In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Business Intelligence - De sleutel tot optimale resultaten

ICT bedrijven zijn sterk in het neerzetten van vage begrippen. Business Intelligence is zo'n begrip. Iedere ondernemer hoort de term wel eens om zich heen gebruiken en hoort dat Business Intelligence noodzaak is nu we in een economische recessie verkeren. Maar wat is nu eigenlijk Business Intelligence, voor wie is dit en waarom is dit juist nu zo nodig?

De term Business Intelligence, oftewel BI werd in 1993 geintroduceerd door de Gartner Group en staat voor "Het verhogen van de prestaties van een organisatie d.m.v. het softwarematig omzetten van bedrijfsgegevens tot bedrijfssturende informatie". BI oplossingen bestaan uit het inkaderen, verzamelen, analyseren en rapporteren van gegevens, zowel gegevens uit de organisatie als externe gegevens.

Het resultaat van een BI implementatie binnen een organisatie uit zich o.a. in betere kostenbeheersing, strakkere planning, kwaliteitsverbetering, ontdekken van niches en inzicht in koopgedrag van klant. Juist nu het slechter gaat met de economie, is het zaak de concurrentie voor te blijven en gericht op de wensen van de klant in te springen, bij voorkeur hier zelfs op te anticiperen.

De term Business Intelligence wekt vaak de verwachting dat dit alleen oplossingen zijn voor multinationals. Het gaat echter niet om de grootte van de organisatie, maar om de hoeveelheid gegevens waarover kan worden beschikt. Het type organisatie of de branche is geen criterium voor het wel of niet toe kunnen passen van Business Intelligence.

Wilt ook u de prestaties van uw onderneming verhogen?
Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, nodigt u graag uit om gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden die onze opdrachtgever, het ministerie van Economische Zaken, biedt om te onderzoeken wat Business Intelligence voor u kan opleveren. Concreet bieden we u de mogelijkheid om tegen een geringe eigen bijdrage deskundig advies in te winnen van specialisten op het gebied van Business Intelligence toepassingen in het MKB. Voor meer informatie over ons aanbod en de mogelijkheden voor uw bedrijf neemt u vrijblijvend contact op met: Carlo Jochems, Syntens, 076-5646700


...informeert
Fiscale helpdesk voor ondernemers

...start
"Je weet voor wie je werkt"

...innoveert
Innovatieve ondernemers duiken in gat in de markt

...verhoogt
Business Intelligence - De sleutel tot optimale resultaten

...wint
KvK West-Brabant blijft nummer één in kwaliteit

...netwerkt
Eindejaarsbijeenkomst voor ondernemers

...organiseert
Startersdag succesvol

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...onderneemt
Een ondernemer is ook maar een mens

...verandert
Nieuwe regelgeving omtrent facturering en BTW

...wijzigt
Verdere beperkingen in de vennootschaps- belasting

...regelt
Fiscale aspecten kerstpakketten en auto's

...beheert
Pensioenen in eigen beheer

...besluit
Brabant krijgt een eigen Innovatieraad

...reikt uit
Het voorbeeld voor collega's wordt beloond

...spreekt
In 't kort

...promoot
'Samen voor Zeeland' steeds actueler

...herstructureert
NVB wijst op noodzaak herstructurering van kantorenaanbod in Nederland

...rapporteert
Non-profitinstellingen 'redders in nood'