In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Wethouder W.A.M. Baartmans
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

Met haar dynamische motto 'Ruimtegevend voor ontwikkeling' biedt de gemeente Steenbergen ruimte voor de ontwikkeling van wonen, werken en recreëren.


Wethouder W.A.M. Baartmans.

Mevrouw W.A.M. Baartmans is wethouder van onder andere bouwen en wonen, openbare werken, de agrofood cluster en de glastuinbouw.

Reinierpolder I
De revitalisatie van bedrijventerrein Reinierpolder I in Steenbergen valt onder de verantwoordelijkheid van wethouder Baartmans. Dit project loopt van 2004 tot 2010. De revitalisatie omvat het veilig en aantrekkelijk maken van het bedrijventerrein, invoering van park management en verbetering van de algehele infrastructuur en die van de ICT in het bijzonder. Mevrouw Baartmans: "Inmiddels is begonnen met de verbetering van de infrastructuur en het opknappen van de zichtlocaties. Reinierpolder I is 34 hectare groot, er zijn circa 100 bedrijven tot en met milieucategorie vier op gevestigd en er werken zo'n 400 personen. De revitalisatie wordt gerealiseerd door een projectgroep, stuurgroep en diverse werkgroepen. In de stuurgroep werkt de gemeente samen met het Ondernemers Platform Steenbergen, de Kamer van Koophandel en het REWIN West-Brabant. De stuurgroep stelt een plan op, bespreekt dat met de werkgroepen, stuurt het vervolgens door naar de projectgroep en die stuurt het weer terug naar de stuurgroep. De plannen zijn dan door alle instanties geaccordeerd."

Agro & Food cluster en glastuinbouw
Er wordt gewerkt aan plannen voor een projectvestiging van 250 ha netto glastuinbouw in combinatie met een agro industrieel complex van Suiker Unie. Suiker Unie ontwikkelt het Agro-Industrieel Complex (AICD), een samenwerking met bedrijven uit de agro- en voedingsmiddelenindustrie. Het project moet enerzijds hun economische positie versterken, onder meer door lagere productiekosten, en anderzijds milieu- en ruimtewinst opleveren. Het AICD zal de landbouw in de regio, de werkgelegenheid en de leefbaarheid in de omliggende dorpskernen bevorderen. Het biedt nieuwe kansen aan agrariërs en de verzekering van het voortbestaan van de suikerfabriek in Dinteloord. De glastuinbouw is het eerste initiatief dat de Brabantse Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) wil koppelen aan het AICD. Het plan ligt ter goedkeuring bij de provincie Noord-Brabant. Als de procedures voortvarend verlopen, kan de realisatie van de glastuinbouwlocatie mogelijk al in 2007 starten.
"De provincie Noord-Brabant, het Waterschap en de gemeente Steenbergen vertegenwoordigen het algemeen belang van het project. Over de maatschappelijke inpassing van het gebied gaan we werkateliers of workshops organiseren met de gemeenteraad en de bevolking", aldus wethouder Baartmans.

Woningbouw
De arbeidsintensieve glastuinbouw levert een flinke toename van de werkgelegenheid op, vooral voor laaggeschoolden. Om zoveel mogelijk toekomstige werknemers binnen de gemeente te kunnen huisvesten, wordt aan de komst van het AICD de bouw van 300 extra woningen gekoppeld. Ook wordt Landgoed De Vliet langs de Steenbergse Vliet gerealiseerd. Dit omvat drie woningen op terpen in het buitengebied in combinatie met waterberging, natuurontwikkeling en recreatie. De creatieve inpassing van dit plan maakt in de toekomst een cultuurhistorisch 'rondje Dinteloord' langs onder andere de aardkundig waardevolle Derrie-kreek, mogelijk. Aan de Oosthavendijk in Steenbergen komt een woonzorgcomplex: 82 appartementen in vijf woontorens met vrij uitzicht over de landerijen. Hier geldt letterlijk: 'Wonen in Steenbergen is buiten wonen met het comfort van de stad'.


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006