In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

Dat de weg van het hebben van een innovatief idee naar het vermarkten van dit idee vele obstakels kent, ondervonden de techneuten Arno Schermers en Arnold Horden uit Werkendam. Samen bedachten zij een oplossing om zwaar sloopwerk vele malen lichter te maken en daardoor het werk van een professionele sloper te vergemakkelijken: een mobiele balansarm voor een sloophamer. Op hun beurt hadden zij ondersteuning nodig bij het concretiseren van hun idee naar een innovatief product. Een van de uitkomsten hiervan is dat hun product ingezet kan worden bij de bouw van de HSL-lijn.


Binnen Starterslift werd DEMTO ondersteund bij het schrijven van een businessplan.

"Het werk van een professionele sloper is fysiek zo zwaar dat dit slechts een uur of vier vol te houden is. Een gemiddelde hamer weegt ongeveer veertien kilogram en slopers mogen dan misschien wel een stoer en mannelijk imago hebben, zware fysieke arbeid is voor iedereen ongezond en leidt op termijn tot ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Met de balansarm wordt het voor slopers mogelijk om hetzelfde werk te doen met minder fysieke inspanning". Aan het woord is George Hinderink, commercieel directeur van DEMTO B.V. Hij is verantwoordelijk voor het in de markt zetten van het product en onderhoudt contacten met dealers en afnemers. Hoe hij bij DEMTO terecht is gekomen, licht hij zelf toe. "Vanuit hun werk kwamen de bedenkers in de praktijk tot de ontdekking dat er nog geen machine of apparaat op de markt was waarmee zwaar sloopwerk vergemakkelijkt kon worden. Uiteindelijk bedachten zij een wendbare, universele balansarm waarin diverse soorten hamers geklemd kunnen worden".

Financiële en commerciële obstakels
De bedenkers konden echter voor een aantal problemen zelf geen oplossing bedenken. Met name voor financiële en commerciële vraagstukken. Zo wisten ze niet goed hoe ze het product op de juiste manier in de markt konden plaatsen en hadden ze problemen met het vinden van de juiste financiering. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie om een directeur te zoeken die de contacten met dealers en afnemers onderhoudt. Hun financiële obstakels overwonnen ze door tussenkomst van het project Starterslift.

Ondersteuning voor innovatieve ondernemers
Starterslift richt zich op iedereen die een goed idee heeft dat kan uitgroeien tot een innovatief product, dienst of bedrijf. Tussen idee en uitvoering zit een wereld van verschil en Starterslift biedt doelgerichte ondersteuning om innovatieve ideeën te realiseren. Binnen Starterslift werd DEMTO ondersteund in het schrijven van een businessplan, waardoor ze de benodigde financiering voor hun bedrijf konden vinden. Ook werden ze op weg geholpen met het schrijven van een CE-handboek, een keurmerk waarmee aangetoond kan worden aan potentiële afnemers dat het product aan de vereiste normen voldoet. Met behulp van Starterslift heeft DEMTO de stap van idee naar innovatief product kunnen maken.

Boorvariant voor HSL
Door de praktische uitwerking van de balansarm is het ook mogelijk om er boorhamers in te klemmen. Deze toepassing blijkt een schot in de roos te zijn, want vanaf mei kan deze boorvariant ingezet worden bij de bouw van de HSL-lijn. "Met het ontwikkelde systeem is het mogelijk om met meerdere diamantboormachines tegelijkertijd te boren. Tot op de millimeter nauwkeurig en op één graad verticaal. Hiermee zullen 230.000 gaten worden geboord in de betonbaan van de HSL-lijn", vertelt George Hinderink met gepaste trots.

De juiste volgorde
DEMTO wil graag kwaliteit leveren. "Als je iets doet, moet je het goed doen ook. Daarom gaan we rustig en weloverwogen te werk. Geen luxe kantoorpand, maar een eenvoudige loods met daarin de productielijn en de benodigde materialen. Wij willen aandacht besteden aan datgene dat belangrijk is en dat is in eerste instantie natuurlijk het product zelf. Er gaan veel starters de mist in door het in de verkeerde volgorde te doen, maar die fout maken wij beslist niet", besluit Hinderink.

Starterslift
REWIN is initiatiefnemer van Starterslift en werkt hierin samen met een groot aantal organisaties, onderwijsinstellingen en financiers. Doel van het project is om samen een breed netwerk op te zetten voor ondersteuning aan innovatieve ondernemers. Via Starterslift worden ondernemers één op één begeleid bij het concretiseren van hun idee tot een innovatief product, dienst of bedrijf. De bedrijven die Starterslift voor ogen heeft zijn startende ondernemers die van 0 tot een jaar of 5 bezig zijn en die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Het gaat om bedrijven maar ook om afgestudeerden die tijdens hun studie een innovatief idee ontwikkelden en die dat idee willen omzetten naar een eigen onderneming. Voor de ondernemers is het netwerk van Starterslift de uitgelezen mogelijkheid voor het leggen van contacten met de juiste mensen op het juiste moment. Bij de projectleider van Starterslift, de heer Johan Sebregts van REWIN, kunt u terecht voor meer informatie. Telefoon 076-5646794. www.starterslift.nl

Starterslift werkt samen met de volgende partners: de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Syntens, de gemeenten Breda en Tilburg, Kamer van Koophandel West-Brabant, Kamer van Koophandel Midden-Brabant, Stichting Nieuwe Bedrijvigheid, Deloitte & Touche Breda, Rabobank, NHTV Internationale Hogeschool Breda, Avans Hogeschool, Universiteit van Tilburg en Mazars Paardekoopers Hoffman. Starterslift wordt financieel mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie en de provincie Noord-Brabant via Innovatieve Acties Brabant (IAB) en het Regionaal Economisch Actie Programma (REAP) West-Brabant.


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen