In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Au Secours veranderde in Au Secours Nederland
"Een werkweek van vijftien dagen..."

Dik 2,5 jaar geleden beet Niels van Loon als nieuwbakken ondernemer het spits af van onze succesvolle reeks verhalen over startende ondernemers. De komen de maanden kijken we terug, hoe is het de starters van toen vergaan. Bestaat hun zaak nog, was er groei of voerden teleurstellingen uiteindelijk de boventoon.


Sjaak Vaes, secretaris van BIM.

'Mijn week telt twaalf dagen' zo luidde de kop van het artikel dat de start van het Zevenbergse bedrijf Au Secours inluidde. Het sloeg op het gigantische aantal werkuren dat eigenaar Marco Sep maakte met zijn cursussen EHBO en Bedrijfs Hulpverlening (BHV). "Oh ja", grinnikt Marco hardop, "dat is wel veranderd hoor. Inmiddels telt mijn werkweek vijftien dagen... Maar ja, ik vind het leuk he..."

"Ja, de naam van mijn bedrijf Au Secours heb ik veranderd in Au Secours Nederland. Dat duidt niet op een vergaande internationalisering hoor, Meer op het feit dat die eerste naam al door anderen werd gebruikt." Op 1 september 2001 ging het bedrijf van Marco Sep officieel van start. Met een goed gevuld orderboek, zodat hij de sprong van zijn werk als groepsleider bij de GGZ naar een eigen bedrijf gerust durfde maken. "Dat werk als groepsleider heb ik nog een hele tijd gedaan hoor, maar vorig jaar ben ik toch van baan veranderd. Naast mijn werkzaamheden voor Au Secours, - toch gauw veertig uur per week - werk ik nu in de weekend- en vakantieopvang binnen de jeugdpsychiatrie. Dat is makkelijker te combineren met mijn eigen onderneming want in de weekenden en vakanties worden er toch geen cursussen gegeven. Mijn collega's in de zorgsector hebben me altijd fantastisch geholpen, maar het werd uiteindelijk toch belastend. Het is voor mij ook juist die afwisseling die mijn werkleuk maakt, de combinatie van die twee factoren: een eigen bedrijf en mijn taak binnen de jeugdpsychiatrie." Ook Au Secours heeft op een bepaalde manier te maken met de economische terugval. "Jazeker, ook mijn eigen onderneming onderging veranderingen hoor. Toen ik begon gaf ik veel cursussen ten behoeve van bedrijfshulpverlening. Op dat vlak merk je wel dat bedrijven minder geld te besteden hebben. Natuurlijk, cursussen die voor een erkenning bijgehouden moeten worden, worden heus wel bijgehouden. Maar aan het budget werd zoveel mogelijk geknaagd. Dat speelde een aantal jaren geleden toch minder een rol. Met mijn bedrijf richt ik me nu veel sterker op de markt van de EHBO-cursussen dan voorheen. Maar in die hoek liggen toch mijn hart en mijn ziel. Over het hart gesproken, positief is dat reanimatiecursussen nu ook gegeven mogen worden door EHBO-kaderinstructeurs. Dat verbreedt de markt wel en het is een erkenning van de kennis die we als kaderinstructeurs in huis hebben. Eigenlijk is me de laatste jaren niet veel tegengevallen hoor. Het enige iswellicht dat ik wekelijks nogal wat tijd kwijt ben met de administratie van mijn bedrijf. Niet leuk, maar het moet gebeuren. Meer negatiefs kan ik echt niet noemen."


...reist
Voor het werk op reis

...start
Het creëren van de juiste sfeer

...groeit
Aantal bedrijven groeit nog steeds

...verandert
Landelijk gebied schakelt om

...wijzigt
Seminar licht rechtspersoonlijkheid personenvennootschap toe

...innoveert
Hoe houd ik mijn onderneming succesvol?

...begeleidt
Samenwerking Provincie Noord Brabant en Syntens: 900 bedrijven beter toegerust voor de markt

...hapt
Haring smaakte best bij Kiwanisclub Oosterhout

...wint
De eerste Channel of Trade Award uitreiking een succes

...rijdt
Zakelijk onderweg

...presenteert
Triagilitas presenteert "KEN Oosterhout"

...organiseert
Wat kan E-business betekenen voor het bedrijfsleven?

...onderneemt
Skoda Superb ingezet naast Mercedes Benz

...herinnert
Toezegging minister-president maakt aanleg A4-zuid mogelijk

...reageert
Regionaal Ondernemers Congres: Nu al reageren op betere tijden

...evalueert
"Een werkweek van vijftien dagen..."

...kijkt terug
Een droom met een knapje

...sponsort
Sportsponsoring biedt bedrijven kansen

...helpt
En wat doen we met de kinderen...?

...brouwt
Bedrijven weten oude bierbrouwerij te vinden

...spreekt
In 't kort

...treft
Tegenvallende economische groei treft uitgifte bedrijventerreinen

...overvalt
In 2002: lichte stijging overvallen dienstverlening

...ontwikkelt
BOG in Kadernota 2004 van gemeente Breda: Accent op Spoorzone als kantoorlocatie

...bouwt
Met kracht doorwerken aan Moerdijkse Hoek