In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Natascha Leeuwenkuijl, van PIT2Projects:
'Waarom zou het mij niet lukken?'

Voor Natascha Leeuwenkuijl was het al vroeg duidelijk: voor haar 35ste verjaardag zou zij haar eigen bedrijf runnen. Met de start van haar onderneming PIT2Projects blijkt die droom in vervulling te gaan. Als zelfstandig projectmanager zorgt ze er voor dat een project op tijd en binnen het budget wordt afgerond. De enthousiaste onderneemster werkt vanuit haar huis in Oosterhout. De woonkamer fungeert als kantoorruimte, maar ze kan aan de slag.


Natascha Leeuwenkuijl wilde altijd al haar eigen bedrijf. Nu runt ze PIT2Projects. Als projectmanager zorgt ze ervoor dat een project op tijd en binnen het afgesproken budget wordt afgerond.

Organisaties werken steeds vaker met projecten. Hiermee worden opdrachten van klanten gerealiseerd en processen binnen organisaties verbeterd. Toch lukt het niet altijd met de bestaande expertise en mankracht een project tot een goed einde te brengen. Op die momenten kan kennis en ervaring op het vlak van projectmatig werken een uitkomst bieden. PIT2Projects heeft deze deskundigheid in huis. Als adviseur helpt Natascha Leeuwenkuijl bedrijven om projectmanagement in te voeren of te verbeteren. Ook coacht ze projectleiders. Als projectmanager zorgt ze ervoor dat een project op tijd en binnen het afgesproken budget wordt afgerond.

Met haar jarenlange ervaring bij de Nederlandse Spoorwegen en door haar werk bij een organisatieadviesbureau in Tilburg heeft ze een goede basis gelegd voor haar werk als projectmanager en adviseur. Daarnaast heeft de hoog geschoolde onderneemster een brede vakinhoudelijke achtergrond. Ze heeft een universitaire studie bedrijfskunde afgerond en hbo-opleidingen in de logistiek, P&O en economie gedaan. Tot slot heeft ze een opleiding tot organisatieadviseur afgerond.

Anderhalf jaar proberen
Natascha Leeuwenkuijl (34 jaar) wilde altijd al als zelfstandig ondernemer werken. Het liefst wilde ze voor haar 35e beginnen. Dit doel heeft ze nu dus al bereikt. Natascha: ,,Ik vind het prettig om de verantwoordelijkheid te dragen voor alle dingen die doe of ze nu wel of niet succesvol zijn. Ook is het fantastisch om de dingen te kunnen doen op mijn eigen wijze." Omdat de onderneemster zo zeker wist dat ze ooit haar eigen bedrijf zou starten, heeft ze hier de afgelopen jaren steeds een bedrag apart gezet. Natascha: ,,Ik heb een financiële reserve, waar ik anderhalf jaar van rond kan komen. Anderhalf jaar mag ik het dus van mezelf proberen. Als blijkt dat ik er niet van kan leven dan ben ik de euro's armer, maar een ervaring rijker. Het ergste wat me kan overkomen, is dat ik over anderhalf jaar weer moet gaan solliciteren."

Veel concurrentie
In de markt van projectmanagement en organisatieadvies zijn veel bedrijven actief. Natascha telde er meer dan 200 in Tilburg en ruim 300 in Breda. Op de vraag of de markt dan wel zit te wachten op nog een extra projectmanagementbureau is de onderneemster duidelijk: ,,Ik heb geen gezin en hoef dus alleen mezelf te onderhouden. Als het al die andere eenmanszaken in de regio lukt hun hoofd boven water te houden, waarom zou het mij dan niet lukken? Daarnaast heb ik regelmatig oriënterende gesprekken met directeuren van bedrijven en vráág ik hen gewoon aan wat voor ondersteuning ze behoefte hebben. Daar pas ik mijn aanbod op aan." Aan haar klanten komt de onderneemster door veel te netwerken en door gewoonweg te bellen met potentiële klanten. Als organisaties geen behoefte hebben, vraagt ze of ze misschien iemand kennen die misschien wel interesse heeft. Ook zoekt Natascha Leeuwenkuijl de samenwerking met 'collega' bureaus. Natascha: ,,Als ik met een opdrachtgever rond de tafel zit, vraag ik altijd wanneer hij tevreden is en wat er aan het einde van de opdracht bereikt moet zijn. Dit geeft me inzicht in dat de klant belangrijk vindt. Het helpt me om goed naar een succesvol eind van het project toe te werken." De onderneemster sluit af met: ,,Het belangrijkste doel van het leven is, de dingen te doen die energie geven. En dan ben ik met PIT2Projects voorlopig op de goede weg!"

Informatie:
n.leeuwenkuijl@pit2projects.nl


...evolueert
De MKB'er, het oog in de orkaan

...riskeert
'Waarom zou het mij niet lukken?'

...helpt
WIM© Europe: de handigste hulp voor elke keuken!

...ontwikkelt ideëen
Spil zorgt voor uitvoering innovatieve ideeën

...stagneert
West-Brabantse woningbouw stagneert

...winkelt
Wie winkelt waar en waarom?

...registreert
Op tijd bedrijf uitschrijven

....regelt
Kamer van Koophandel wil minder regels

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...verenigt zich
ZLTO speelt belangrijke rol in ontwikkeling agrarische sector

...reguleert
Nederlandse overheid zet agrarische sector op achterstand

...scoort
West-Brabant en Zeeland scoren hoog voor glastuinbouw

...verandert
Grote betrokkenheid kenmerkt de sector

...innoveert
Belangrijke rol voor technologie in land- en tuinbouw

...groeit
Dynamiek moet blijven

...zoekt de ruimte
Ruimte om te ondernemen

...creëert
Nieuwe mogelijkheden voor het boerenbedrijf

...onderneemt
De jeugd heeft de toekomst

...organiseert
Regio Business Dagen West-Brabant 2006

...wenst

...rijdt
Onderweg

...verhuist
Kantorenmarkt krabbelt voorzichtig uit dal

...verbetert
Versteviging relatie betrokkenen essentieel voor verbetering kantorenmarkt

...kiest
Rijkman Groenink Nederlander van het Jaar