In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Onbetwiste elegantie


Hoe komt het toch dat sommige vrouwen er altijd stijlvol uitzien? Het antwoord hierop is eenvoudiger dan je verwacht. Deze vrouwen dragen namelijk de juiste accessoires. Riemen, schoenen, sieraden en handtassen zorgen ervoor, dat ze er superelegant uitzien.



Het merk Claudia Sträter richt zich op de zakenvrouw. Manon Sadée, bedrijfsleidster van de vestiging in Breda: "Ik hoor vaak van vrouwen dat ze er netjes uit willen zien, maar geen traditioneel mantelpak willen dragen. We hebben veel luxe, soepel vallende broeken met colberts in onze collectie. Door puntschoenen onder een nette combinatie te dragen, zorg je er voor dat je toch nonchalant overkomt." Paul van kledingzaak Paul & Pim in Oudenbosch: "Wij combineren elegante basisstukken van luxueuze materialen met accessoires, zoals foulard, riem, tas en schoenen. Je kunt veel variëren, zodat je steeds een andere 'look' creëert. De pantalon is zeker een trend. Ik denk dat als je moet kiezen tussen broek en rok, je meer broeken gaat zien. De broeken hebben hele wijde, rechte pijpen zonder bandplooi." Zakelijke tips van Paul: "Het korte colbert hoort zeker in het modebeeld. Het geeft stijl aan het geheel. Heel erg mooi vind ik de totale combinatie van een luxe pantalon met daarop een getailleerd jasje en daaronder natuurlijk puntschoenen met hakken. Dit geeft je een elegante houding."


Wit en camel
Hoewel de favoriete kleur van veel vrouwen zwart is, dragen de meeste in de zomer ook graag wit- en zandkleurige tinten. Een wit colbert gecombineerd met een witte broek en camelkleurige accessoires zijn heel erg hot.


Multicolore
Je moet er wel voor in stemming zijn: frisse, blije kleuren zoals fuchsia en rood. Voor een getemperde stemming, kies je pasteltinten, zoals lichtblauw, lichtroze en zachtgroen. De lange overhemdjurk doet het goed. Je draagt deze tot tien centimeter boven de knie. Als accessoire mag een mooie riem natuurlijk niet ontbreken.


Gipsy look
Een bloes met roezels onder het colbert zorgt voor een stoere en nonchalante uitstraling.



De juiste kleding zorgt voor meer zelfvertrouwen


Coco de Meyere (40) is eigenaresse van het bedrijf 'Be on red velvet'. Ze adviseert vrouwen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven op het gebied van kleding en uiterlijke verzorging. Coco geeft daarnaast lezingen en presentaties over kleding, imago en identiteit.



Ze begon met haar eenmanszaak toen ze twintig was. Ze werkte als styliste voor de series Zeg 'ns aaa, Medisch Centrum West en Oppassen. Later kleedde ze presentatoren en zangers als Linda de Mol en Gordon. Toen ze toe was aan iets anders, koos ze voor het bedrijfsleven. Inmiddels heeft ze haar eenmanszaak omgezet in een B.V. Coco: "Het is belangrijk om de juiste kleding op het werk te dragen. Het geeft meer zelfvertrouwen en hiermee bereik je meer. Toen mijn eerste boek 'Wat zie jij er goed uit' gepubliceerd was, belde mijn uitgever me. Ik was gevraagd om een presentatie op de Secretaressedag over kleding te geven. 150 Secretaresses zouden aanwezig zijn. Ik had nog nooit een presentatie gegeven en was bloednerveus. Ik zorgde er voor dat ik er verzorgd uitzag en dat ik de juiste kleding aanhad. Dit gaf me extra zelfvertrouwen, waardoor de presentatie fantastisch ging.

De afmakers zorgen voor stijl
Veel mensen denken als ze een mooi pak hebben, dat ze er zijn. Dat is onjuist, je moet juist letten op de 'afmakers'. Die zorgen ervoor dat je er stijlvol uitziet. Denk dan aan een handtas, sieraden, schoenen en riem. Ook moet je zorgen dat je kleding van een goede kwaliteit koopt en dat de kledingstukken precies passen. Is je pantalon iets te groot, laat hem dan innemen. Zijn de mouwen van je colbert te lang, laat deze dan korter maken. Als kleding niet perfect zit, is je uit-straling ook niet 100 procent.

In Nederland gebruiken we vaak het spreekwoord: 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.' Daarom vinden mensen het soms overdreven, dat ik er altijd super verzorgd uitzie. Mensen zeggen soms wel dat ik 'overdressed' ben of ze vragen me of ik nog naar een feestje moet. Maar daar heb ik lak aan. Ik denk dan dat ze gewoon jaloers zijn, omdat ze het zelf niet durven te dragen."



Kleren maken de man


Pittige strepen, grote ruiten en contrasterende kleuren zijn de ingrediënten voor een winstgevende zomer. Deze zomer mag het allemaal gedurfder en gewaagder. Als ondernemer moet je knokken om je te profileren op de markt. Waarom zou je er dan op kledinggebied net zo uitzien als alle anderen?

Piet Thielen heeft drie herenkledingzaken in West-Brabant: in Roosendaal, Breda en 's Hertogenbosch. Peter van der Horst, bedrijfsleider van het filiaal in Roosendaal: "Er goed uitzien geeft veel zelfvertrouwen. Op je kleding mag niemand iets aan te merken hebben, deze moet perfect zijn. Het hoeft niet Dandy-achtig te zijn, als het maar gesoigneerd is."


