In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003

advertenties
www.sitesupport.nl
www.storimansenpartners.nl
www.deondernemer.com
Bredaas bedrijf heeft wereldprimeur
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

Eureka! Ik heb het gevonden! Is het niet de ultieme droom van elke ondernemer om net als Archimedes dobberend in het bad hét gat in de markt te vinden? Jeroen Backx, mede-eigenaar van het bedrijf Freefloat™ weet inmiddels dat dat mogelijk is. Tijdens zijn vakantie kreeg hij een ingeving en vanaf dat moment was de Freefloat™ geboren. Een opblaasbaar kussen met vier bollen voor onder draaitafels, waardoor dj's geen last meer hebben van trillingen en rumble.


De Freefloat™ klaar voor gebruik.

Top dj Tiësto testte het product onlangs uit en riep dat de Freefloat™ zijn show had gered. Een beter compliment is nauwelijks denkbaar. De achtergrond van het idee ligt begin jaren negentig. Het moment dat het roer in de dansmuziek om gaat. In het klein ontstaan dansfeesten nieuwe stijl. Muzikanten en selfmade dj's gaan uit hun dak met zelfbereide mixen van muziekvormen. En het publiek gaat mee uit zijn dak. Experimenterende dj's schakelen snel, van mellow naar techno en hardcore. Slimme jongens en meisjes begrijpen de boodschap: de professionele organisatie van de betere feesten staat voor de deur.


Ook tijdens zijn vakantie blijft een ondernemer ondernemer.

Smachten naar een oplossing
Jeroen: "Dance wordt een succes, het publiek blijft komen. De muziek moet harder, de beat wordt heftiger. Maar waar de draaitafel altijd al gevoelig voor was, wordt nu een serieus probleem: de naald slaat namelijk steeds vaker over als gevolg van omgevingstrillingen en -schokken. Tot overmaat van ramp resoneert het geluid bovenmatig, waardoor het aan zuiverheid inboet en rumble optreedt. Een probleem dat vroeg om een professionele aanpak. Eind jaren negentig komt de Freefly op de markt. Bij de Freefly wordt de draaitafel opgehangen in een ingenieuze constructie van metalen frames, rubberen ringdempers uit de auto-industrie, een stapel stoeptegels en circa 15 kilo staal. Achteraf was dit een nuttige tussenstap, vooral door gebrek aan beter. Bovendien was de Freefly alleen in Nederland verkrijgbaar, terwijl dj's over de hele wereld smachtten naar een oplossing voor overslaan en rumble." Jeroen en zijn kompanen Peter van Galen en Leo Teklenburg ontwikkelden verder, daarbij ondersteund door Carel Roozee.

Vrolijk luchtkussen
Na jaren van experimenteren, verbeteren en verfijnen komt de oplossing voor overslaan en rumble nu uit een heel andere hoek, namelijk demping via slim gebruik van lucht. De Freefloat™ is geboren. Het ziet eruit als een vrolijk luchtkussentje voor aan het strand, in bad of in de auto. Maar schijn bedriegt. "Plaats het kussen onder je draaitafel en ontdek de demping door de veerkracht en de rollende werking van vier luchtballen op vier hoeken. De stabilisatie ontstaat door de verbinding van de ballen via diagonale luchtbuizen en een vijfde bal in het midden. Door de juiste combinatie van flexibiliteit (hardheid van de ballen) en stabiliteit (hardheid van de buizen) vangt de Freefloat™ omgevingsschokken optimaal op. De overslaggevoeligheid van de draaitafel neemt af met maar liefst een factor 10 tot 20. Bovendien treedt de eerste rumble veel later op. Toen bleek dat we de Freefloat™ ook voor een zéér betaalbare prijs op de markt konden brengen, hebben we alles op alles gezet om het product voor het Dance Valley festival op 2 augustus in Amsterdam wereldwijd te lanceren. Het kostte ons een paar slapeloze nachten maar het lukte en met groot succes", glundert Jeroen.

Ondersteuning
Dit succes is mede te danken aan de coaching van Michael Bakker van regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant, die het bedrijf van Jeroen hielp met het schrijven van een businessplan en hem in contact bracht met een investeerder die van wanten wist. "Die is voor ons uiteindelijk de slagader geweest. Deze zogenaamde informal investor bracht heel veel kennis en een brok ervaring mee. Dat hielp ons om dit project in zo korte tijd te realiseren." Freefloat™ mikt op de professionele en de amateur dj. Voor die laatste heeft Jeroen een tip. "Verwacht geen wonderen van je Freefloat™ in een lousy werkomgeving. Een goede dj eist van de organisatie dat zijn werkplek deugt. De Freefloat™ moet volledig vrij kunnen staan. De dempende werking gaat achteruit als je een slordig weggewerkte kabel tegen je Freefloat™ aan hebt hangen. Ook hier gaat het om professionaliteit."

Informatie
Ondernemers, die meer willen weten over businessplan begeleiding en informal investing kunnen contact opnemen met Michael Bakker van REWIN m.bakker@rewin.nl

Internet:
www.rewin.nl
www.freefloat.nl


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit