In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Rob van den Bemt startte drie jaar geleden De Vier Seizoenen
Een droom met een knapje

Dik 2,5 jaar geleden beet Niels van Loon als nieuwbakken ondernemer het spits af van onze succesvolle reeks verhalen over startende ondernemers. De komende maanden kijken we terug, hoe is het de starters van toen vergaan. Bestaat hun zaak nog, was er groei of voerden teleurstellingen uiteindelijk de boventoon.


Gezicht op het Zevenbergse centrum.

Ondernemen was het liefste wat-ie deed, Rob van den Bemt, (inmiddels 42). Na een valse start een aantal jaren eerder zegde hij drie jaar geleden het loondienstverband op en begon in zijn woonplaats Oosterhout Groenatelier De Vier Seizoenen. Niet een 'gewone' bloemenwinkel moest het worden, meer een atelier voor cursussen, workshops en een ruimte waar hij uitgebreid graf- en bruidswerk kon maken en bedrijfsabonnementen kon verzorgen. Creativiteit stond voorop. Dat gegeven staat nog overeind al is het besef gegroeid dat je van kunst alleen maar moeilijk leven kunt.

"Op een bepaalde manier is mijn bedrijf wel veranderd", vertelt Rob van den Bemt. "Met de komst van de economische recessie is de vraag naar cursussen en workshops op mijn vakgebied nagenoeg verdwenen. Dat heeft ertoe geleid dat ik mijn bedrijf wat anders heb ingericht. Ik werk nog uitsluitend op afspraak en doe nog maar een enkele workshop. Daarentegen groeit het aantal bedrijfsabonnementen, daar is kennelijk nog wel geld aanwezig voor een mooi bloemstuk voor de directiekamer en de receptie. Maar goed, dat was eigenlijk nog niet genoeg om helemaal van rond te komen, ik heb per slot van rekening een gezin met drie kinderen. Een paar maanden geleden heb ik met de verhuurder van het pand afgesproken dat ik mijn ruimte mag onderverhuren. Dat is allemaal nog niet geëffectueerd, maar als ik het kan verhuren doe ik het wel. De huur is gewoon te hoog om het op deze manier alleen op te brengen. Tegelijkertijd kon ik een part-time baan krijgen als bedrijfsleider in een tuincentrum en dat doe ik er nu bij. Toch weer (gedeeltelijk) in loondienst dus. Mijn bedrijf groeit gewoon niet snel genoeg en een aantal zaken zat wat tegen. Een van die dingen is dat ik meer had verwacht van het creatieve concept van Villa Creations, waar mijn bedrijf gevestigd is. Daar zit een aantal creatieve bedrijven bij elkaar, maar klaarblijkelijk is het niet zo dat publiek gemakkelijk en vrijblijvend eens een trap op loopt om bij een van de andere bedrijven te kijken. Wat wel de bedoeling ­ en mijn hoop ­ was. Dat is dus niet zo gelukt en in die zin hebben mijn dromen wel een klein knapje gehad. Ik ga ervan uit dat het dienstverband waarin ik nu part-time functioneer tijdelijk is, maar nu helpt het wel even het gezinsinkomen op te krikken. Ook onze boodschappenkar moet tenslotte worden gevuld."


...reist
Voor het werk op reis

...start
Het creëren van de juiste sfeer

...groeit
Aantal bedrijven groeit nog steeds

...verandert
Landelijk gebied schakelt om

...wijzigt
Seminar licht rechtspersoonlijkheid personenvennootschap toe

...innoveert
Hoe houd ik mijn onderneming succesvol?

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord Brabant en Syntens: 900 bedrijven beter toegerust voor de markt

...hapt
Haring smaakte best bij Kiwanisclub Oosterhout

...wint
De eerste Channel of Trade Award uitreiking een succes

...rijdt
Zakelijk onderweg

...presenteert
Triagilitas presenteert "KEN Oosterhout"

...organiseert
Wat kan E-business betekenen voor het bedrijfsleven?

...onderneemt
Skoda Superb ingezet naast Mercedes Benz

...herinnert
Toezegging minister-president maakt aanleg A4-zuid mogelijk

...reageert
Regionaal Ondernemers Congres: Nu al reageren op betere tijden

...evalueert
"Een werkweek van vijftien dagen..."

...kijkt terug
Een droom met een knapje

...sponsort
Sportsponsoring biedt bedrijven kansen

...helpt
En wat doen we met de kinderen...?

...brouwt
Bedrijven weten oude bierbrouwerij te vinden

...spreekt
In 't kort

...treft
Tegenvallende economische groei treft uitgifte bedrijventerreinen

...overvalt
In 2002: lichte stijging overvallen dienstverlening

...ontwikkelt
BOG in Kadernota 2004 van gemeente Breda: Accent op Spoorzone als kantoorlocatie

...bouwt
Met kracht doorwerken aan Moerdijkse Hoek