periode heeft de raad nu gekozen voor een dynamisch, ontwikkelingsgericht beleid. De ontwikkeling van de watersport, we hebben zes jachthavens, en de grootschalige land- en tuinbouw zijn daarvan de speerpunten. Maar we gaan ook investeren in mensen, ofwel ruimte creëren voor maatschappelijk draagvlak voor de speerpunten. Het motto van de gemeente Steenbergen is niet voor niets 'Ruimtegevend voor Ontwikkeling'."

Watersport
Ontwikkelingen vergen investeringen, maar goede investeringen leveren geld op, bijvoorbeeld door naast bedrijvigheid, woningbouw te realiseren. "De ontwikkeling van Steenbergen mag echter niet ten koste gaan van het karakter van de gemeente, daarom is zorgvuldigheid geboden. Waterrecreatie biedt nieuwe kansen, dat pakken wij aan. Zo gaan wij de binnenhavens en binnenwateren opwaarderen en nieuwe voorzieningen op en aan het water realiseren," aldus de burgemeester.

Grootschalige land- en tuinbouw
De land- en tuinbouw heeft toekomst, mits die grootschalig en innovatief wordt aangepakt. Er wordt gewerkt aan plannen voor een projectvestiging van 250 ha netto glastuinbouw in combinatie met een agro industrieel complex van Suiker Unie. Dit gebied is bijzonder geschikt voor de vestiging van de meest hoogwaardige en arbeidsintensieve tuinbouwsector. Er is ruimte, het licht is goed en de kern ligt strategisch tussen Antwerpen en Rotterdam, aan de toekomstige A4. De aanleg daarvan is voor deze plannen van essentieel belang, maar ook voor de verdere ontwikkeling van Steenbergen. Steenbergen heeft daarom ook besloten mee te doen met de financiering van de A4, samen met de provincies Noord-Brabant, Zeeland en de gemeente Bergen op Zoom. Verder ontstaan er in de gemeente veel initiatieven. Zo is er een ondernemer, die de oeroude meekrapteelt nieuw leven inblaast. Van de wortels van de plant wordt een rode kleurstof, textielverf, gemaakt.

Nieuwbouw Gemeentehuis
Vlakbij de haven in Steenbergen is het nieuwe gemeentehuis in aanbouw. Vanaf juni 2007 zullen alle diensten van daaruit opereren. De bouw moet de aanzet worden van de ontwikkeling van een toekomstige woonwijk. Steenbergen investeert met gemiddeld honderd woningen per jaar fors in de woningbouw, van grote grondgebonden woningen tot starterswoningen.

Samenwerking
"Het contact met onze buurgemeenten is constructief. De westelijke gemeenten van West-Brabant werkten al nauw samen in de Bestuurlijke Regiegroep. Daarin hebben wij de lijnen uitgezet voor de intergemeentelijke samenwerking en het Ontwikkelings- programma West-Brabant en Tholen. Sinds vorig jaar werken wij ook intensief samen met de gemeenten uit oostelijk West-Brabant en Breda. We hebben een aantal pilots gekozen, die wij samen met gedeputeerde Paul Rüpp eind vorig jaar hebben gepresenteerd aan voormalig minister Dekker van VROM. Steenbergen heeft zich gecommitteerd voor onze twee paradepaardjes: de A4 en de glastuinbouw", besluit burgemeester Hoogendoorn.

E-mail: info@gemeente-steenbergen.nl
Internet: www.gemeente-steenbergen.nl


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006