In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Weg wordt geplaveid voor Contacta die plaatsvindt van 12 t/m 14 oktober
'Het wordt weer een mooie beurs'

De Zeelandhallen in Goes vormen van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 oktober weer het fraaie decor voor de Zeeuwse Bedrijvencontactdagen ofwel de Contacta. Het is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor ondernemend Zeeland. Tijdens dit driedaagse evenement worden contacten gelegd plus verstevigd en worden er noviteiten gepresenteerd.

Beursmanager Jeanet Menheere: 'Je bent het aanspreekpunt'.

De grootste Zeeuwse bedrijvenbeurs heeft tegen de landelijke trend in weinig last van de economische recessie. Beursmanager Jeanet Menheere rekent voor deze 18e uitgave op 12.000 bezoekers. "De Contacta heeft haar succes te danken aan de mentaliteit van de Zeeuwen. Die laten zich niet zomaar ondersneeuwen. Een Zeeuw kijkt de kat uit de boom, maar als hij ergens voor gaat dan gaat hij er ook echt voor. Zeeuwen laten zich niet zo makkelijk afschrikken door negatieve berichten over het bedrijfsleven. Het wordt weer een prachtige Contacta als vanouds. En we zullen zeker de mensen van Libéma in het geheel betrekken." Libéma is een groot Brabants recreatieconcern dat onlangs de Zeelandhallen van de gemeente Goes heeft gekocht. Het concern heeft grootse plannen met de Zeelandhallen. Het huidige complex wordt gerenoveerd en er wordt een evenementenhal bijgebouwd. Bovendien wordt het complex uitgebreid met een bioscoop, een wokrestaurant, een fitnesscentrum en een golfwinkel.

Beeld van de Contacta in 2003.

Overuren
Exploitant Rein van Vliet en beursmanager Jeanet Menheere maken momenteel overuren met het plaveien van de weg voor de Contacta 2004. "Vorig jaar hadden we gedacht dat de Contacta een terugslag zou krijgen gezien de economische recessie. Dat viel echter reuze mee. Het werd een mooie beurs. Daarom dachten we dat we dit jaar de klap zouden krijgen, maar ook dat is gelukkig niet het geval. Mensen twijfelen, schuiven beslissingen naar voren en doen uiteindelijk toch mee. Mensen wikken en wegen meer en kijken meer naar het budget. Toch ziet het er weer goed uit en dat is voor deze economische tijd toch wel bijzonder." Naast vele bedrijven uit Zeeland, West-Brabant, het Rijnmondgebied en Vlaanderen zijn ook alle Zeeuwse gemeenten weer vertegenwoordigd. Zo wordt de stand van Goes, Kapelle en Borssele uitgebreid met Noord-Beveland. Tevens geeft dit jaar ook de gemeente Tholen acte de présence." Jeanet begeleidt het beursproces van A tot Z. "Er komt van alles bij kijken. Het begint met mailing en het aanleggen van een bestand. Alles moet administratief en logistiek verwerkt worden en je bent altijd op zoek naar nieuwe dingen. Als beursmanager ben je het aanspreekpunt en moet je alles begeleiden en sturen." Ze is tevens beursmanager van Zeeland Creatief. Deze consumentenbeurs beleeft van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november haar zesde editie. "De Contacta en de Horecabeurs zijn vakbeurzen, Zeeland Creatief is een consumentenbeurs. Het is een leuke beurs voor iedereen in Zeeland en daarbuiten die creatief bezig is. Zo zijn er veel hobbyisten aanwezig die net voor de feestdagen eigen gemaakte producten verkopen. Het is net als de Contacta en de Horecabeurs (7 t/m 9 maart) een hele populaire beurs." Jeanet Menheere legt uit dat de Contacta eveneens aantrekkingskracht uitoefent op bedrijven die zich mogelijkerwijs in Zeeland gaan vestigen. "Zeeland is een gebied waar mensen naar kijken. De randstad is zo vol, terwijl er in Zeeland best mogelijkheden zijn hoewel er onzekerheid is over de Westerschelde Container Terminal. Ik denk dat industrie voor Zeeland belangrijk is,maar aan de andere kant heeft Zeeland ook de rust die men zoekt. Zeeland zou wellicht het Californië van Nederland kunnen worden. 50ers en 60ers hebben een behoorlijk bestedingspatroon. Misschien komt er wel een 50 plus beurs in de toekomst." Voorlopig richt de beursmanager zich op de Contacta en is ze momenteel druk doende met leuke ontwerpen voor de aankleding van het paviljoen.

Meer informatie
Nadere info over de beurs:
Inter-Expo Zeelandhallen
Tel. 0113-221020
Jeanet Menheere
Internet: www.zeelandhallen.nl
E-mail: zeelandhal@zeelandnet.nl


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?