In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Nieuwe toekomst Zeelandhallen

De gemeente Goes en Libéma uit Rosmalen zijn tot een akkoord gekomen over de overname van de Zeelandhallen door het Brabantse recreatieconcern. Wethouder mr Sophie van 't Westeinde en Libéma directeur drs Dirk Lips hebben daartoe op 11 juni een intentieovereenkomst gesloten.

Dirk Lips en Sophie van 't Westeinde ondertekenen de intentieovereenkomst.

Voor 1 januari 2005 wordt het akkoord middels een erfpacht- en opstalovereenkomst verder uitgewerkt. Een jaar geleden werd de gemeente Goes eigenaar van de Zeelandhallen, waarbij in goed overleg met de huidige exploitant Rein van Vliet afgesproken werd dat ook binnen twee jaar de exploitatie in andere handen over zou gaan. "Libéma, ofwel Lips Beheersmaatschappij, is één van de groteren op de markt. Als gemeente zijn we tevreden met een partij als deze die bereid is ervoor te gaan en de nodige ervaring heeft", aldus de wethouder. Het huidige complex met twee evenementenhallen wordt grondig gerenoveerd, terwijl er een derde evenementenhal bijgebouwd wordt. Deze wordt iets hoger, onder andere van belang voor het geven van concerten. Tevens wordt het complex uitgebreid met vier commerciële functies: een servicebioscoop met drie zalen, een wokrestaurant, een fitnesscentrum en een golfwinkel. Naast de Zeelandhallen wordt een nieuw parkeerterrein gerealiseerd met ruimte voor 1400 auto's. "Dat betekent een ontlasting op de hoogtijdagen zoals de Contacta, de Horecabeurs en het paardensportevenement Indoor Zeeland. Voor congressen zoals dat van de VNG, dat volgend jaar juni in Goes wordt gehouden, is het eveneens ideaal."


Artist impression van de Zeelandhallen nieuwe stijl

Centrum
Goes staat op basis van een door weekblad Elsevier uitgevoerd onderzoek op de 16e plaats van economisch meest vitale gemeenten. "We hebben veel voorzieningen in Goes en de bereikbaarheid is goed. Vanuit Goes kan heel Zeeland bediend worden." Groeit Goes uit tot business centrum van Zeeland? Wethouder Van 't Westeinde van economische zaken: "Dat zou heel fijn zijn. Ik denk dat Goes zich daar qua potentie en geografische ligging goed voor leent. Goes is ook prima bereikbaar voor West-Brabant. Ik denk dat er een uitstekend ondernemingsklimaat is in het Goese.

De vestigingsfactoren zijn goed en de ondernemers hebben het hier goed naar de zin. Er vindt een soort kruisbestuiving plaats. Goes is een echte winkelstad waar mensen van buitenaf graag gaan winkelen. Het winkelaanbod is goed en kent een grote diversiteit. Er is leuke horeca en daarbij is Goes een monumentenstad. Het ademt een oude historische sfeer uit. Het Masterplan Binnenstad voorziet in het opknappen van straten en pleinen zodat alles er weer spik en span komt bij te liggen."

Dynamisch
Sophie van 't Westeinde is sinds april 2002 wethouder van economische zaken voor de VVD in Goes, terwijl de boerendochter eerder raadslid in Borsele was. "Het is een heel dynamisch gebeuren. Iedere dag is anders als wethouder. Het is geweldig om een project als de Zeelandhallen af te wikkelen. Om de puntjes op de i te zetten. Als het lukt geeft dat toch een kick. Natuurlijk heb je ook te maken met tegenslagen. Bijvoorbeeld als dingen worden opgelost op een manier zoals je dat zelf niet zou willen zien. Je hebt nu eenmaal met allerlei procedures te maken. Dit werkt vertragend, maar ik heb er wel alle begrip voor."

Over de samenwerking met de provincie Zeeland is de wethouder niet ontevreden. "We zijn als gemeente redelijk autonoom, maar op verschillende terreinen hebben we wel met de provincie te maken. Zoals met bestemmingsplanprocedures of overlegsituaties. De belangen lopen niet altijd parallel, maar we proberen altijd in goed overleg eruit te komen. De bestuurlijke lijnen zijn kort. Met gedeputeerde Gert de Kok zit ik in het bestuur van Sepaz (Stichting Economische Promotie en Acquisitie Zeeland). In mijn portefeuille zitten ook milieu en recreatie waardoor ik eveneens regelmatig overleg heb met de gedeputeerden Harry van Waveren en Jacques Suurmond. In Goes zelf hebben we een hele brede coalitie met maar twee oppositiepartijen. En deze oppositiepartijen zijn vrij pragmatisch. Zij beoordelen de zaken puur inhoudelijk. Zij zijn niet per definitie tegen de voorstellen van de coalitie."

Eisen van de tijd
De Goese Zeelandhallen dateren van 1988 en zijn uitgegroeid tot een begrip in Goes en omstreken. Geruime tijd is echter al duidelijk dat de hallen moeten worden aangepast aan de eisen van de tijd. Het in 2001 gepresenteerde ZEP concept (Zeeland Expo Park) voor de Zeelandhallen kwam evenwel niet van de grond. "Het betrof een nieuw entertainment- en beursconcept. Vanaf 1996 heeft Goes namelijk al plannen voor renovatie en uitbreiding van de hallen. De gemeente Goes heeft in 2003 de hallen aangekocht om ze weer door te verkopen aan een goede marktpartij. Met Libéma hebben we zo'n partij gevonden. De Zeelandhallen zijn een going concern. Een bedrijf dat goed draait en in Goes moet blijven. En er is geen ruimte voor ook een evenementenhal in Middelburg."


...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen