In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




De heer ing. G.J.M. Strien:
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

Het is belangrijk dat ondernemers geïnformeerd worden over actuele zaken. Zij moeten ook weten dat hun belangen in het overleg met de Kamer van Koophandel, Syntens, de Hogeschool en het ROC eveneens worden behartigd. Als zij de initiatieven die daaruit voortkomen niet gebruiken, dan zijn zij dieven van hun eigen portemonnee.

Wat de ondernemerskoepels zoal bereikt hebben, vertelt de heer ing. G.J.M. Strien, algemeen directeur van GJM Bouwadviesgroep en voorzitter van MKB-Bergen op Zoom.

Samenwerken
Ondernemers moeten vóór aansluiting bij een ondernemerskoepel kritisch kijken naar de vertegenwoordigers daarvan en naar hun manier van werken. "MKB-Bergen op Zoom is sterk in de belangenbehartiging van haar leden, maar nog sterker als zij samen met IKB en BOB+MGH en de gemeente projecten aanpakt. Daarmee worden immers de belangen van het hele georganiseerde bedrijfsleven in de gemeente behartigd. Die samenwerking heeft ondermeer geresulteerd in parkmanagement op de industrieterreinen", vertelt de heer Strien.

Snelheid
Om zich dienstbaar te kunnen opstellen en te communiceren met haar doelgroepen moeten de medewerkers van de gemeente onderkennen hoe de eigen organisatie werkt. Persoonlijke benadering is effectiever dan vanachter het bureau. Met het Bedrijvenloket heeft de heer Strien goede ervaringen. Wel moet duidelijk worden gecommuniceerd, welke ondernemer er met welke vraag terecht kan en wanneer hij antwoord krijgt. De heer Strien: "Snelheid geldt ook voor de balie. Baliemedewerkers zijn niet tegelijk telefonisten. Dat veroorzaakt rijen wachtende, geïrriteerde ondernemers, die buiten hun schuld te laat zijn voor hun afspraak. Vooraf bezoekers bij de balie aanmelden, bevordert de doorstroming. Betaling van parkeergeld achteraf voorkomt dat bezoekers bijvoorbeeld te gehaast hun besprekingen moeten afronden. De gemeente is van goede zin is, maar tegelijkertijd gebonden aan wettelijke bepalingen. Wij bespreken regelmatig met de betrokken ambtenaren dat efficiënter wordt gewerkt, als trajecten voor de aanvraag van benodigde vergunningen parallel worden gestart en veel meer formulieren van de overheid digitaal bereikbaar worden."

Beroepenpromotie
"MKB-Bergen op Zoom besteedt veel aandacht aan promotie van het beroepsonderwijs, onder andere door medewerking aan de jaarlijkse Bedrijfs Open Dagen voor de groepen 8 van de basisscholen", vervolgt de voorzitter. "De eerste 22 beroepsambassadeurs zullen nog dit schooljaar hun beroep/bedrijfsactiviteiten presenteren aan de groepen 7 van de basisscholen. We zijn ook betrokken bij een mentorenproject. Daarbij krijgen VMBO-leerlingen die extra steun kunnen gebruiken, een mentor vanuit het bedrijfsleven. Al deze activiteiten zien we als een investering in de toekomstige arbeidsmarkt. Deelname daagt de ondernemer uit zijn eigen bedrijfsorganisatie tegen het licht te houden en zijn medewerkers te laten ervaren hoe belangrijk kennisontwikkeling is voor het bedrijf."

Servicestation
"Slechts 20% van ondernemend Bergen op Zoom is georganiseerd. De ondernemerskoepels willen dat percentage verdubbelen. Samen met onze partners bestuderen wij voortdurend, op welke wijze wij verbreding van de service kunnen bieden. Het realiseren van een servicestation voor ondernemers staat dan ook hoog op onze prioriteitenlijst", besluit de heer Strien.

Meer informatie
MKB-Bergen op Zoom
Postbus 929
4600 AX Bergen op Zoom
Tel: 0164 - 251818
Fax: 0164 - 258634
Internet: www.mkb-boz.nl
E-mail: voorzitter@mkb-boz.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen