In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Wedstrijd van jubilerende Rabobank
Wie is de meest innovatieve ondernemer?

Rabobank Zuidwesthoek is actief in Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht en Putte en bestaat dit jaar precies een eeuw. Deze gelegenheid laat de bank onder leiding van directeur Louwerse niet ongemerkt voorbij gaan. Er worden tal van activiteiten georganiseerd en een daarvan is de prijs "Virtueel Ondernemen" voor alle ondernemers uit de gemeente Woensdrecht en overige relaties van de bank. Om de ondernemers hierover te informeren werd onlangs een avond gehouden in Hotel De Brabantse Wal in Hoogerheide.


Burgemeester Fränzel..

Na een openingswoord van directeur Louwerse startte Wim Bens van Media Plaza zijn presentatie over "virtueel ondernemen in de online digitale maatschappij". Een lezing aarin de e-business-expert benadrukte geen gebakken IT-lucht te behandelen, maar de realiteit. E-business lijkt momenteel een besmet woord, maar dat wil niet zeggen dat over pakweg vijf tot tien jaar zakendoen via internet geen gemeengoed zal zijn geworden. "De BV Nederland is vergeleken met andere Europese landen minder innovatief geworden. De overheid wil dat weer verbeteren, maar dat kan niet alleen vanuit Den Haag. Ook het bedrijfsleven speelt daarin een grote rol," aldus Bens. De noodzaak tot innoveren werd tijdens de lezing op beeldende wijze geïllustreerd aan de hand van een aantal praktijkcases. Onder andere case "de waardeketen van een hamlapje" bracht de efficiency- en maatwerkvoordelen van e-business duidelijk naar voren en leidde tot veel interactie met het publiek. Geen voor de han d liggend onderwerp, maar door een enthousiast en goed onderbouwd betoog van Wim Bens wel een dat effect sorteerde. In de vragenronde onderstreepte burgemeester Fränzel het belang van ICT en innovatie binnen het bedrijfsleven en gaf aan dat ook de gemeente Woensdrecht in deze ontwikkelingen meegaat. Zo was het kerstpakket van de gemeente dit jaar enkel op internet te verzilveren. Een goed voorbeeld van de opkomende digitale markt. Na de pauze vertelde Gert Baartmans over de Rabobank die ook midden in de digitale samenleving staat.


Links Wim Bens, rechts Gert Baartmans.

Geslaagde avond
Hij is manager Bedrijven van Rabobank Zuidwesthoek en behandelde de mogelijkheden die webportals de moderne ondernemer kunnen bieden. Terwijl hij dat deed, kwamen er al snel vragen uit de zaal. Vragen en antwoorden werden in een gemoedelijke sfeer uitgewisseld. Momenteel heeft de Rabobank met rabobank.nl een algemene site waarop allerlei bancaire diensten worden aangeboden. Op zibb.nl wordt de ondernemer geïnformeerd over actuele thema's en zijn ondermeer ook het weerbericht en beursberichten beschikbaar. De site tref.nl is een portal voor ondernemers en particulieren en op ziezo.biz kunnen agrariërs informatie vergaren. Na de internetactiviteiten ging Baartmans in op de innovatieprijs van de jubilerende bank. "Het bedrijf dat het best internet integreert in de bedrijfsprocessen krijgt onze innovatieprijs. Er wordt ondermeer gejureerd op visie, innovatief verm ogen en het benutten van marktkansen. Op 1 juli sluit de inschrijving en in september wordt de winnaar bekendgemaakt. De hoofdprijs is Euro 5.000 en we zullen voor de ondernemer ook de nodige publiciteit verzorgen," vertelde Baartmans. Na een dankwoord van directeur Louwerse begaven de ondernemers zich naar de gezellige bar. Irene Gloudemans, medewerkster PR en communicatie van de Rabobank, keek terug op een geslaagde avond. "Ik schat dat er toch zo'n zeventig ondernemingen vertegenwoordigd waren. Dat is een goede start voor ons jubileumjaar."





...adviseert
Bedrijfsopvolging en de DGA-Test

...start
Met kunst te koop lopen

...innoveert
Kennis is nodig om te overleven Brabant heeft omschakeling naar kennisintensieve economie nodig

...discussieert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...ondersteunt
Aanleg oostelijke randweg Zevenbergen versneld

...behoudt
Jaarresultaten 2002 resultaat blijft op peil

...vestigt
78 nieuwe vestigers in 2002

...versterkt
Innovatie-campagne KvK-Syntens van start

...onderneemt
Wie is de meest innovatieve ondernemer?

...kleedt
Modespecial

...netwerkt
GAIA: professioneel vrouwennetwerk

...beleeft
Blunders en successen; beleef 't samen bij de JOS!

...transporteert
Het doel heiligt de middelen

...rijdt
Bedrijfswagens: zoveel hoofden, zoveel zinnen...

...spreekt
In 't Kort

...vervoert
Bedrijfswagen
special

...showt
Bedrijfswagen
special

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...onderneemt
Basisschoolleerlingen hebben de beroepen van hun keuze ervaren

...onderschrijft
Gemeente Breda onderschrijft belang van beveiliging bedrijventerreinen

...constateert
Weer minder uitgifte bedrijventerreinen

...onderzoekt
Helft bedrijven en instellingen slachtoffer van criminaliteit