In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Nog enkele weken en dan is het bedrijfsleven weer bij elkaar onder één dak!

De Regio Business Dagen staan weer voor de deur, een beurs die zich kenmerkt door veel variëteit en een gezond ondernemersklimaat.


De beurs werd goed bezocht in het jaar 2005.

De organisatie van de Regio Business Dagen (RBD) is tevreden over het enthousiasme van de ondernemers in de Regio West-Brabant. Al enkele weken voor aanvang hebben vele exposanten zich verzekerd van een plekje op de beursvloer. Organisatie Groep Zuid (OGZ), organisator van het evenement, kijkt dan ook uit naar twee succesvolle, zakelijk interessante en naar verwachting ook gezellige beursdagen op 12 en 13 april in het Racketcentrum te Breda.

Sfeervol zakendoen
Een kleinigheidje waar de organisatie tegenaan loopt is de locatie waar de beurs georganiseerd wordt. 'Bedrijven associëren het Racketcentrum niet met een beurslocatie met cachet' vertelt Rian Ramaekers. Maar zodra de deuren op de eerste beursdag open gaan, valt er over sfeer en ambiance niet meer te klagen. 'Zeker door de diverse pleinen, unieke presentaties en imposante stands die de hoogte in gaan (er blijkt zelfs een loopbrug te komen op 5 meter hoogte) zou de organisatie het uitzonderlijk vinden als iemand hierin nog de oorspronkelijke sportlocatie herkent'. Het Racketcentrum is gedurende de twee beursdagen omgetoverd tot het centrum voor goede zaken.

Exposanten keren jaarlijks terug
Economische regio's blijven zich ontwikkelen; nieuwe bedrijven komen, andere bedrijven beëindigen hun bedrijfsactiviteiten ook weer. Middels het jaarlijks terugkerende evenement wordt de regio zo in twee dagen op de hoogte gehouden van alle ontwikkelen. De beurs kent overigens veel deelnemers die deze netwerkdagen jaarlijks een warm hart toe dragen. Motivaties voor deelname zijn bijzonder divers; KPN Business Center weet in 2005 vele contacten te leggen, dit jaar nemen ze samen met Koninklijke KPN op een vijf maal zo grote stand deel. Deloitte daarentegen, vindt de beurs dit jaar een uitstekende manier om "Ctrl internetaccountancy" van Deloitte (een nieuwe manier van samenwerking met uw adviseur!) onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Breda actief de markt op
De Gemeente Breda bekijkt haar deelname vanuit een heel ander oogpunt. De Gemeente Breda heeft in de 'economische impulsnota 2006-2010' een strategie ontwikkeld om de stedelijke economie krachtig te stimuleren. Onder het motto 'Breda, actief de markt op' wordt ingespeeld op trends en ontwikkelingen in de economie.

Er wordt extra ingezet op kansrijke sectoren, de ondernemer en het marktgericht handelen staan centraal. Netwerken zullen meer worden gestimuleerd en de relaties tussen onderwijs en bedrijfsleven versterkt. Breda gaat door met het ontwikkelen van aantrekkelijke bedrijfshuisvesting die optimaal aansluit op de vestigingscriteria van ondernemingen.

Het geven van een economische impuls vraagt nadrukkelijk om regionale afstemming. De Gemeente Breda zoekt deze regionale samenwerking zeker ook in de deelname aan de Regio Business Dagen West-Brabant 2006. Op deze beurs wordt samengewerkt gezocht met andere grote Westbrabantse gemeenten, Kamer van Koophandel, REWIN West-Brabant en SES.

Kortom: de Regio Business Dagen in het algemeen worden vooral aangegrepen om te netwerken en bij te blijven. Bedrijven die willen exposeren kunnen nog contact opnemen met Organisatie Groep Zuid, tel (040) 297 04 07. Toegangskaarten zijn via de website te downloaden
www.regiobusinessdagen.nl

Regio Business Dagen West-Brabant 2006

Data:
Woensdag 12 en donderdag 13 mei 2006

Openingstijden:
14.00 uur - 22.00 uur

Locatie: Terheijdenseweg 500, Breda

Contactgegevens:
Organisatie Groep Zuid, projectmanagent Rian Ramaekers en Pieter Verkooijen, telefoon
(040) 297 94 97 of per mail rian@ogz.nl.


...beveiligt
Beveiliging is hot

...poetst
"Een bedrijf opzetten: Het grootste risico, dat ik ooit heb genomen"

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...heeft exportplannen
Exportplannen richting België? Doe je huiswerk goed!

...kijkt een stap verder
Syntensadviseur is TomTom voor ondernemer

...laat zijn stem niet verloren gaan
"Reden genoeg om te gaan stemmen"

...werkt samen
Kennis­overdracht voor West-Brabantse food­bedrijven

....creëert zijn eigen toekomst
Lectorale rede over Innovatief Ondernemen

...heeft kapitaal nodig
Investeren in jonge ondernemers

...en de Amerstreek
Investeren in toerisme en recreatie

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Renault
  • Volkswagen
  • Mitsubishi
  • Citroën
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Mercedes-Benz
  • Opel
  • Land Rover
  • Fiat
  • Ford
  • Nissan

...gaat naar de Regio Business Dagen
Nog enkele weken en dan is het bedrijfs­leven weer bij elkaar onder één dak!

...is geïnteresseerd in innovatie
Business Innovation 2006 geslaagd

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantoren­markt'

...kan zelf analyses uitvoeren
NVM-leden krijgen meer faciliteiten in BOG-database

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs