In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Organisatie belooft spetterende Regio Business Dagen in Breda

Rijdend door Breda en omgeving zal het u ongetwijfeld zijn opgevallen: de Regio Business Dagen komen er weer aan. Met reclame langs de weg en op stadsbussen wordt getracht zoveel mogelijk bezoekers naar de beurs te krijgen. Het belooft dit jaar een bijzondere beurs te worden met een nieuwe organisator en een representatieve selectie van de zogeheten drie O's: Ondernemingen, Overheid en Opleidingen.


Eva van Gemert

Op 9 en 10 april worden de Regio Business Dagen in het Bredase Racketcentrum gehouden. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement wijkt de aanstaande aflevering echter af van voorgaande edities. De organisator veranderde en deze nieuweling laat een frisse wind over het concept waaien. "Wij vinden het heel belangrijk dat de 3 O's vertegenwoordigd zijn," vertelt Walter Smits van organisator OGZ uit Geldrop cryptisch. "De 3 O's staan voor Ondernemingen, Overheid en Opleidingen. Ondernemers waren altijd al aanwezig en presenteren zich ook op deze beurs in grote mate. Er zijn ondermeer bedrijven uit de metaalnijverheid, bouw, autobranche, reclame en personeelsdiensten," verduidelijkt collega Eva van Gemert. Nieuw is de aanwezigheid van de overheid. In de SES hebben de West-Brabantse gemeenten een samenwerkingsverband ontwikkeld om de slagkracht naar bedrijven en inwoners te versterken. Zowel SES als de gemeente Breda zullen aanwezig zijn op de Regio Business Dagen. De opleidingen worden vertegenwoordigd door het Baronie College. Duidelijk is daarbij het belang van een goede aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Het Baronie College beschikt over een groot aantal dag- en avondopleidingen.



Ken je regio
OGZ is momenteel druk bezig de beurs te promoten op verschillende manieren. De insteek is de breedheid van de beurs. De deelnemende bedrijven moeten een goede dwarsdoorsnede van de regio vertegenwoordigen. "De Regio Business Dagen is geen thematische beurs. Het is niet alleen dienstverlening of alleen maar logistiek of productie. Het is alles en omdat het alles is, moet alles er ook staan. Je zag in het verleden te vaak dat op de Business Dagen veel zakelijke dienstverleners stonden en de andere bedrijven alleen uitblonken in afwezigheid," vertelt Van Gemert. Ook het regionale aspect is belangrijk op de Regio Business Dagen. "Je moet denken in regio's. Wij hebben een duidelijke regio gedefinieerd. De dagen vinden plaats in Breda, maar we pakken wel de hele regio West-Brabant." De reden voor ondernemers om op de beurs te staan én te bezoeken, is voor Smits duidelijk. "Ken je regio; dat is belangrijk. De wereld wordt steeds kleiner en je kunt aan de andere kant van de wereld inkopen. Toch mag je je regio nooit vergeten, want de voordelen kunnen groot zijn. Denk alleen maar aan transportkosten. Je moet echter wel weten dat een dienst of product ook in de regio verkrijgbaar is," weet Smits.


Goede organisatie
Vergeleken met voorgaande afleveringen zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd. OGZ probeert de zaken namelijk tot in de perfectie te regelen. Het zijn allemaal kleine dingen die bij elkaar een goede beurs moeten garanderen. Eva van Gemert vertelt: "De ingang van het Racketcentrum is speciaal voor de Regio Business Dagen aangepast. Er komt een chique tent te staan, waardoor er een exclusieve entree ontstaat. Ook het parkeerprobleem van vorige jaren hebben we aangepakt. De beurs wordt nu in april georganiseerd en dat betekent dat er geen bezoekers voor de schaatsbaan zullen zijn die dan namelijk gesloten is. Dat houdt in dat iedereen dicht bij het Racketcentrum kan parkeren. Ook hebben we parkeerwachten rondlopen die de verkeersstroom begeleiden." Een praktisch detail is verder dat op de internetpagina www.regiobusinessdagen.nl de mogelijkheid wordt geboden online kaarten af te drukken. Gekoppeld met een visitekaartje geeft deze uitdraai toegang tot de beurs.


Wie is Organisatie Groep Zuid (OGZ)?
Het bedrijf werd in 1995 door Chris Aelberts en Han Bosman opgericht. Na zeven succesvolle jaren is OGZ uitgegroeid tot een volwaardige organisatie met elf medewerkers. Doel van OGZ is het creëren, initiëren en realiseren van beursconcepten. Daarnaast biedt men aan andere beursorganisatoren een pakket diensten aan. Dat betreft advies, acquisitie van deelnemers, werving van bezoekers en facilitaire dienstverlening. OGZ organiseert momenteel zo'n vijfentwintig beursproducties op jaarbasis, waarvan een achttal Regio Business Dagen.

Meer informatie
Regio Business Dagen West-Brabant
9 - 10 april 2003
Racketcentrum Breda
Terheijdenseweg 500
Internet: www.regiobusinessdagen.nl

Eerder verschenen in "De Ondernemer"
De 3 O's van de Bredase Business Dagen
Hét platform voor ondernemend West Brabant!
14 & 15 maart: BKD Business Dagen West-Brabant
BKD Business Dagen West-Brabant: al over 6 weken!


...adviseert
Metaalbedrijf uit Gilze ook succesvol in Thailand

...start
Ambachtelijk krijt maken voor bijna de gehele Nederlandse markt

...vraagt
Enquête naar West-Brabantse economie

...stimuleert
Scholing voor recreatie- ondernemers stimuleert

...adviseert
KvK wil branche- overleg voor Breda

...behaalt
KvK West-Brabant wint verkoopprijs

...helpt
TIM helpt bedrijven meer rendement uit de website te halen

...evalueert
"Echt makkelijk is het niet gegaan..."

...kijkt terug
Jochem Vlemmx: "We hebben de tijd ook wel meegehad..."

...wint
Internet in het Brabantse voetlicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Grensoverschrijdend zaken doen

...belooft
Organisatie belooft spetterende Regio Business Dagen in Breda

...huisvest
Markendaal: wonen en werken ontmoeten water

...informeert
Deelnemerslijst BKD Roosendaal

...nomineert
"Hoe dichter we bij de uitreiking komen, hoe meer competitie gevoel we krijgen"

...spreekt
In 't kort