In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Wethouder A.M.C. van Kesteren
Uitdagende mogelijkheden

Het beleid van de gemeente Steenbergen is gericht op 'ontwikkeling'. Het bestuur zet zich in voor verandering, vernieuwing en vooruitgang, ofwel voor uitdagende mogelijkheden waarvoor het volop de ruimte geeft.


Wethouder A.M.C van Kesteren.

Sinds 23 juni 2006 is de heer A.M.C. van Kesteren wethouder van onder andere Economische Zaken en Ruimtelijke Ordening. Hij beschikt over een rijke ervaring bij diverse gemeentelijke overheden en legt zich met enthousiasme en energie toe op zijn zware portefeuille: "Steenbergen heeft veel te bieden, zowel lokaal als regionaal. Dynamische kansen en mogelijkheden die ruimte bieden aan de economische ontwikkeling van de gemeente."

Constructief overleg
Wethouder Van Kesteren: "Mijn portefeuille omvat onder andere het streven naar een 'Vitaal Steenbergen', zoals dat is vastgelegd in het coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Dat geven wij vorm door te ontwikkelen en investeren in zowel de economische kansen als de werkgelegenheid. Met name de arbeidsintensieve glastuinbouw, Rijksweg A4 en revitalisatie van Reinierpolder I staan hoog op de agenda. Het tracébesluit van de A4 verwachten wij binnenkort. Daaraan liggen de beide Steenbergse bedrijventerreinen Reinierpolder I en II. Als de minister het tracé heeft goedgekeurd, kunnen wij Reinierpolder II verder ontwikkelen.
Daarnaast biedt de ontwikkeling van het buitengebied en de waterrecreatie economische perspectieven. Onze westelijke gemeentegrens loopt langs het water, die unieke ligging moeten wij verder ontwikkelen.
'Nassaustad' Steenbergen vervult al eeuwenlang een regionale functie. Dat vereist een structureel overleg met de retailhandel verenigd in het Retail Platform Steenbergen (RPS). Dat hebben wij ook met het Ondernemers Platform Steenbergen (OPS). Daardoor weten wij waar knelpunten zitten bij ondernemers. Sinds kort heeft Steenbergen een bedrijvenloket, een gemakkelijke ingang naar de overheid toe voor wat betreft bestemmingsplannen, vergunningen enzovoort.
Startende ondernemers krijgen aandacht. Samen met het REWIN en de Kamer van Koophandel begeleiden wij hen bij hun ondernemerschap.
De leefbaarheid in alle kernen moet behouden blijven. Ook het overleg met de vijf dorpsraden is constructief."

Visie 2020
De gemeente wil een 'Visie 2020' opstellen. Daarin moeten ontwikkelingen en investeringen een belangrijke rol gaan spelen. Voor deze visie wil de gemeente draagkracht van de bevolking en het maatschappelijk middenveld verkrijgen en zal daartoe met hen overleg voeren.

Ontwikkelingsbedrijf
Het Ontwikkelingsbedrijf verkeert in de opbouwfase. Burgemeester en wethouders hebben zich vastgelegd op de komst ervan. De gemeenteraad staat positief tegenover die intentie. Binnen het Ontwikkelingsbedrijf moet de gemeente als marktpartij een actieve grondpolitiek gaan bedrijven.

Zij zal gelden beschikbaar moeten stellen om strategisch gelegen gronden te kopen, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebied. Met diverse partijen worden oriënterende gesprekken gevoerd.

Bedrijfsbezoeken
"Steenbergen heeft veel te bieden op agrarisch, toeristisch en economisch gebied. Naast Reinierpolder I en II in Steenbergen heeft Dinteloord bedrijventerrein Molenkreek. Regelmatig persoonlijk contact met ondernemers en met eigen ogen zien wat zij ondernemen, is belangrijk.

Om zo snel mogelijk te weten wat er binnen Steenbergen speelt, heb ik inmiddels een aantal bedrijven bezocht en streef ik ernaar, dat samen met de bedrijfscontactfunctionaris wekelijks voort te zetten," besluit wethouder Van Kesteren.


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006