In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Het creëren van de juiste sfeer

Van jongs af aan was Cindy al met inrichten bezig. Maar pas op 21-jarige leeftijd kwam ze er achter dat ze binnenhuisontwerpster wilde worden. Nu runt ze haar eigen bedrijf, waarbij ze zich naast interieuradvies ook richt op foto- en mediastyling.



Cindy van Eekeren (29 jaar) is in alle voorzichtigheid met haar bedrijf gestart. Drie jaar lang heeft ze er een parttimebaan als receptioniste naast gehad, totdat ze het niet meer kon combineren. Een half jaar geleden hakte ze de knoop door en zei haar baan op om zich fulltime met haar adviesbureau bezig te houden. Het belangrijkste werkterrein van het Bergen op Zoomse bedrijf 'Cindy's Metamorfose' is interieuradvies. Cindy: "Klanten komen naar me toe als ze een ruimte opnieuw in willen richten. Deze gelegenheid doet zich bijvoorbeeld voor als de kinderen het huis uit zijn en als ze de woonkamer opnieuw willen 'stylen'. Ook krijg ik vaak de vraag van klanten, hoe ze een aangebouwde serre kunnen inrichten. Anderen zijn wel tevreden over hun meubels, maar het lukt hun maar niet om het huis gezellig te krijgen. Ze hebben even een steuntje in de rug nodig. Met een paar kleine verplaatsingen en veranderingen ziet het er gelijk beter uit, zonder dat het handen vol geld kost. Tegenwoordig is de drempel veel lager om bij een binnenhuisarchitecte aan te kloppen. Vroeger ging iedereen er van uit dat ze het huis zelf wel stijlvol konden inrichten, maar je hebt zo'n groot aanbod in meubels, stoffen, materialen en kleuren dat het niet eenvoudig is om het juiste bij elkaar te zoeken. En iedereen heeft zijn vak, waarom zou je dan niet de hulp van een deskundige inroepen op het gebied van inrichting?" Cindy zoekt niet de meubels uit voor haar klanten zoals sommigen wel eens denken. Cindy: "Hier ben ik mee gestopt. Iedereen heeft een andere smaak en het is het beste zelf de beslissing te maken over de meubels. Ik adviseer mijn klanten wel naar welke soort bank, kast of tafel ze op zoek moeten gaan. Ook geef ik raad over kleuren, materialen en verlichting, die bij het gewenste interieur passen om de juiste sfeer te creëren."

Fotostyling
Je kunt ook bij 'Cindy's Metamorfose' terecht voor fotostyling. Je moet dan denken aan de styling van serviezen, voedingsmiddelen en kleding. Bedrijven die hun product in een folder of vakblad aanprijzen, willen dat deze goederen zo aantrekkelijk en zo mooi mogelijk gefotografeerd worden. Je kunt wel een hele goede fotograaf in de arm nemen, maar de producten op de perfecte manier wegzetten is weer iets heel anders. De styliste zorgt voor de materialen, de decors, de locatie en de modellen. Ze decoreert de producten op een zo goed mogelijke manier, zodat de uiteindelijke foto de juiste sfeer met zich meebrengt. Zojuist heeft ze de fotoproductie 'Binnenkijken' afgerond, die binnenkort in één van de woontijdschriften gepubliceerd wordt.

Mediastyling
Momenteel zit de jonge onderneemster in een werkgroep, die de videoclip van de nieuwste singel van Birgit Schuurman aan het produceren is. In samenwerking met de zangeres en de platenmaatschappij bedenken ze een concept voor de clip. De werkgroep zorgt voor de juiste decors en kleding, die passen bij de muziek.

Cindy vindt alle drie de gebieden van haar vak even leuk. Door de verschillende bezigheden is het afwisselend. Cindy: "Ik had al een secretaresseopleiding gedaan en was in het secretaressevak werkzaam, toen ik er achter kwam dat ik liever als binnenhuisontwerpster wilde werken. Daarom ben ik pas op 21-jarige leeftijd met de MTS- meubelopleiding gestart. Daarna ben ik aan de hogeschool van Amsterdam een stylingopleiding gaan volgen. Het vreemde is, dat als ik terugkijk op mijn leven, het toch altijd al duidelijk was ik dit ooit zou gaan doen. Zo speelde ik als kind graag met het poppenhuis. Ik richtte het steeds opnieuw in. Ik veranderde steeds het behang en maakte keer op keer provisorisch nieuwe vloerbedekking. Ik maakte zelfs lampen en deurkrukken voor dit kleine huis. Met de poppen speelde ik niet, die interesseerden me eigenlijk niet. Toen ik als secretaresse bij een installatiebedrijf werkte, maakte ik op een gegeven moment ook de plattegronden: ik gaf aan waar de verwarmingen, stopcontacten en lichtpunten moesten komen in de woningen. Nu ik eenmaal mijn eigen bedrijf heb, zie ik hoe ik altijd al met het vak bezig was. Alleen valt nu alles pas op zijn plaats."

Meer informatie
E-mail: cindysmetamorfose@wanadoo.nl


...reist
Voor het werk op reis

...start
Het creëren van de juiste sfeer

...groeit
Aantal bedrijven groeit nog steeds

...verandert
Landelijk gebied schakelt om

...wijzigt
Seminar licht rechtspersoonlijkheid personenvennootschap toe

...innoveert
Hoe houd ik mijn onderneming succesvol?

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord Brabant en Syntens: 900 bedrijven beter toegerust voor de markt

...hapt
Haring smaakte best bij Kiwanisclub Oosterhout

...wint
De eerste Channel of Trade Award uitreiking een succes

...rijdt
Zakelijk onderweg

...presenteert
Triagilitas presenteert "KEN Oosterhout"

...organiseert
Wat kan E-business betekenen voor het bedrijfsleven?

...onderneemt
Skoda Superb ingezet naast Mercedes Benz

...herinnert
Toezegging minister-president maakt aanleg A4-zuid mogelijk

...reageert
Regionaal Ondernemers Congres: Nu al reageren op betere tijden

...evalueert
"Een werkweek van vijftien dagen..."

...kijkt terug
Een droom met een knapje

...sponsort
Sportsponsoring biedt bedrijven kansen

...helpt
En wat doen we met de kinderen...?

...brouwt
Bedrijven weten oude bierbrouwerij te vinden

...spreekt
In 't kort

...treft
Tegenvallende economische groei treft uitgifte bedrijventerreinen

...overvalt
In 2002: lichte stijging overvallen dienstverlening

...ontwikkelt
BOG in Kadernota 2004 van gemeente Breda: Accent op Spoorzone als kantoorlocatie

...bouwt
Met kracht doorwerken aan Moerdijkse Hoek