In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




De heer H. Brans:
Eerste gezamenlijke project is succes

Bedrijventerrein Lage Meren­Meilust is ontwikkeld vanaf begin zestiger jaren. Inmiddels is voor een groot deel van de ondernemers duidelijk dat het gedateerde terrein op verschillende punten aandacht behoeft.

In 2002 is, na diverse jaren informeel te hebben samengewerkt op het gebied van milieu, de Bedrijfsbelangenvereniging Lage Meren­Meilust e.o opgericht. Die heeft een aantal activiteiten geformuleerd, die kunnen resulteren in een parkmanagement. Om de belangrijkste verbeterpunten in kaart te kunnen brengen, heeft Deloitte & Touche Milieu in 2002 onderzoeken uitgevoerd naar de "beleving" van het terrein door de ondernemers en naar hun wensen: de basis voor de werkgroepen Bedrijfsbeveiliging en Energie. De heer H. Brans, directeur van Bruynzeel Keukens, en voorzitter van de Bedrijfsbelangenvereni-ging Lage Meren­Meilust e.o., is tevens voorzitter van de werkgroep Energie.

Snel resultaat
"Met elkaar hebben we onderwerpen uitgekozen, die snel aanzienlijke besparingen konden opleveren", vertelt de heer Brans. "De werkgroep Energie heeft inmiddels de eerste resultaten geboekt.

Wij hebben een mantelcontract afgesloten voor levering van stroom. Onder dit contract kopen onze leden zelf hun energie in. Dat levert gemiddeld een besparing op van 20 - 25% per jaar. Uiteraard monitort het bestuur dit positieve effect voortdurend."

Ledengroei
De werkgroep Bedrijfsbeveiliging is later gestart en bevindt zich nu in de oriëntatiefase. Aanvankelijk stonden de bedrijven wat huiverig tegenover de gezamenlijke aanpak, maar het ledental van de belangenvereniging is in twee jaar tijd gegroeid van 18 naar 35, ofwel 25% van de bedrijven en scholen is lid. Eens per 4 maanden komen zij bij elkaar, meestal bij een van de leden. Vaak wordt een thema behandeld of een rondleiding gegeven. De bijeenkomsten worden informeel afgesloten. Het effect van dit netwerken is heel positief, ondernemers gaan het bedrijventerrein meer "beleven".

Communicatie
De heer Brans: "Een heel goed neveneffect van onze aanpak is dat wij serieuze partners zijn van de gemeente. Zo zijn wij ruim van tevoren ingelicht over het opknappen van de Marconielaan en zijn de werkzaamheden in overleg met ons, de politie en de milieudienst uitgevoerd. De invoering van het Bedrijvenloket maakt het communiceren met de gemeente gemakkelijker. Onze leden weten het te vinden. Ook zijn wethouder Van der Weegen en/of de heer Van Splunter altijd aanwezig bij onze vergaderingen. Zij vinden parkmanagement belangrijk en maken er tijd voor vrij. Of wij een parkmanager kunnen aanstellen, is afhankelijk van de resultaten. Voorlopig verzet Deloitte & Touche veel werk voor de vereniging."

Meer informatie
Bedrijfsbelangenvereniging Lage Meren­Meilust e.o.
p/a Deloitte & Touche
Postbus 473
4600 AL Bergen op Zoom
Tel: 0164 - 275300
Fax: 0164 - 275410


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen