In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijfscontactfunctionaris C.J.G. Suijkerbuijk
Onmisbare schakel

Steenbergen staat voor een enorme economische ontwikkeling. De bedrijfscontactfuntionaris speelt daarbij een belangrijke rol. Hij is het gemeentelijke aanspreekpunt voor ondernemers, een onmisbare schakel tussen de lokale overheid en het Steenbergse bedrijfsleven.


Bedrijfscontactfunctionaris C.J.G. Suijkerbuijk.

De heer C.J.G. Suijkerbuijk was al de gemeentelijke contactpersoon voor het Ondernemers Platform Steenbergen (OPS), het Retail Platform Steenbergen (RPS) en de horeca. Het ambitieuze coalitieakkoord 2006-2010 maakte een uitbreiding van zijn taken als bedrijfscontactfunctionaris noodzakelijk. De heer Suijkerbuijk is tevens werkzaam op de afdeling grondzaken.

Ligging aan het water
"Als bedrijfscontactfuntionaris kom ik bij verschillende ondernemers vaak zaken tegen die verband met elkaar hebben, bijvoorbeeld bij een project zoals de unieke jachthaven middenin de stadskern Steenbergen en het omliggende gebied. Daaraan en aan de ligging aan het water wil de gemeente een dynamischer invulling geven, bijvoorbeeld door de waterrecreatie of de horecagebonden activiteiten verder te ontwikkelen. Een ambitieus project dat talrijke nieuwe mogelijkheden biedt voor met name retail en horecaondernemers. Samen met het RPS bestuderen wij dan ook, op welke wijze dat kan worden ingevuld."

Bedrijfsvestiging
De komst van de A4 is heel belangrijk voor Steenbergen. Zodra het tracé door de minister is vastgesteld, kan de uitbreiding starten van fase 2 van bedrijventerrein Reinierpolder II. Bij dit project is de heer Suijkerbuijk eveneens nauw betrokken. Er is veel belangstelling voor bedrijfsgrond. De gemeente gaat dit project samen met de Kamer van Koophandel en REWIN uitvoeren. REWIN zal de gemeente daarbij adviseren over de invulling van het bedrijventerrein. Ook dan zal de revitalisatie en het veiliger maken van het daartegenover gelegen bedrijventerrein Reinierpolder I een toename van het aantal bedrijven betekenen, ofwel meer werknemers en dus een verbetering van de werkgelegenheid.

Bedrijvenloket
Sinds begin 2006 heeft de gemeente Steenbergen een bedrijvenloket. De bedrijfscontactfunctionaris is ook daarvoor het aanspreekpunt. De heer Suijkerbuijk": Wij willen het bedrijvenloket verder ontwikkelen, ook op digitale wijze. Daarnaast gaan wij ons richten op startende ondernemers. Zij komen nu nog met vragen naar ons toe en gaan vervolgens weer met veel vragen naar huis. Dat moet beter worden gestroomlijnd. Ik ben de spil tussen de ondernemer en de diverse personen hier in het gemeentehuis. Samen met de Kamer van Koophandel en REWIN gaan wij de starter beter begeleiden. Onze bijdrage is de invulling van de typisch Steenbergse inbreng die wij de ondernemer kunnen bieden. Het bedrijvenloket zal ook verder worden verruimd naar de particulier toe, opdat ook die bij één persoon terecht kan met zijn vragen. Particulieren hebben immers eveneens te maken met allerlei vergunningen, voorwaarden en regels. In de toekomst moeten die allemaal worden ondergebracht in één omgevingsvergunning.

De gemeente heeft prachtige economische potenties. Ik ben dan ook blij dat het bestuur mij extra ruimte heeft gegeven, daarbij op te treden als hun contactpersoon, als hun 'spin in het web'!"


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006