In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Scholing voor recreatie-ondernemers stimuleert

NORT Brabant ondersteunt recreatiebedrijven in Noord-Brabant. Het succesvolle scholingsprogramma wordt dit najaar herhaald, suggesties zijn nu al welkom.


Caravan- en Chaletpark De Haspel profiteert van de expertise van NORT Brabant

Sinds januari 2002 zijn de recreatieconsulenten van NORT Brabant actief om de recreatiebedrijven (bungalowparken, campings, dagrecreatiebedrijven en groepsaccommodaties) in Noord-Brabant te ondersteunen bij de verbetering van de kwaliteit en professionaliteit van hun bedrijfsvoering. In eerste instantie gebeurde dit vooral door bedrijfsbezoeken waarbij problemen en wensen besproken werden. Daarnaast is aandacht besteed aan de opzet en begeleiding van collectieve projecten op het gebied van scholing, kennisuitwisseling en samenwerking. In september 2002 is het eerste scholingsprogramma uitgezet onder alle recreatie-, watersport- en logiesverstrekkende horecabedrijven in Brabant. Zowel werkgevers als werknemers konden deelnemen aan de cursussen, workshops en themadagen.

Rudy Zweers is sinds 3 jaar eigenaar van Camping Jolly in Moerdijk. Zweers: "Als eigenaar ben je voortdurend op diverse fronten bezig. Hoewel we door onze ligging aan het Hollands Diep en de vele voorzieningen op het terrein zelf de zaken goed voor elkaar hebben moet je altijd vooruit kijken. Door de cursus financieel management kan ik nu mijn investeringscapaciteit beter beoordelen. Gelukkig waren de cursus en de bijbehorende cases heel praktijkgericht. Omdat ik ook bestuurslid ben van Camplus ken ik veel collega's en weet dus hoe belangrijk samenwerking en onderlinge kennisuitwisseling is." Ook Yolanda Buijs, samen met haar man eigenaar van Caravan- en Chaletpark De Haspel in Hoeven, is zeer tevreden over de geboden cursussen. Zo heeft zij een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij Center Parcs. Yolanda Buijs: "Ons park richt zich op natuurliefhebbers, die gesteld zijn op hun privacy. Toch is het leerzaam hoe een groot concern als Center Parcs zaken aanpakt. Omdat je vooraf vragen mocht indienen ben ik veel te weten over onderwerpen als ISO normering en personeelsbeleid. Bij ons werkt het natuurlijk op een kleinere schaal maar je kunt uit zo'n dag toch je ideeën halen. Daarnaast is het natuurlijk ook nuttig om andere ondernemers uit de regio te ontmoeten."

NORT Brabant start in het najaar van 2003 weer een scholingsprogramma. Ondernemers die bepaalde wensen hebben voor de cursussen en opleidingen, kunnen dit nu al kenbaar maken, zodat hier bij de samenstelling van het programma rekening mee wordt gehouden. Recreatie-ondernemers met andere vragen kunnen natuurlijk ook altijd bij de NORT-consulentes terecht.

Meer informatie
Ellen van Iersel
NORT-consulente regio West-Brabant
Tel: 06 - 51223656
E-mail: v.iersel@nortbrabant.nl
Internet: www.nortbrabant.nl


...adviseert
Metaalbedrijf uit Gilze ook succesvol in Thailand

...start
Ambachtelijk krijt maken voor bijna de gehele Nederlandse markt

...vraagt
Enquête naar West-Brabantse economie

...stimuleert
Scholing voor recreatie- ondernemers stimuleert

...adviseert
KvK wil branche- overleg voor Breda

...behaalt
KvK West-Brabant wint verkoopprijs

...helpt
TIM helpt bedrijven meer rendement uit de website te halen

...evalueert
"Echt makkelijk is het niet gegaan..."

...kijkt terug
Jochem Vlemmx: "We hebben de tijd ook wel meegehad..."

...wint
Internet in het Brabantse voetlicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Grensoverschrijdend zaken doen

...belooft
Organisatie belooft spetterende Regio Business Dagen in Breda

...huisvest
Markendaal: wonen en werken ontmoeten water

...informeert
Deelnemerslijst BKD Roosendaal

...nomineert
"Hoe dichter we bij de uitreiking komen, hoe meer competitie gevoel we krijgen"

...spreekt
In 't kort