In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Samenwerken aan de toekomst

D-INS projecten b.v. is gespecialiseerd in het praktijkgericht opleiden en begeleiden van mensen die door een achterstand in opleiding en ervaring niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Het Dinteloordse bedrijf van Yvonne van der Wekken creëert mogelijkheden om deelnemers aan het project een toekomst te geven op betaald werk. Ze werkt samen met reïntegratiebedrijven, uitkerende instanties, ROC's en ondernemers in het MKB.


Yvonne van der Wekken.

"Als adviseur en trainer in het midden-en klein bedrijf word ik al jarenlang geconfronteerd met enerzijds veel moeilijk opvulbare vacatures in het midden- en kleinbedrijf en anderzijds een grote groep gemotiveerde werkzoekenden. Deze laatste groep vult onnodig lang de kaartenbakken van de uitkerende instanties en de reïntegratiebedrijven. Door met verschillende organisaties samen te werken, bieden we deze werkzoekenden via scholing en stage uitzicht op betaald werk, " vertelt Yvonne van der Wekken, eigenaar D-INS projecten b.v. Hoewel het bedrijf net gestart is, is Yvonne uitermate ervaren op haar vakgebied. De laatste twaalf jaar gaf ze vele cursussen en trainingen aan het midden- en kleinbedrijf.

Deelnemers
D-INS projecten b.v. traint werkzoekenden op een praktijkgerichte manier. Yvonne: "Het zijn mensen die niet zelfstandig een baan kunnen vinden, denk b.v. aan herintreders, arbeidsgehandicapten en allochtonen. Ze moeten het Nederlands goed beheersen, twintig uur per week beschikbaar zijn en minimaal een MAVO of vergelijkbaar niveau hebben."

Doelstelling
Onze instroomprojecten hebben een drieledig doel:

  • mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt via scholing perspectief bieden op betaald werk;
  • ondernemers in het midden- en kleinbedrijf kennis en ervaring laten delen met toekomstige medewerkers, zodat vacatures passend kunnen worden voorzien
  • minder mensen uitkeringsafhankelijk laten blijven.
Dit realiseren wij door ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen optimaal met elkaar samenwerken.

Werkwijze
Deelnemers volgen een traject dat twintig weken kan duren. Het traject bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte krijgen ze een sollicitatietraining en we zorgen voor de juiste beroepsattitude voor de branche waarin ze willen gaan werken. Om werkervaring op te doen lopen ze 14 weken stage om daarna een vastdienstverband aan te gaan. We trainen mensen voor die branches waarin ze direct aan de slag kunnen b.v detailhandel of horeca. Iedere deelnemer krijgt gedurende het gehele traject een vaste trainer / begeleider van D-INS projecten b.v Hij is het aanspreekpunt voor deelnemer en ondernemer. Eventueel knelpunten kunnen hierdoor snel worden opgelost. We moeten samenwerken om deelnemers een kans op betaald werk te geven. Door de economische recessie is het aantal vacatures afgenomen. Veel bedrijven zijn afgeslankt, hebben reorganisaties doorgevoerd en draaien met een minimale bezetting. Naar verwachting zal de economie midden 2004 licht herstellen. Dan zal personeel nodig zijn. Ik verwacht van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf dat ze met mij vooruit kijken en deze werkzoekenden een toekomst geven door stageplaatsen beschikbaar te stellen," besluit Yvonne van der Wekken.

Informatie
E-mail: detop@prettel.nl
Internet: www.d-ins.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen