In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




De vernieuwde meubelboulevard
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

Eigenlijk al vanaf de opening van de Bredase meubelboulevard kan van een succes gesproken worden. Na bijna tien jaar heeft dit succes nog niets aan kracht ingeboet. Integendeel; met de komst van het grootste Nederlandse IKEA filiaal, als buurman van de meubelboulevard, heeft het een nog grotere vlucht genomen. En nu met de voltooiing van fase III en IV in aantocht schaart deze meubelboulevard zich onder de landelijke top.


Fontein Bedrijfsprojecten BV is al vanaf de start verbonden aan deze meubelboulevard. Al vanaf begin jaren '90, toen er nog niets gebouwd was en de onderhandelingen met de gemeente nog van start moesten gaan. Zij is toen door de toenmalige projectontwikkelaar van fase I en II, Ontwikkelingsmaatschappij Rottger BV, aangesteld de eerste fase ­ 25.000m2 ­ commercieel (de verhuur) te begeleiden. Datzelfde heeft zij eveneens voor fase II ­ 15.000m2 ­ gedaan. Een meubelboulevard van circa 40.000m2. "Maar niet voor lang meer. De fases III en IV, ontwikkeld door Ontwikkelings Combinatie Breda BV, zijn bijna voltooid en zullen garant staan voor een enorme uitbreiding, een nog breder aanbod en bovenal flink wat extra werkgelegenheid," laat Saskia Nieuwesteeg van de gemeente Breda weten. In zijn totaliteit wordt er maar liefst 16.000m2 ­ fase III 4.000m2 en fase IV 12.000m2 ­ bijgebouwd. Buiten het Rotterdamse Fontein Bedrijfsprojecten BV, dat wederom zorg draagt voor de verhuur, is het een geheel Bredase aangelegenheid. Rob Scheffer is de projectleider vanuit de gemeente Breda, Ontwikkelings Combinatie Breda BV heeft de ontwikkeling ter hand genomen, Tempas Bouwmanagement BV heeft de bouw begeleid en Bouwbedrijf De Kok heeft de daadwerkelijke bouw voor zijn rekening genomen.

Volledige routing
Kenmerkend aan de huidige uitbreiding is vooral de ligging van de panden, die naar buiten gekeerd is. De etalages liggen aan de straatkant. Dus van welke kant mensen ook aan komen rijden, altijd is duidelijk te zien, dat zich hier heel wat afspeelt. Dit uiteraard in tegenstelling tot de eerste twee fases; een tweetal pleinen die aan elkaar gekoppeld zijn. Door de uitbreiding is er nu opeens een volledige routing ontstaan. Wat verder opvalt is een overduidelijke stijlbreuk, waarbij fase I en II redelijk licht zijn en de fases III en IV een donkere kleur hebben. Dit geeft alvast een schitterend effect.

Grootschalige filialen
Mede naar aanleiding van de marktontwikkelingen en de vijfde Nota Ruimtelijke Ordening heeft de gemeente Breda haar beleid ten aanzien van grootschalige detailhandel en perifere locaties enigszins verruimd. Hierdoor zal de meubelboulevard uitgebreid worden met een aantal nieuwe branches en wordt het steeds meer een complete woonboulevard. Een buitengewoon interessant aanbod van tien grootschalige filialen ­ die we nog niet in Breda hebben ­ zal haar intrek hier gaan nemen en hiermee werkgelegenheid bieden aan zo'n 400 personen. Verder zullen zaken als bijvoorbeeld BCC en Mediamarkt garant staan voor een sterke dagelijkse consumentenstroom. Hiernaast zal ook de horeca sterker vertegenwoordigd worden.

Koopkrachtbinding
Met een dusdanig uitgebreid aanbod ­ omvangrijker dan enkel de zaken met een duidelijk specialisme in woninginrichting ­ zal de regionale aantrekkingskracht nog verder versterkt worden. En wat te denken van de koopkrachtbinding. Het vasthouden van je consumenten binnen de gemeente is enorm belangrijk en wordt nogal eens over het hoofd gezien. Juist nu er bepaalde branches binnen worden gehaald, voorkom je dat er een soort van koopkrachtafvloeiing naar andere gemeentes gaat ontstaan. Saskia Nieuwesteeg: "Uit onderzoek is gebleken dat toen er nog geen meubelboulevard was, slechts 10% van de Bredanaars meubelen in Breda kocht. Sinds de meubelboulevard is dit aantal gestegen naar maar liefst 74%."

Infrastructuur
Vorig jaar december is de eerste paal voor de twee laatste fases de grond in gegaan en sindsdien is er met man en macht keihard gewerkt. Problemen hebben de diverse partijen tijdens de bouw niet ondervonden. Meubelboulevard Breda: een prachtige locatie op een mooi ontsloten plek. Bovendien ligt er ook nog eens een schitterende infrastructuur. Medio november zal de officiële opening van de fases III en IV plaatsvinden. En dan staat hier ongetwijfeld één van de beste meubel/woonboulevards van het land.


...werft
Roosendalers slaan geld bij elkaar voor het Franciscus Ziekenhuis

...kiest
"We helpen de ondernemer bij het nemen van de juiste beslissingen"

...verovert
Onderscheidend ict-concept verovert de markt vanuit Oosterhout

...helpt
'PSB geeft je bij export een duwtje in de rug'

...dupeert
Opgelicht?

...belegt
De beleggings- adviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...overleeft
Samenwerken aan een solide basis voor continuïteit

...jubileert
Kiwanis Bergen op Zoom laat al 25 jaar zien wie en wat zij is

...groeit
Mini-ondernemingen blijven groeien

...netwerkt
'Het wordt weer een mooie beurs'

...innoveert
Innovatie en creativiteit staan de komende jaren centraal

...verwelkomt
The most American City of the Netherlands

...revitaliseert
Gezamenlijk de schouders eronder op Hazeldonk

...creëert
Een eigen plek voor creatieve industrie en technologie in Breda

...investeert
Grote Steden Beleid 2005 - 2009

...ontwikkelt
Nieuw bedrijventerrein aan de Adriaan Klaassenstraat

...onderneemt
KVO Keurmerk Veilig Ondernemen

...verandert
De groente- en fruitbranche in Breda

...verbetert
Gezamenlijk de schouders eronder

...vernieuwt
Nog groter, uitgebreider en succesvoller

...spreekt
In 't kort

...huisvest
Kansen voor ontwikkelaars?