In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl
Aanmeldingen benefiet golftoernooi stromen binnen
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

Op woensdag 13 oktober 2004 organiseert de Junior Kamer Roosendaal een golftoernooi op golfbaan "Wouwse Plantage": de JKR Golftrofee 2004. Een bijzonder sportevenement, dat zich onderscheidt door zijn afwijkende, geheime spelformule. Niet alleen de golfvaardigheid wordt beproefd maar ook de parate kennis van de spelers. Behalve de uitdaging op sportief gebied, wordt de geestelijke gesteldheid verruimd door de alom bekende voetbalcoach Co Adriaanse. Hij zal de vergelijking maken tussen het leiden van een voetbalclub en een onderneming.

Het organisatiecomité v.l.n.r. Jack Heijkans, Dorothea van der Vliet, Johan Schouls, (Esther Schuurmans, Ido Nap ontbreken op de foto)

Het doel van deze sportieve uitdagingen is: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal, dat het zal gebruiken voor de aanschaf van een transportcouveuse voor vitaal bedreigde zuigelingen.

Learning by doing
Junior Kamer is een wereldwijd netwerk van ondernemers tussen 25 en 40 jaar, maar ook een trainingsorganisatie. Namens het organisatiecomité van de JKR Golftrofee 2004 zijn Dorothea van der Vliet, Jack Heijkans en Johan Schouls unaniem van mening dat het programma van 13 oktober perfect aansluit bij het motto van de serviceclub "Learning by doing". Een dergelijk terugkerend evenement heeft de Junior Kamer Roosendaal niet eerder gehouden. Jack Heijkans: "Na twee jaar het Roosendaalse culinaire HapStapfestival te hebben georganiseerd wilden wij iets heel anders, een sportief evenement waarbij wij tegelijk fondsen konden werven voor een lokaal project. Dat is het Roosendaalse ziekenhuis geworden, dat een zogeheten transportincubator wil aanschaffen, een verrijdbare couveuse, waarmee pasgeboren baby's die in een levensbedreigende toestand verkeren, binnen het ziekenhuis kunnen worden vervoerd. De couveuse is uitgerust met de benodigde apparatuur en beschikt over voldoende "werkruimte" voor de kinderarts."

Veel geld
"Voor dit uitermate belangrijke apparaat is veel geld nodig", vertelt Johan Schouls. "Daarvoor doen wij een beroep op de lokale en regionale ondernemers. Deze kunnen zich inschrijven voor het golftoernooi of de golf clinic, het evenement sponsoren of als donateur optreden. De bijdrage uit de inschrijfgelden, sponsorgelden en donaties moet het Franciscus Ziekenhuis in staat stellen de transportincubator te financieren." Dorotea van der Vliet voegt daar aan toe dat inmiddels een groot aantal bedrijven heeft ingeschreven en andere positief hebben gereageerd op het initiatief en wel in de vorm van donaties voor de aanschaf van de t-shirts, het diner en de lunch. Het comité rekent op minimaal 80 deelnemers. Aanmelden kan via de speciale website: www.golftrofee.nl

Voetballen en ondernemen
Co Adriaanse, trainer van voetbalclub AZ, maar bij het grote publiek vooral bekend van zijn periode als hoofdtrainer bij AJAX en de eerste die de Rinus Michels Award voor de beste coach van een profclub heeft gekregen, zal voordat er daadwerkelijk gegolfd gaat worden, de vergelijking maken tussen het leiden van een voetbalclub en een onderneming. Daarbij is het aanbod van onderwerpen zeer gevarieerd en absoluut de moeite waard. Co staat bekend als iemand met een uitgesproken mening, die precies weet hoe hij in één uur tijd de geestelijke gesteldheid van een grote groep mensen moet verruimen.

Cheque
Na de warming-up van Co Adriaanse gaat het sportieve werk beginnen: de gunshot wedstrijd voor de golfers en een uur later de golf"kliniek" (clinic) voor degenen die de kneepjes van het golfvak nog niet onder de knie hebben. Deze laatste wordt afgesloten met een wedstrijd op de "kleine baan". Tijdens het diner zal de cheque worden overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Franciscus Ziekenhuis, gevolgd door de prijsuitreiking van de golfwedstrijden.

Junior Kamer Roosendaal
Junior Kamer Roosendaal (JKR) is een serviceclub, waarvan zowel dames als heren lid zijn. Er zijn nu 20 leden, maar gestreefd wordt naar een ledental van 25. Iedereen tussen 25 en 40 jaar, die zijn grenzen wil verleggen, is welkom voor een nadere kennismaking. JKR organiseert regelmatig bijeenkomsten, cursussen, lezingen en grote evenementen zoals de JKR Golftrofee 2004 en participeert samen met drie ondernemingen in november in het jaarlijkse Ondernemersgala. Dit jaar zal ook de opbrengst daarvan worden geschonken aan het Franciscus Ziekenhuis ten behoeve van de transportcouveuse.

Organisatiecomité
Het organisatiecomité van de JKR Golftrofee 2004 bestaat uit:

  • Dorothea van der Vliet
  • Esther Schuurmans
  • Jack Heijkans
  • Johan Schouls
  • Ido Nap

Programma JKR Golftrofee 2004 op woensdag 13 oktober 2004 op
golfbaan "Wouwse Plantage"


10.00 uur ontvangst en indeling flights
11.00 uur verruiming geestelijke gesteldheid door Co Adriaanse
12.00 uur startsignaal gunshot wedstrijd
13.00 uur start golf"kliniek" (clinic)
17.00 uur aperitief en diner
20.30 uur afsluiting

Tel: 06 - 20613961
E-mail: info@golftrofee.nl


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?