In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




De heren L. Luijks en W.J. Mosselman:
Veel belangstelling voor uitbreiding

Industrieterrein Oude Molen is een jong bedrijventerrein, dat de komende jaren fors gaat uitbreiden. Met name de locale bedrijven blijken grote belangstelling te hebben voor een perceel grond op dit gunstig gelegen terrein ten opzichte ven de nieuwe A4.

De voorzitter en secretaris van Ondernemersvereniging Oude Molen, de heren L. Luijks en W.J. Mosselman verwachten dat hun ledental met de komst van nieuwe ondernemers zal verdubbelen of zelfs verdrievoudigen.

Kleinere bedrijven
Ondernemersvereniging "De Oude Molen" is in 2001 opgericht en telt inmiddels 30 leden. De voorzitter en de secretaris zijn kortgeleden aangetreden en bruisen van energie om Oude Molen te laten "beleven". Daarom vertellen zij alle nieuwkomers persoonlijk wat het lidmaatschap van de vereniging hun kan bieden. Gezien de positieve reacties verwachten zij op den duur te zullen groeien naar zo'n 100 leden. De uitbreiding van Oude Molen is voornamelijk gericht op kleinere ondernemingen (percelen tot 5000 m≈) die zogenaamde "schone industrie" bedrijven. Vanaf de start van het uitbreidingplan heeft de gemeente bijzondere aandacht besteed aan inpassing van het bestaande bedrijventerrein, het creëren van een overgangszone naar woongebied De Schans en de realisatie van een fraai bedrijven- en stadsfront langs de A4 waaraan Oude Molen zal grenzen. Dat betekent ook minder verkeer op de huidige toegangsweg. Gestart is met het bouwrijp maken van 3 van de 25 hectare industrieterrein. Van de kavels is een voorlopige schets gemaakt. De wegen zijn grotendeels aangelegd.

Belangenbehartiging
Een van de belangrijkste taken van de ondernemersvereniging is de gezamenlijke belangen te behartigen. De heer Luijks: "Daarom hechten wij veel waarde aan goede contacten met onze leden en met de gemeente Bergen op Zoom, de Kamer van Koophandel en de ondernemersverenigingen. Met wethouder Van der Weegen en de afdeling Economische Zaken van de gemeente voeren wij regelmatig overleg. Ons vierkoppige bestuur vergadert eenmaal per maand. Verder organiseren wij onder andere vier ledenvergaderingen per jaar die worden gecombineerd met een actuele presentatie, zoals van parkmanagement."

Parkmanagement
"Ook Oude Molen heeft helaas te maken met vandalisme", gaat Mosselman verder. "Daarom oriënteren wij ons op het invoeren van parkmanagement. Daarbij denken wij dan aan collectieve beveiliging, groenvoorziening, stroominkoop, afvalverwerking enzovoort. Wij streven ernaar dat eigen bedrijven de taken van het parkmanagement gaan uitvoeren."

Randstad
Ten slotte benadrukken beide heren het belang van de A4 voor hun leden die ook zakendoen in de Randstad. De nieuwe weg zal hun veel reistijd besparen.

Informatie
Ondernemersvereniging "De Oude Molen"
Canadaweg 6
4661 PZ Halsteren
Tel: 0164 - 683425
Fax: 0164 - 685756
E-mail: mr.rijnberg@inter.nl.net


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen