In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




GAIA: professioneel vrouwennetwerk

Vrouwelijke ondernemers worden tegenwoordig wel degelijk serieus genomen. "Dat is een verschil vergeleken met een jaar of zes, zeven geleden. Vrouwelijke ondernemers tellen wel degelijk mee. Het is echter wel zo dat je als vrouw soms harder moet knokken om iets te bereiken," zegt Annie van Ommeren, secretaris van GAIA. Deze stichting vormt een netwerk voor vrouwelijke ondernemers in onze provincie.


De bijeenkomsten van GAIA worden gehouden in hotel Tivoli in Oudenbosch.

Gaia is de oermoeder uit de klassieke mythologie en schonk zonder tussenkomst van het andere geslacht het leven aan hemel, bergen en zee. Een goed motief om een netwerk voor vrouwelijke ondernemers te noemen naar deze krachtige figuur. Het netwerk GAIA werd ruim zeven jaar geleden gestart. "Een aantal vrouwelijke ondernemers in de regio Roosendaal - Bergen op Zoom wilde samen een netwerk opzetten. De stichting werd toen ook meteen onderdeel van Vrouw en Onderneming, een poot van MKB Nederland," aldus secretaris Annie van Ommeren. De leden van GAIA komen tegenwoordig niet alleen maar uit de hoek Roosendaal - Bergen op Zoom, maar zijn ook gevestigd in ondermeer Oosterhout, Raamsdonksveer en omgeving Den Bosch. De stichting staat dan ook open voor ondernemers uit de hele provincie. De bijeenkomsten van GAIA worden gehouden in hotel Tivoli in Oudenbosch.


Acht keer per jaar komen we bijeen.

Rekening en risico
Het deelnemersbestand van GAIA is divers, maar kenmerkt zich over het algemeen wel door kleinere bedrijven. "We hebben van alles. Adviseurs op velerlei gebied, ondernemers uit de gezondheidswereld, persoonlijke verzorging, accountantskantoren, tuinarchitecten, maar ook vrouwen in technische vakken," aldus de secretaris. Buiten het opbouwen van een zakelijk netwerk is GAIA ook nuttig voor ondernemers ie willen samenwerken. Zaken die als eenmanszaak wellicht onmogelijk lijken, komen bij GAIA tot leven. Te denken valt aan beursdeelname met verschillende deelnemers of een samenwerkingsverband bij grotere opdrachten. Niet elke ondernemende vrouw mag deelnemer worden van GAIA. "Je moet voor eigen rekening en risico een onderneming drijven. " zegt Annie van Ommeren. Sinds enige tijd beschikt Stichting GAIA ook over een professionele website. Met een eigen login worden de deelnemers op de hoogte gehouden en de digitale 'wie is wie' is een aardig hulpmiddel om de deelnemers te leren kennen.

Professionalisering
De opkomst tijdens de avonden van GAIA is normaal gesproken meer dan vijftig procent van de deelnemers. Van Ommeren geeft aan dat de bijeenkomsten een zakelijk karakter hebben. "Acht keer per jaar komen we bijeen in hotel Tivoli. Tijdens het gezamenlijke diner geeft een vrouwelijke ondernemer, die deelnemer is van GAIA, een presentatie van het eigen bedrijf. Aansluitend hebben we ook altijd een spreker die gespecialiseerd is in een actueel thema en daarover vertelt. En we netwerken natuurlijk." Soms wordt er ook wel eens naar de mannelijke collega's gekeken. Zo werd er al eens in hotel Tivoli met de heren een succesvolle gezamenlijke avond gehouden. Verdere professionalisering is het toekomstdoel voor GAIA. "We hebben al veel vooruitgang geboekt. Neem alleen al de onderwerpen op onze avonden; die zijn steeds zakelijker geworden. Workshops als 'Strategisch ondernemen' en 'Interactief zakendoen' zijn voor onze leden zeer interessant. Het gaat bij ons vooral over de zakelijke ervaringen die elke ondernemer heeft. Je kunt zo van elkaar leren," zegt Annie van Ommeren.

Meer informatie...
Internet: www.gaianetwerk.nl
E-mail: info@gaianetwerk.nl


...adviseert
Bedrijfsopvolging en de DGA-Test

...start
Met kunst te koop lopen

...innoveert
Kennis is nodig om te overleven Brabant heeft omschakeling naar kennisintensieve economie nodig

...discussieert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...ondersteunt
Aanleg oostelijke randweg Zevenbergen versneld

...behoudt
Jaarresultaten 2002 resultaat blijft op peil

...vestigt
78 nieuwe vestigers in 2002

...versterkt
Innovatie-campagne KvK-Syntens van start

...onderneemt
Wie is de meest innovatieve ondernemer?

...kleedt
Modespecial

...netwerkt
GAIA: professioneel vrouwennetwerk

...beleeft
Blunders en successen; beleef 't samen bij de JOS!

...transporteert
Het doel heiligt de middelen

...rijdt
Bedrijfswagens: zoveel hoofden, zoveel zinnen...

...spreekt
In 't Kort

...vervoert
Bedrijfswagen
special

...showt
Bedrijfswagen
special

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...onderneemt
Basisschoolleerlingen hebben de beroepen van hun keuze ervaren

...onderschrijft
Gemeente Breda onderschrijft belang van beveiliging bedrijventerreinen

...constateert
Weer minder uitgifte bedrijventerreinen

...onderzoekt
Helft bedrijven en instellingen slachtoffer van criminaliteit