Flamboyant gekleurd met brutale strepen
Hemden en dassen zijn gedurfd en gewaagd. De kostuums hebben ruiten of strepen, overhemden zijn gekleurd en de stopdas mag zo bewerkt mogelijk zijn. Minimalisme en soberheid zijn passé, opvallen en lef is gewenst. Daarom combineer je strepen met ruiten in de verschillende kledingstukken.


Ongekreukt voorkomen
Linnen heeft als nadeel dat het kreukt. Momenteel zijn er kostuums die samengesteld zijn uit een combinatie van wol, zijde en linnen. Deze kostuums kreuken veel minder, terwijl ze toch de frisse, zomerse uitstraling van linnen hebben. Je kunt kiezen voor een volledig linnen pak of voor een linnen jasje of broek. Deze zomer is het heel trendy om een poloshirt onder het colbert te dragen.



Dressed for success


Weet je het allemaal niet meer en ben je het beu zelf je kleding uit te moeten zoeken, dan kun je een beroep doen op 'Oger'. Het Amsterdamse herenkledingbedrijf heeft vijf winkels in de PC Hooftstraat. De top van het Nederlandse bedrijfsleven, televisiepresentatoren en onze adellijke prinsen kopen er hun kleding.

In personeelsadvertenties zie je soms ook zelfs wel, dat bedrijven op zoek zijn naar een 'Oger' type. Hiermee bedoelen ze iemand met gevoel voor stijl, die daarnaast een goede smaak heeft en over de juiste omgangsvormen beschikt. Jos van den Hoogen is maatkleermaker en manager bij Oger Fashion. Van den Hoogen: "Klanten kunnen de 'boardroom' afhuren voor een dagdeel. Deze ruimte heeft iets weg van een stijlvol ingerichte woonkamer met openhaard en is van alle gemakken voorzien. Ik zorg er voor dat in deze ruimte kleding aanwezig is in de maat van de klant en dat het precies past bij de gelegenheid waar hij het kostuum voor nodig heeft. Terwijl we de kleding uitzoeken, is er een hapje en een drankje. Rond etenstijd laten we eten komen van een gerenommeerd restaurant uit de omgeving. Onze diensten zijn 24 uur per dag beschikbaar. Ook Nederlandse klanten die in Londen werken, komen regelmatig hier naar toe om hun kledingkast aan te vullen. Wij halen ze dan 's avonds bijvoorbeeld rond 18.00 uur op van Schiphol. We zoeken kleding uit, ze dineren bij ons en rond 23.00 uur zetten we ze weer terug af op het vliegveld.

Professioneel kledingadvies voor elke gelegenheid
Een klant vroeg me hoe hij gekleed moest gaan, toen hij naar een vestiging in ZŸrich overgeplaatst werd. Ik bel dan met vertegenwoordigers van verschillende merken die zakendoen in ZŸrich. Ook neem ik contact op met bedrijven, waarvan ik weet dat ze nauwe banden hebben met deze Zwitserse stad. Toen de klant later bij ons kwam, had ik een hele selectie van kostuums klaarhangen, waaruit hij een keuze kon maken.

Laatst kwam er een zakenman, die een aandeelhoudersvergadering had in Griekenland. Hij was ook uitgenodigd voor een gala en hij ging er tevens zeilen met een aantal klanten. Hij wilde dat ik voor de verschillende gelegenheden zijn kleding samenstelde. We hebben toen een afspraak gemaakt in de 'boardroom' en aan het einde van de dag ging deze klant weg met een kostuum, jacket en zwembroek. Wij zorgen ervoor dat zijn kleding stijlvol is en precies bij de gelegenheid past. We maken de pantalons en jasjes direct op de juiste lengte. Je hoeft dus je niet bang te zijn dat je een flater slaat, want de kleding is comme il faut."


...adviseert
Bedrijfsopvolging en de DGA-Test

...start
Met kunst te koop lopen

...innoveert
Kennis is nodig om te overleven Brabant heeft omschakeling naar kennisintensieve economie nodig

...discussieert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...ondersteunt
Aanleg oostelijke randweg Zevenbergen versneld

...behoudt
Jaarresultaten 2002 resultaat blijft op peil

...vestigt
78 nieuwe vestigers in 2002

...versterkt
Innovatie-campagne KvK-Syntens van start

...onderneemt
Wie is de meest innovatieve ondernemer?

...kleedt
Modespecial

...netwerkt
GAIA: professioneel vrouwennetwerk

...beleeft
Blunders en successen; beleef 't samen bij de JOS!

...transporteert
Het doel heiligt de middelen

...rijdt
Bedrijfswagens: zoveel hoofden, zoveel zinnen...

...spreekt
In 't Kort

...vervoert
Bedrijfswagen
special

...showt
Bedrijfswagen
special

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...onderneemt
Basisschoolleerlingen hebben de beroepen van hun keuze ervaren

...onderschrijft
Gemeente Breda onderschrijft belang van beveiliging bedrijventerreinen

...constateert
Weer minder uitgifte bedrijventerreinen

...onderzoekt
Helft bedrijven en instellingen slachtoffer van criminaliteit