In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Beveiliging is hot

De nieuwe website van het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant was aanleiding voor een feestje. Uit de verre omgeving toonden ondernemers, ambtenaren en bestuurders hun interesse. Beveiliging is 'hot'.


Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland.

Het was druk op de woensdagnamiddagbijeenkomst van het RPC in de verkoopruimte van Brokx Projectinrichting. Er waren volop Oosterhoutse ondernemers, burgemeesters en wethouders uit de regio en zelfs Commissaris van de Koningin mevrouw Maij - Weggen was uit het Provinciehuis gelokt. Er stond dan ook heel wat op het programma. Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, zou namelijk de website van RPC officieel lanceren. Tijdens de welkomstkoffie legde Henk Adriaanse samen met zijn trouwe kompaan Louis de Wit al wel de vinger op een zere plek. "Vorig jaar waren wij hier ook en werd er ook al een plan gepresenteerd. Dat gaat vanmiddag weer gebeuren en de vraag is dan wat er met het oude plan is gebeurd," aldus de immer kritische voorzitter van de Geertruidenbergse ondernemersvereniging VOG. Het gezelschap toog naar boven en met uitzicht over de A59 nam burgemeester Huijbregts van Oosterhout al snel het woord.

Glasvezelnetwerk
"De rode draad in ons gemeentelijk beleid is dat verantwoordelijkheden daar worden gelegd, waar ze horen. In Oosterhout hebben we allang begrepen dat de zorg om veiligheid een gezamenlijke zorg is," aldus Huijbregts die ook bekend maakte dat de gemeente een heuse stadscoach heeft aangesteld.
Bert Cardel moet een spil worden in de contacten met de ondernemers.

Ondertekening intentieverklaring.

Op het moment dat aangekondigd werd dat het programma omgegooid zou moeten worden, kwam toch nog Loek Hermans binnengespoed. De voorzitter van MKB-Nederland vertelde dat zijn organisatie zich sterk maakt voor veilig ondernemen met allerlei initiatieven. "Je moet daarnaast echter wel blijven proberen om het probleem van de 'freeriders' aan te pakken. Alle bedrijven op een terrein moeten meedoen aan collectief beveiligen." Criminaliteit is een hot item in ondernemerskringen. Dat is niet vreemd, want MKB-Nederland rekende uit dat bedrijfscriminaliteit jaarlijks 1 miljard euro kost. "Wij zijn dan ook zeer blij om vandaag het Keurmerk Veilig Ondernemer-project in Oosterhout te kunnen presenteren. Dit is het eerste publiekprivate samenwerkingsproject in de regio dat door MKB-Nederland wordt begeleid en richt zich op Weststad," aldus Hermans.

nieuwe website
Met wervelende muziek op de achtergrond opende Hermans officieel de nieuwe website. De digitale toegang (www.rpcmwb.nl) van het RPC biedt relevante informatie en praktijkvoorbeelden over veilig ondernemen op bedrijventerreinen. Een voor ons land uniek onderdeel van de site is de digitale veiligheidskaart. Hierop staan alle gezamenlijke beveiligingsprojecten. Ondernemers kunnen zo snel zien of er projecten in de regio zijn en wat hun status is. De innovatiemanager veiligheid van KPN Entercom, Roeland Lidenberg, vertelde zijn gehoor over de nieuwe mogelijkheden van digitale beveiliging. "De grote drager van nieuwe beveiligingsmethoden is IP. Verschillende partijen kunnen zo met elkaar communiceren via hetzelfde netwerk. Met de nieuwste generatie camera's kunnen meldkamers ook efficiënter werken. Het is mogelijk om bij bijvoorbeeld samenscholing of onverwachte bewegingen een elektronische melding af te geven. De meldkamermedewerker kan zo meer camera's in de gaten houden," aldus de KPN-er. Commissaris van de Koningin mevrouw Maij - Weggen toonde zich achteraf tevreden over de privatisering van KPN.

Voice over IP
"In mijn Haagse tijd is dat gebeurd en dan is het mooi te zien wat voor innovatieve diensten het voormalige staatsbedrijf nu biedt." Vervolgens volgde een aanbeveling van bellen via Voice over IP. "Daar bespaar je veel geld mee. Mijn dochter woont in China en de telefoonrekening is met tachtig procent gedaald," keuvelde de provinciale bewindvrouw. Tot slot opperde ze nog een opmerkelijk idee. "Je zou alle 'freeriders' op bedrijventerrein ook openbaar kunnen maken. Zet ze in de krant in de trend van 'wanneer worden deze bedrijven lid van de vereniging?'. Dat zou pas werken." Gelukkig had mevrouw Maij geen eigen schandpaal meegenomen naar Oosterhout en konden de aanwezigen hun individuele beveiligingsplannen met elkaar doornemen.


...beveiligt
Beveiliging is hot

...poetst
"Een bedrijf opzetten: Het grootste risico, dat ik ooit heb genomen"

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...heeft exportplannen
Exportplannen richting België? Doe je huiswerk goed!

...kijkt een stap verder
Syntensadviseur is TomTom voor ondernemer

...laat zijn stem niet verloren gaan
"Reden genoeg om te gaan stemmen"

...werkt samen
Kennis­overdracht voor West-Brabantse food­bedrijven

....creëert zijn eigen toekomst
Lectorale rede over Innovatief Ondernemen

...heeft kapitaal nodig
Investeren in jonge ondernemers

...en de Amerstreek
Investeren in toerisme en recreatie

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Renault
  • Volkswagen
  • Mitsubishi
  • Citroën
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Mercedes-Benz
  • Opel
  • Land Rover
  • Fiat
  • Ford
  • Nissan

...gaat naar de Regio Business Dagen
Nog enkele weken en dan is het bedrijfs­leven weer bij elkaar onder één dak!

...is geïnteresseerd in innovatie
Business Innovation 2006 geslaagd

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantoren­markt'

...kan zelf analyses uitvoeren
NVM-leden krijgen meer faciliteiten in BOG-database

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs