In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Expansie in tijden van een mindere economie

Naast je huidige restaurant, nog een zaak openen in tijden dat er een economische malaise heerst? Een slecht idee? Ruud en Astrid Bloemsaat vinden van niet. Ze hebben een half jaar geleden restaurant 'Créateur' aan de Bredase Tramsingel geopend, dat zich voornamelijk op zakenlunches richt. Daarnaast kunnen bedrijven er hun trainingen, seminars en congressen houden, waarbij 'Créateur' zijn gasten organisatorisch en culinair vakkundig ontvangt.


Astrid Bloemsaat en zwager Marc Bloemsaat in restaurant 'Createur' in Breda, waar voornamelijk zakenlunches geserveerd worden.

Ruud en Astrid Bloemsaat runnen sinds vijf jaar 'Eeterij de Verbeelding' aan de Markt in Oosterhout. Beide ondernemers wilden er nog graag een tweede zaak bij. Een aantal projecten kwam voorbij, maar om verschillende redenen werden deze nooit gerealiseerd. Totdat horeca-adviseur Antoon Roks van Cum Laude Makelaars hen in augustus 2003 in contact bracht met Autobedrijf Janssens aan de Tramsingel in Breda. Of ze eens een kijkje wilden nemen in het inpandige restaurant met zijn zalen op de eerste verdieping? Direct sloeg de vonk bij Ruud en Astrid over, want binnen troffen zij een prachtig bedrijf aan. Het was smaakvol ingericht, perfect afgewerkt en voorzien van alle benodigde apparatuur.

Werknemers moesten worden ontslagen
Inmiddels werd duidelijk dat het resultaat in 2003 voor 'Eeterij De Verbeelding' in Oosterhout niet positief zou uitpakken. Astrid: "Het was een mooie lange zomer, maar we waren zeer beperkt. Door de herinrichting, die op de Markt plaatsvond, hadden we géén terras. Uiteindelijk is deze Markt meer dan een jaar één grote bouwput geweest. En ja, met goed weer wil niemand binnen zitten. Hierdoor trokken veel gasten naar andere gelegenheden, wat begrijpelijk is. Dit had invloed op het personeelsbestand van twaalf fulltime en 35 parttime medewerkers. Maar met een zeer sociaal personeelsbeleid en de mogelijkheid om een tweede bedrijf in Breda te openen, zouden we voorkomen dat we werknemers moesten ontslaan. Tel daarbij de gunstige huurvoorwaarden op die het garagebedrijf ons bood en de mogelijkheden die we zagen in het restaurant met zalen op 700 vierkante meter en 'Créateur' was een feit."

Glazen pui kijkt uit over Bredase Singel
Marc Bloemsaat, Ruud's oudste broer, was ook van meet af aan enthousiast over de inrichting en potentie die de ruimten in Breda hadden. Daar Ruud en Astrid hun handen vol hadden aan 'De Verbeelding', werd Marc verantwoordelijk voor de tweede loot aan de horecatak. Op 7 januari 2004 opende 'Créateur' zijn deuren. Een tijdloos, zeer sfeervol ingericht restaurant met een variabel aantal stoelen en een conferentiezaal voor ongeveer 150 personen. Opmerkelijk detail in het geheel is de pui, die volledig van glas is en die uitzicht biedt over de Singel en zijn vele bomen. Het bedrijf heeft de gelegenheid om gasten te ontvangen in een goed uitgeruste omgeving. Marc: "De ruimten zijn dermate ingericht dat ze voor uiteenlopende doeleinden geschikt zijn. Denk daarbij aan: vergaderingen, trainingen seminars, productpresentaties, beurzen of activiteiten met een informeler karakter zoals recepties, proeverijen en (bedrijfs)feesten. Onze keukenbrigade creëert naar alle wensen van de gastgever gerechten voor de gasten. Daarbij maakt het niet uit hoe de samenstelling van de groep is. Een zeer enthousiast ontvangen item is het tapasbuffet, wat bestaat uit ongeveer vijftig mediterraan, georiënteerde gerechtjes. We hebben dit reeds geserveerd na afloop van een vergadering van een raad van commissarissen, bij een bedrijfsfeest en zelfs bij een trouwerij.

Afgelopen week is er ook een overeenkomst gesloten met een intermediair die kunstenaars gaat benaderen voor het houden van exposities. Wij gaan hen de ruimten beschikbaar stellen."

Créateur' is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast worden er voor speciale activiteiten flexibele openingstijden gehanteerd. Marc: "De keuken is internationaal, de menukaart wisselt maandelijks en daarbij houden we ook rekening met de seizoensgerechten. Er is voldoende parkeergelegenheid, een personenlift en zelfs een gehandicaptentoilet. Al deze dingen zorgen ervoor dat onze gasten zich thuis voelen in het restaurant."

Meer informatie
Internet: www.createur.nl
E-mail: info@createur.nl


...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen